Sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizza
Pentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare a mâncărurilor în sezonul rece, pune câteva borcane cu sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizza.
Galerie foto
Din roșii proaspete de grădină, cu condimente și ierburi aromate, poți prepara o mulțime de sosuri potrivite gustului tău. Le poți prepara simple, doar din roșii, sau combinate cu ardei copți, pentru un plus de gust și consistență.
Poți folosi sosurile atât la rețetele de paste sau pizza, cât și la alte rețete de mâncăruri scăzute. Un astfel de exemplu îl poți descoperi la rețeta de chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor. Nu mai aloci timp și preparării sosului, doar desfaci borcanul și adaugi conținutul peste chiftele. Îți oferim mai jos rețeta sosului de roșii cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru a te bucura și tu de gustul și utilitatea lui.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a pregăti roșiile care necesită mai mult timp. Spală-le bine și toacă-le în bucăți mai mici, pentru a le putea trece prin separatorul de semințe. Pentru că este un sos destinat și rețetelor de pizza, ideal ar fi să fie preparat fără semințe. Iar dacă ai posibilitatea să folosești roșii de mai multe soiuri, sosul va ieși mult mai gustos.
Dacă nu deții un separator de roșii, transformă roșiile în suc cu ajutorul unui blender. Apoi, trece roșiile printr-o sită mai deasă. Este o metodă mai complexă, dar cu rezultate sigure. După ce ai pregătit toate roșiile, poți pregăti și celelalte ingrediente, înainte de a începe procesul de preparare al sosului. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță usturoiul și toacă 2-3 grăunți. Restul îi păstrezi pentru finalul de fierbere.
Pași necesari pentru rețeta de sos de roșii aromat, ideal pentru paste și pizza
Punem uleiul într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă ceapa și usturoiul. Amestecă ingredientele și călește-le ușor, reducând intensitatea focului la minim. Nu lăsa ceapa să se prăjească, ci doar să se pătrundă puțin. Apoi poți adăuga sucul de roșii.
Lasă sosul de roșii să fiarbă până când scade sub jumătate ca volum și devine consistent. Pe parcursul fierberii crenguțele de cimbru. Pe acestea le vei îndepărta la final de fierbere. Adaugă și condimentele, dar treptat. Adaugi câte puțin din fiecare și guști. Peste un timp mai adaugi și iar guști sosul. Astfel te asiguri că obții gustul care îți place. Spre final de fierbere, adăugi și frunze de busuioc rupte mărunt, dar și 1-2 căței de usturoi răzuiți.
Pregătește borcanele pe care le speli bine, le scurgi și le sterilizezi. Apoi torni în ele cât sunt fierbinți, sosul de roșii, de asemeni fierbinte. Capsezi bine capacele borcanelor și le acoperi cu o pătură. Le lași acolo până când se răcesc, apoi le etichetezi și le treci în cămară.
Te vei bucura de acest sos de roșii aromat când vei prepara pizza sau paste delicioase.
Vezi aici cum se prepară și: rețeta pentru aluat de pizza de casă!
Iar dacă dorești să îl folosești și la alte preparate, îți recomandăm să încerci rețeta de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii.
Galerie foto