Mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai ai idei despre ce rețete de friptură din carne de porc să prepari pentru masa de Crăciun, poți încerca rețeta de mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie. Este o rețetă delicioasă, care se prepară destul de rapid și ușor.

Mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie
Galerie foto

Galerie foto

Mușchiulețul se mai prepară și și sosul de vin alb pentru 7-8 minute / Shutterstock

Mușchiulețul este cea mai fragedă și fină porțiune de carne de la porc, vită sau alt animal. Este localizat paravertebral, adică la stânga și la dreapta coloanei vertebrale. Fiecare animal are câte mușchiuleți care se deosebesc de restul porțiunilor de carne prin forma alungită, cu aspect fusiform. Este porțiunea de carne care se gătește cel mai rapid.

Citește și

Poți prepara mușchiulețul atât la cuptor, cât și la tigaie și îl poți asezona cu diferite condimente și sosuri delicioase. Unul dintre aceste sosuri este cel de vin alb cu muștar și unt. Iar un alt so delicios și foarte popular este sosul de ciuperci cu smântână.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi, de unde îl poți alege pe cel care ți se potrivește, ca gust. Iar mai jos, te invităm să descoperi rețeta detaliată pentru mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cărnii care necesită curățare de pielițe și grăsime, apoi asezonare cu sare și piper. Lasă carnea câteva minute la odihnit, iar în acest interval de timp adună pe masa de lucru ingredientele pentru sos. Pregătește și o tigaie încăpătoare în care vei găti friptura și sosul.

Cum prepari mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar

Pune tigaia cu uleiul la încins pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie spre mare. Adaugă mușchiulețul de porc și rumenește-l frumos, pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Când îl întorci pe celelalte părți, unge-l bine deasupra cu ulei din tigaie.

După ce mușchiulețul este bine sigilat pe toate părțile, transferă-l într-un vas cu capac și lasă-l la înăbușit.

În uleiul rămas în tigaie adaugă ceapa tocată și usturoiul tocat. Amestecă bine ingredientele pentru a se pătrunde uniform. Apoi adaugă smântâna și amestecă energic pentru omogenizare. Adaugă treptat și vinul alb, în timp ce amesteci intens. Apoi trece sosul prin sită și pune-l din nou la fiert, împreună cu cele două tipuri de muștar, la foc de intensitate minimă. Gustă sosul și asezonează-l cu sare și piper.

Taie mușchiulețul de porc în felii de 2-3 cm grosime și adaugă-le în sos. Mai prepară-le și pe acestea timp de 7-8 minute. După stingerea focului, acoperă tigaia cu capacul și lasă deliciosul mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar să se mai înăbușe sub capac timp de 10-15 minute. Adaugă și verdeață tocată, în timpul servirii.

Te va cuceri gustul și frăgezime fripturii, preparată în acest mod.

Descoperă și o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor, perfectă pentru mesele sărbătorilor de iarnă.

Citește și
Mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, porționat
Galerie foto

Galerie foto

Mușchiuleț de porc rumenit și porționat
Mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie
+0
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coaste de porc cu vin la cuptor, pe un platou negru cu un bol cu ketchup și usturoi
Galerie foto
Coaste de porc cu vin la cuptor, fragede și savuroase
Coaste de porc cu vin la cuptor, fragede și savuroase
Coaste de porc la cuptor porționate pe platou, alături de roșii proaspete
Galerie foto
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
Galerie foto
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
TIR încărcat cu aproape 200 de porci, răsturnat pe un drum din Cluj
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Mireasa, sezon 11. Roxana a venit cu o veste frumoasă la Capricii: Sunt extrem de fericită
Mireasa, sezon 11. Roxana a venit cu o veste frumoasă la Capricii: „Sunt extrem de fericită”
Mireasa, sezon 11. Roxana a venit cu o veste frumoasă la Capricii: „Sunt extrem de fericită”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide