10 lucruri pe care e recomandat să le arunci dacă vrei să ai o bucătărie organizată. Sfaturi de la specialiști

Bucătăria este locul unde se strâng cele mai multe lucruri pe care nu le mai folosești. De la veselă la electrocasnice, la condimente și tot felul de conserve zac pe rafturi. Probabil ai și uitat că există. Descoperă și tu 10 lucruri pe care e recomandat să le arunci dacă vrei să ai o bucătărie organizată. Sfaturi utile de la specialiști.

O femeie într-o bucătărie organizată
O bucătărie organizată se face aruncând tot ceea ce nu este necesar / Shutterstock

Bucătăria este locul unde curățenia durează cel mai mult. Trebuie să muți dintr-un loc într-altul zeci de lucruri pe care nu te înduri să le arunci.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă vrei să ai o bucătărie organizată este să arunci tot ceea ce nu folosești, potrivit unui ghid al Asociației Profesioniștilor în Organizare din SUA, potrivit House Beautiful.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lucruri pe care e recomandat să le arunci dacă vrei să ai o bucătărie organizată

Specialiștii spun că este recomandat să arunci obiectele pe care nu le mai folosești. Acest lcuru te poate ajuta să te organizezi și să ai mai mult spațiu în bucătărie. În felul acesta vei avea un spațiu mult mai eficient și mai ușor de curățat, spun specialiștii de la EatThis.

Vasele foarte mari

Castroanele imense, ligheanele, oalele ca de cantină nu își mai au locul în bucătăriile moderne unde se gătește în cantități mici, de obicei de pe o zi pe alta. În plus, ocupă foarte mult loc. Dacă ai o cămară sau alt spațiu unde să le poți depozita fără să te încurce atunci le poți muta acolo.

Recipientele de plastic

Probabil că ai și tu o mulțime de caserole de plastic, chiar și cutii vechi de înghețată sau alte recipiente pe care le păstrezi crezând că îți vor trebui la un moment dat.

În primul rând verifică-le starea și vezi dacă toate au capace potrivite. Dacă au semne de deteriorare atunci scapă de ele. Păstrează doar câteva ținând cont de nevoile voastre.

Mâncare cu ambalaje desfăcute

Aruncarea alimentelor a căror ambalaje sunt desfăcute ar trebui să fie o prioritate. Fie le scoți din ambalaj și le pui în caserole închise ermetic după care le etichetezi cu data de expirare, fie le arunci.

Verifică-le înainte, dar nu gustând din ele pentru că s-ar putea să fie stricate și te poți îmbolnăvi.

Golește sertarul dacă vrei o bucătărie organizată

Ai și tu un sertar în care pui lucruri cărora nu le găsești loc în casă? Dacă ai un astfel de sertar în care ții monede, șurubelnițe, medicamente, ace de siguranță, bonuri, desene de-ale copiilor, baterii și alte nimicuri atunci trebuie să îl desființezi. Nu doar că vei face ordine, dar vei scăpa și de riscul de apariție a unor bacterii care pot fi periculoase pentru sănătatea ta.

După ce îl igienizezi bine, îl poți folosi pentru a depozita obiecte cu adevărat utile în bucătărie.

Electrocasnice pe care nu le folosești

Cu siguranță ai cumpărat și tu la ofertă tot felul de mașini de făcut popcorn, fondue, storcătoare și alte electrocasnice cu care acum nu știi ce să mai faci.

Dacă nu le-ai folosit de foarte mult timp înseamnă că nici nu ți-au trebuit cu adevărat. În cazul în care funcționează le poți dărui unor persoane care chiar au nevoie de ele.

Dacă totuși crezi că într-o zi le vei folosi și ai o cămară mută-le acolo. Sfatul specialiștilor este să scapi de ele dacă după 6 luni după ce le-ai pus în alt loc tot nu le-ai folosit nici măcar o dată. Pe cele care nu mai merg aruncă-le.

Paharele și cănile pe care le ai în plus

O familie obișnuită nu are nevoie de mai mult de 8-10 căni și pahare presupunând că are din când în când și invitați. Așa că scapă de cele pe care le ai în plus, adunate de pe la diverse promoții.

Află mai multe și despre motivul pentru care nu e recomandat să folosești covoraș de silicon. Află ce spun sepcialiștii.

Dacă ai posibilitatea donează cănile și paharele pe care nu le mai folosești. Poți alege o asociație umanitară sau chiar o familie din zona ta despre care știi că are nevoie.

Unelte

Dacă faci parte din categoria celor cărora le place să meșterească prin casă sigur ai în bucătărie o șurubelniță, un clește, poate și câteva șuruburi sau cuie.

Din rațiuni de igienă, este recomandat să faci o cutie specială în care să le ții în afara bucătăriei.

Scrisori și facturi

Blatul tău din bucătărie este locul unde lași de obicei toate plicurile ce îți vin la cutia de scrisori pentru că lăsându-le acolo crezi că nu mai uiți de ele? Încearcă să le arunci pe cele de care nu ai ai nevoie, iar pe cele utile să le pui într-o cutie special destinată acestui scop.

Cutii de depozitare frumoase, dar inutile

Caută să cumperi cutii de depozitare pătrate, cu capace fără model, eventul din același sortiment, pentru a le putea depozita utilizând spațiul la maximum. Dacă ai o bucătărie mică nici coșulețele împletite nu sunt foarte utile, chiar dacă au un aspect frumos.

Cărți de bucate

Dacă ai un raft plin cu cărți de bucate în bucătărie trebuie să te gândești cât se poate de sincer de câte ori le-ai folosit. Dacă răspunsul este „rar” sau „deloc” atunci este bine ori să le pui în altă parte, ori să le donezi. Păstrează-le doar pe cele din care te inspiri cu adevărat dacă vrei o bucătărie organizată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
O masă pe care se află mai multe lămâi
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Cum se prăjesc migdalele
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide