Vinete marinate în sos de roșii, la borcan, pentru iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori mâncărurile cu vinete, poți prepara pentru iarnă și câteva borcane cu vinete marinate în sos de roșii. Poți savura vinetele și servite simple, pe post de salată, dar le poți include și în diferite rețete de mâncăruri.

Vinete marinate în sos de roșii la borcan, pentru iarnă
Galerie foto

Galerie foto

Sosul de roșii se aromatizează după preferințe / Shutterstock

Rețeta nu se prepară greu, însă necesită o etapă de pregătire a vinetelor, înainte de conservare. Această etapă este necesară pentru a elimina sucul amărui al vinetelor. Poți adăuga vinetele porționate în cuburi, în felii rotunde sau sub formă de bastonașe, în funcție de modul de preparare ulterior.

Citește și

Sosul de roșii îl poți prepara proaspăt sau poți folosi pe cel conservat. Îi mai îmbunătățești gustul cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă aici și o rețetă de sos de roșii aromat, ideal pentru a conserva vinetele în el. În continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru a prepara vinete marinate în sos de roșii, la borcan, pentru iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

În funcție de preparatele în care vei folosi vinetele conservate, vei opta și pentru tipul de vinete. Dacă dorești să conservi vinetele în felii rotunde, alegi vinete lunguiețe, de dimensiuni aproximativ egale. Dacă au diametrul mai mic, rondelele de vinete se vor putea aranja mai bine în borcane. Optezi pentru vinete mari și mai rotunde dacă le vei porționa în cuburi.

Cum prepari vinete marinate în sos de roșii, la borcan

Spală vinetele, șterge-e și feliază-le în rondele de 1 cm grosime. Într-un bol mai mare pune o lingură de sare și 2 litri de apă. Amestecă pentru a se dizolva sarea și adaugă rondelele de vinete în apa sărată. Lasă-le în saramură timp de 30 de minute, pentru a elimina sucul amar. Apoi le transferi într-o sită și le tamponezi cu prosoape de hârtie absorbante.

Descoperă aici și o rețetă de vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia.

Așază o tigaie cu ulei pe flacăra aragazului. Adaugă 3 căței de usturoi striviți, puțin oregano și puțin busuioc. Amestecă ingredientele prin uleiul încins timp de 2 minute, pentru a-l aromatiza plăcut. Apoi îndepărtează usturoiul și adaugă rondelele de vinete. Nu vor încăpea toate odată, deci le vei adăuga în mai multe etape. Le scoți într-o sită, pentru a se scurge.

Pentru a prepara sosul de roșii, ia puțin din uleiul de la vinete și strecoară-l printr-o sită în tigaie. Călește în el o ceapă tocată fin, dar și un cățel de usturoi, tocat fin. Adaugă ardeiul iute, tocat mărunt și ardeii copți. Apoi adaugă sucul de roșii și amestecă bine ingredientele. Fierbe sosul pentru maxim 15 minute, la foc de intensitate mică. Adaugă boabe de piper și sare.

Pregătește borcanele pe care le speli și le sterilizezi. Apoi așezi în ele mei întâi rondelele de vinete, scurse. Nu le presa foarte mult. Adaugă și sos de roșii până când se umplu borcanele. Rotește ușor borcanele cu vinete marinate în sos de roșii, pentru a se umple cu sos și golurile create între vinete. Închide-le ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură groasă. Le lași acolo până când se răcesc definitiv, apoi le etichetezi și le treci în cămară.

Le poți folosi ulterior și la o rețetă de musaca de vinete cu carne de pui.

Citește și
Vinete marinate în sos de roșii la borcan, pentru iarnă
Galerie foto

Galerie foto

Rondele de vinete preparate la tigaie pentru conservare
Sos de roșii în oală și în lingură de lemn pentru vinete marinate în sos de roșii la borcan, pentru iarnă
Rondele de vinete pregătite pentru conservare
+1
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
17 decembrie, 05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cârnați de casă ungurești: Csabai kolbász. Rețetă tradițională autentică
Cârnați de casă ungurești: Csabai kolbász. Rețetă tradițională autentică
Cârnați de casă ungurești: Csabai kolbász. Rețetă tradițională autentică
USR va vota propunerea pentru Ministerul Apărării. Fritz: Are greutate politică
USR va vota propunerea pentru Ministerul Apărării. Fritz: "Are greutate politică"
USR va vota propunerea pentru Ministerul Apărării. Fritz: "Are greutate politică"
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
(P) Piața auto se schimbă: Plus Auto deschide drumul către un marketplace 100% liber și sigur
(P) Piața auto se schimbă: Plus Auto deschide drumul către un marketplace 100% liber și sigur
(P) Piața auto se schimbă: Plus Auto deschide drumul către un marketplace 100% liber și sigur
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
închide