Rețeta de mere umplute cu fructe uscate și cereale este o alegere sănătoasă și delicioasă pentru un desert cald, reconfortant. Aceasta combină dulceața naturală a merelor coapte cu textura bogată și aromele fructelor uscate, completate de nota crocantă a cerealelor. Ușor de preparat, acest desert se potrivește perfect în serile răcoroase de toamnă sau iarnă.
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptorPrintre rețetele de deserturi cu mere pe care ți-ai propus să le prepari în sezonul rece, își poate face loc și rețeta de ștrudel cu mere și migdale. Este un desert clasic de inspirație central-europeană, care se remarcă prin combinația sa elegantă de arome și texturi. Aluatul foietaj, cu straturile sale fine și aerate, se coace până devine crocant, creând o crustă ce se sparge delicat sub dinți. Completată de umplutura bogată și aromată, oferă o senzație de contrast perfect între exteriorul crocant și interiorul moale.
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casăUna dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale este paharul. Poate fi un pahar de 200 ml sau de 250 ml, important este să se folosească același pahar.
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 paharePentru că este sezonul merelor de toamnă, gustoase și aromate, acestea merită testate în diferite rețete de deserturi delicioase. Dacă te-ai plictisit de clasicele tarte sau plăcinte, poți încerca rețeta de sufleu de mere.
Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria francezăPentru atunci când familia poftește la un desert cu mere și nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj. Se vor bucura de un desert elegant și ușor de pregătit care v-a impresiona atât prin aspect, cât și prin gust. Aceste „flori” comestibile combină armonios gustul dulce-acrișor al merelor cu textura crocantă și stratificată a aluatului foietaj.
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegantPentru zilele de post, dar nu numai, poți încerca cu succes rețeta de plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Este rețeta unui desert despre care se poate spune că este, pe cât de simplu și ușor de preparat, pe atât este de gustos și aspectuos.
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”, simplă și ușor de preparatTarta Tatin este un desert franţuzesc cu fructe, de obicei mere, care sunt caramelizate cu unt şi zahăr, apoi acoperite cu un aluat de patiserie şi coapte. După ce tarta s-a copt, se răstoarnă tava pentru a se servi. Crema Chantilly este o frișcă îndulcită cu zahăr pudră și aromă de vanilie. În episodul 6 al emisiunii BeautiFood | Sezonul 3, Chef Sorin Gonţea a preparat acest desert delicios şi uşor de pregătit.
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasicăPrintre cele mai adorate deserturi se numără și plăcintele cu mere, delicioase și aromate. Prepară și tu o rețetă de plăcintă cu mere și nuci, pentru a te bucura de un desert de post, simplu și delicios.
Plăcintă cu mere și nuci. Desert de post, simplu și deliciosPoți face mere coapte în cidru ori de câte ori vrei să mănânci ceva bun. Se fac foarte repede, nu ai nevoie de multe ingrediente și pot fi servite chiar și la micul dejun.
Mere coapte în cidru. Desertul cu fructe pe care îl poți face în orice anotimpCe-ar fi dacă ai putea avea bunătatea merelor suculente coapte fără a fi nevoie să frămânți aluat și să te temi că nu îți iese? Poți încerca să faci plăcintă de mere fără aluat.
Plăcintă de mere fără aluat. Cea mai simplă metodă dacă nu vrei să muncești multDacă te întrebi ce desert simplu și delicios să mai prepari pentru porția de dulce, îți oferim o rețetă de plăcintă cu mere și foi subțiri de casă.
Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă. Desert simplu si deliciosRețeta de plăcintă cu mere, fără zahăr este ideală pentru perioadele în care vrei să scapi de kilogramele în plus. Aceasta este unul dintre deserturile pe care poți să îl faci în orice perioadă a anului. În anotimpurile reci este perfectă cu câteva nuci caramelizate și multă scorțișoară, când afară este caldă se potrivește perfect cu o cupă de înghețată.
Plăcintă cu mere, fără zahăr. Desertul de care nu te mai saturi