Chec aperitiv cu morcovi și mazăre. Rețetă ideală și pentru mese festive
Dacă ești în căutare de rețete savuroase pentru mese festive, picnicuri sau gustări sărate, trece pe lista de preparat și rețeta de chec aperitiv cu morcovi și mazăre. Te vei bucura de un chec colorat, cu textură aerată și ușor umedă datorită legumelor fierte. Va fi delicios servit atât cald, cât și rece.

Acest chec sărat are o combinație echilibrată de legume dulci și fragede (morcovi și mazăre). Acestea se răsfață într-un aluat pufos și ușor aromat. Poate fi pregătit în avans, apoi tăiat în felii și aranjat frumos pe un platou festiv. Gustul dulceag al morcovului și al mazării este pus în valoare de brânza sărată, condimente delicate și textura aerată a aluatului. Se potrivește bine cu o cremă de brânză, un sos de iaurt sau o salată de crudități.
Rețeta este foarte versatilă. Mai poți adăuga și alte ingrediente precum: porumb boabe, ardei gras roșu, cubulețe de șuncă și multe altele. Pentru o aromă mai intensă poți folosi brânză afumată, usturoi granulat, chimen, rozmarin sau oregano uscat.
Descoperă și o rețetă de chec aperitiv cu dovlecei, simplă și ușoară. Iar în rândurile de mai jos poți urmări rețeta detaliată pentru deliciosul chec aperitiv cu morcovi și mazăre.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi pregătește legumele. Fierbe sau opărește mazărea (dacă e congelată), apoi scurge-o bine. Rade morcovul fin (pentru un chec omogen) sau taie-l cubulețe mici, dacă vrei textură.
Cum prepari rețeta de chec aperitiv cu morcovi și mazăre
Sparge ouăle într-un bol mare. Adaugă peste ele sarea, piperul și uleiul. Amestecă intens toate ingredientele, adaugă iaurtul și omogenizează bine compoziția.
Apoi încorporează ingredientele uscate. Cerne făina cu praful de copt și adaug-o treptat în compoziția anterioară, amestecând ușor cu un tel sau o spatulă. Încorporează morcovul, mazărea, brânza rasă și verdeața tocată mărunt. Amestecă toate aceste ingrediente doar cât să se distribuie uniform în compoziție.
Descoperă și o rețetă de budincă cu șuncă și legume.
Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt sau unge-o cu ulei și presară făină sau pesmet. Toarnă compoziția de chec aperitiv în ea și nivelează-i uniform suprafața.
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Coace checul aperitiv timp de 40-45 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea și este frumos rumenit deasupra.
Lasă-l să se răcească timp de 10 minute în tavă, apoi transferă-l pe un grătar sau pe un platou. Răcește-l complet înainte de porționare, pentru o tăiere perfectă.
Poți servi deliciosul chec aperitiv cu morcovi și mazăre simplu sau cu un sos de iaurt cu usturoi. Este absolut delicios și cu cremă de brânză, hummus sau sos pesto.
De asemenea, poate fi servit pe un platou cu mezeluri, brânzeturi și legume proaspete.
Acest chec sărat se păstrează bine 2-3 zile la frigider, învelit în folie.
Dacă mai dorești să prepari rețete asemănătoare, îți mai recomandăm rețeta de muffins cu quinoa, brânză și spanac.