Mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie
Dacă nu mai ai idei despre ce rețete de friptură din carne de porc să prepari pentru masa de Crăciun, poți încerca rețeta de mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie. Este o rețetă delicioasă, care se prepară destul de rapid și ușor.
Galerie foto
Mușchiulețul este cea mai fragedă și fină porțiune de carne de la porc, vită sau alt animal. Este localizat paravertebral, adică la stânga și la dreapta coloanei vertebrale. Fiecare animal are câte mușchiuleți care se deosebesc de restul porțiunilor de carne prin forma alungită, cu aspect fusiform. Este porțiunea de carne care se gătește cel mai rapid.
Poți prepara mușchiulețul atât la cuptor, cât și la tigaie și îl poți asezona cu diferite condimente și sosuri delicioase. Unul dintre aceste sosuri este cel de vin alb cu muștar și unt. Iar un alt so delicios și foarte popular este sosul de ciuperci cu smântână.
Descoperă aici un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi, de unde îl poți alege pe cel care ți se potrivește, ca gust. Iar mai jos, te invităm să descoperi rețeta detaliată pentru mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar, la tigaie.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii care necesită curățare de pielițe și grăsime, apoi asezonare cu sare și piper. Lasă carnea câteva minute la odihnit, iar în acest interval de timp adună pe masa de lucru ingredientele pentru sos. Pregătește și o tigaie încăpătoare în care vei găti friptura și sosul.
Cum prepari mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar
Pune tigaia cu uleiul la încins pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie spre mare. Adaugă mușchiulețul de porc și rumenește-l frumos, pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Când îl întorci pe celelalte părți, unge-l bine deasupra cu ulei din tigaie.
După ce mușchiulețul este bine sigilat pe toate părțile, transferă-l într-un vas cu capac și lasă-l la înăbușit.
În uleiul rămas în tigaie adaugă ceapa tocată și usturoiul tocat. Amestecă bine ingredientele pentru a se pătrunde uniform. Apoi adaugă smântâna și amestecă energic pentru omogenizare. Adaugă treptat și vinul alb, în timp ce amesteci intens. Apoi trece sosul prin sită și pune-l din nou la fiert, împreună cu cele două tipuri de muștar, la foc de intensitate minimă. Gustă sosul și asezonează-l cu sare și piper.
Taie mușchiulețul de porc în felii de 2-3 cm grosime și adaugă-le în sos. Mai prepară-le și pe acestea timp de 7-8 minute. După stingerea focului, acoperă tigaia cu capacul și lasă deliciosul mușchiuleț de porc în sos de vin alb cu muștar să se mai înăbușe sub capac timp de 10-15 minute. Adaugă și verdeață tocată, în timpul servirii.
Te va cuceri gustul și frăgezime fripturii, preparată în acest mod.
Descoperă și o rețetă de friptură de porc asortată la cuptor, perfectă pentru mesele sărbătorilor de iarnă.
Galerie foto