Vafe cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări savuroase, de vară

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste vafe cu dovlecei și verdețuri sunt o reinterpretare sărată, ușoară și extrem de gustoasă a clasicelor vafe dulci. Prepară-le și tu urmărind lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pe care le vei descoperi mai jos.

Vafe sărate cu dovlecei pe o farfurie, o vafă secționată
Vafele sunt ușor crocante la exterior, iar miezul este moale, umed și consistent / Shutterstock

Vafele acestea au un aer rustic și reconfortant. Au o textură interesantă, ușor crocantă la exterior, dar moale, umedă și delicată în interior. Sunt aproape ca un sufleu sărat. Dovlecelul, cu gustul lui blând și discret, aduce o frăgezime naturală. Acesta face ca aluatul să rămână pufos fără să devină greu. Nu este vedeta prin aromă, ci prin consistență. Oferă o structură mătăsoasă și lejeră, care se completează perfect cu verdețurile tocate mărunt.

Citește și

Pătrunjelul și mărarul aduc prospețime, iar ceapa verde sau cea clasică, bine integrată, oferă acel echilibru dintre dulce și picant, specific rețetelor sărate bine gândite. Dacă adaugi și puțină brânză rasă, fie parmezan cu gust profund, fie o telemea sărată, vafele capătă o savoare mai complexă și o crustă aurie mai intensă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa rețetă de vafe cu dovlecei și verdețuri.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea dovleceilor. Spală bine dovlecelul, șterge-l și dă-l pe răzătoarea mare. Presară puțină sare și lasă-l 10 minute să elimine apa. Stoarce-l bine într-un prosop curat sau tifon.

Cum prepari vafe cu dovlecei și verdețuri

Ia un bol mare și sparge ouăle în el, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare și omogenizează-le. Apoi adaugă pe rând laptele și uleiul, omogenizând după fiecare. Trece făina prin sită deasupra compoziției, amestecată cu praful de copt. Încorporează ușor amestecul în compoziție.

Apoi adaugă dovlecelul stors, verdețurile tocate, ceapa, brânza rasă și asezonează cu sare, piper și usturoi, după gust.

Încinge aparatul de vafe și unge-l ușor cu ulei sau unt topit (doar la prima coacere).

Toarnă câte un polonic de compoziție pe fiecare tăviță a aparatului. Închide-l și coace vafele timp de 4–5 minute, până devin aurii și ușor crocante.

Servește-le calde sau reci, simple sau cu diferite sosuri.

Pot fi însoțite de un sos de iaurt cu usturoi și lămâie, hummus, cremă de brânză sau ouă poșate.

Descoperă și o rețetă de muffins cu legume, ideală pentru un mic dejun copios.

Aceste vafe cu dovlecei și verdețuri sunt ușor crocante la exterior, iar miezul este moale, umed și consistent. Gustul este vegetal și proaspăt, dominat de aroma dovlecelului și completat de brânză, ceapă și verdețuri. Sunt hrănitoare, dar ușoare, fără să lase senzația de prăjeală sau grăsime.

Sunt excelente și în sandvișuri (în loc de pâine), cu avocado, roșii sau somon afumat.

Poți adăuga 1 lingură de semințe (floarea-soarelui, dovleac, susan) pentru extra textură.

Pentru o variantă fără gluten folosește făină de orez sau hrișcă.

Dacă vrei mai multă proteină adaugă o lingură de iaurt grecesc sau o mână de năut fiert în aluat.

Tot din categoria vafelor mai poți încerca și rețeta de vafe sărate cu cașcaval în aluat.

Citește și
Vafe cu dovlecei și verdețuri pe o farfurie, alături de un dovlecel feliat
Galerie foto

Galerie foto

Vafe cu dovlecei și verdețuri pe o farfurie, alături de un dovlecel feliat
Vafe sărate cu dovlecei pe o farfurie, o vafă secționată
+0
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar alături de un bol cu sos de iaurt
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Mireasa sezon 12. Simona Gherghe a cerut imaginile de la petrecere cu Loredana și Sorin apropiați. Ce au spus cei implicați
Mireasa sezon 12. Simona Gherghe a cerut imaginile de la petrecere cu Loredana și Sorin apropiați. Ce au spus cei implicați
Mireasa sezon 12. Simona Gherghe a cerut imaginile de la petrecere cu Loredana și Sorin apropiați. Ce au spus cei implicați
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide