Vinete marinate în sos de roșii, la borcan, pentru iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori mâncărurile cu vinete, poți prepara pentru iarnă și câteva borcane cu vinete marinate în sos de roșii. Poți savura vinetele și servite simple, pe post de salată, dar le poți include și în diferite rețete de mâncăruri.

Vinete marinate în sos de roșii la borcan, pentru iarnă
Galerie foto

Galerie foto

Sosul de roșii se aromatizează după preferințe / Shutterstock

Rețeta nu se prepară greu, însă necesită o etapă de pregătire a vinetelor, înainte de conservare. Această etapă este necesară pentru a elimina sucul amărui al vinetelor. Poți adăuga vinetele porționate în cuburi, în felii rotunde sau sub formă de bastonașe, în funcție de modul de preparare ulterior.

Citește și

Sosul de roșii îl poți prepara proaspăt sau poți folosi pe cel conservat. Îi mai îmbunătățești gustul cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă aici și o rețetă de sos de roșii aromat, ideal pentru a conserva vinetele în el. În continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru a prepara vinete marinate în sos de roșii, la borcan, pentru iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

În funcție de preparatele în care vei folosi vinetele conservate, vei opta și pentru tipul de vinete. Dacă dorești să conservi vinetele în felii rotunde, alegi vinete lunguiețe, de dimensiuni aproximativ egale. Dacă au diametrul mai mic, rondelele de vinete se vor putea aranja mai bine în borcane. Optezi pentru vinete mari și mai rotunde dacă le vei porționa în cuburi.

Cum prepari vinete marinate în sos de roșii, la borcan

Spală vinetele, șterge-e și feliază-le în rondele de 1 cm grosime. Într-un bol mai mare pune o lingură de sare și 2 litri de apă. Amestecă pentru a se dizolva sarea și adaugă rondelele de vinete în apa sărată. Lasă-le în saramură timp de 30 de minute, pentru a elimina sucul amar. Apoi le transferi într-o sită și le tamponezi cu prosoape de hârtie absorbante.

Descoperă aici și o rețetă de vinete chinezești cu sos de usturoi și sos de soia.

Așază o tigaie cu ulei pe flacăra aragazului. Adaugă 3 căței de usturoi striviți, puțin oregano și puțin busuioc. Amestecă ingredientele prin uleiul încins timp de 2 minute, pentru a-l aromatiza plăcut. Apoi îndepărtează usturoiul și adaugă rondelele de vinete. Nu vor încăpea toate odată, deci le vei adăuga în mai multe etape. Le scoți într-o sită, pentru a se scurge.

Pentru a prepara sosul de roșii, ia puțin din uleiul de la vinete și strecoară-l printr-o sită în tigaie. Călește în el o ceapă tocată fin, dar și un cățel de usturoi, tocat fin. Adaugă ardeiul iute, tocat mărunt și ardeii copți. Apoi adaugă sucul de roșii și amestecă bine ingredientele. Fierbe sosul pentru maxim 15 minute, la foc de intensitate mică. Adaugă boabe de piper și sare.

Pregătește borcanele pe care le speli și le sterilizezi. Apoi așezi în ele mei întâi rondelele de vinete, scurse. Nu le presa foarte mult. Adaugă și sos de roșii până când se umplu borcanele. Rotește ușor borcanele cu vinete marinate în sos de roșii, pentru a se umple cu sos și golurile create între vinete. Închide-le ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură groasă. Le lași acolo până când se răcesc definitiv, apoi le etichetezi și le treci în cămară.

Le poți folosi ulterior și la o rețetă de musaca de vinete cu carne de pui.

Citește și
Vinete marinate în sos de roșii la borcan, pentru iarnă
Galerie foto

Galerie foto

Rondele de vinete preparate la tigaie pentru conservare
Sos de roșii în oală și în lingură de lemn pentru vinete marinate în sos de roșii la borcan, pentru iarnă
Rondele de vinete pregătite pentru conservare
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Vinete marinate cu usturoi și ardei iute pe un platou negru
Galerie foto
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Trei borcane cu vinete conservate în sos de roșii, alături de un set de tacâmuri din lemn, o vânătă și două roșii
Galerie foto
Vinete conservate în sos de roșii, la borcan
Vinete conservate în sos de roșii, la borcan
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Pe Elvis Presley l-a cunoscut o lume întreagă, însă puțini știu cum arată nepoata lui adolescentă, Finley Lockwood
Pe Elvis Presley l-a cunoscut o lume întreagă, însă puțini știu cum arată nepoata lui adolescentă, Finley Lockwood
Pe Elvis Presley l-a cunoscut o lume întreagă, însă puțini știu cum arată nepoata lui adolescentă, Finley Lockwood
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
închide