Prăjitura red velvet. Rețeta de desert spectaculos, perfect pentru Crăciun

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Prăjitura red velvet este un desert recunoscut pentru culoarea sa distinctivă roșie și pentru stratul de cremă de brânză pufoasă care îl acoperă. Datorită aspectului și gustului său este perfect pentru mesele festive. În plus, se prepară destul de ușor așa că nu trebuie să dai fuga la cofetărie.

Prăjitura red velvet servită pe farfurii albe
Prăjitura red velvet este perfectă pentru momentele de sărbătoare / Shutterstock

Originea prăjiturii red velvet nu este complet clară, dar se spune că a fost popularizat în Statele Unite în anii 1920 sau 1930. Inițial, culoarea roșie nu era atât de intensă ca în rețetele moderne, aceasta fiind dată de reacția între cacao și bicarbonatul de sodiu. Ulterior s-a folosit colorant alimentar pentru a-i da culoarea pe care o are astăzi, puternică și vibrantă.

Citește și

De-a lungul timpului, rețetele de red velvet cake au evoluat, adaptându-se la preferințele individuale și la disponibilitatea ingredientelor. Unele rețete folosesc unt de cacao în loc de cacao natural pentru a obține o culoare mai intensă, iar variantele moderne pot include diverse topping-uri sau umpluturi, adăugând nuanțe suplimentare de gust și textură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 180°C. Se unge și se tapetează cu făină două tăvi de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm. Se poate pune și hârtie de copt.

Cum prepari rețeta de prăjitură red velvet

Într-un bol mare, se amestecă făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, cacaua și sarea. În alt bol, se bat ouăle cu laptele, uleiul, oțetul, esența de vanilie și colorantul alimentar roșu până când se combină bine. Apoi se adaugă amestecul de ingrediente umede peste ingredientele uscate și amestecă până se combină uniform.

Se împarte aluatul în mod egal între cele două tăvi pregătite și se nivelează suprafața cu o spatulă.

Se coace blatul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul blatului iese curată. Apoi se scot tăvile din cuptor și se lasă blaturile să se răcească complet pe un grătar.

Cum prepari rețeta de cremă

Pentru cremă, se bat untul și crema de brânză până compoziția pufoasă. Apoi se pun zahărul pudră și vanilia și continuă să se mixeze bați până se obține o cremă omogenă și pufoasă.

Pentru asamblare se așează primul blat pe un platou de servire, se adaugă un strat generos de cremă și așează al doilea blat deasupra, apoi alt strat de cremă. Se poate îmbrăca tot tortul cu cremă de brânză sau se poate lăsa descoperit. Se decorează după preferințe.

Se lasă să se odihnească în frigider pentru cel puțin o oră înainte de a-l o servi pentru a-i permite să se întărească și să se îmbine aromele.

Ce este red velvet cake

Prăjitura red velvet (sau catifea roșie) este celebră pentru culoarea sa roșie profundă. Aceasta este adesea obținută prin utilizarea colorantului alimentar roșu, împreună cu alte ingrediente cum ar fi cacaua și o mică cantitate de oțet alb sau suc de lămâie, care ajută la stabilizarea culorii roșii.

Această prăjitură este cunoscută și pentru pentru textura sa moale, suculentă și fină. Acest lucru este obținut prin utilizarea unei cantități precise de ingrediente ca bicarbonat de sodiu și oțet care reacționează pentru a crea o textură aerată și plină.

Este deseori servit la ocazii speciale precum nunți, zile de naștere sau alte evenimente festive datorită aspectului său atrăgător și aromei sale deosebite.

Tortul red velvet este adesea acoperit cu un strat generos de cremă de brânză, uneori decorat cu fulgi de ciocolată, bomboane sau alte elemente decorative pentru a evidenția aspectul său elegant.

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Mireasa, sezon 12. Conflict puternic în timpul emisiei live de Mireasa, Capriciile Iubirii. Raluca Preda: Auziți și voi?
Mireasa, sezon 12. Conflict puternic în timpul emisiei live de Mireasa, Capriciile Iubirii. Raluca Preda: „Auziți și voi?”
Mireasa, sezon 12. Conflict puternic în timpul emisiei live de Mireasa, Capriciile Iubirii. Raluca Preda: „Auziți și voi?”
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide