Sandvișuri de post. 7 rețete hrănitoare și gustoase

Pare destul de complicat să faci sandvișuri de post care să fie și arătoase și gustoase, dar nu este deloc așa. Ai la îndemână o mulțime de ingrediente, de la salate la humus și tofu.

Sandvișuri de post pe o masă albă
Poți face sandvișuri de post din orice legumă / Shutterstock

Pentru sandvișuri de post sau vegane poți să folosești o mulțime de tipuri de pâine, de legume, de creme de legume, ierburi aromatice și condimente sau brânzeturi vegetale. Vei obține niște preparate atât de gustoase încât vei vrea să le mănânci chiar și în perioadele în care nu este post.

Îți propunem 7 variante de rețete de post însă tu poți să le modifici după gustul tău, adăugând sau înlăturând ingrediente pentru a obține preparatul perfect.

Citește și

Sandviș cu roșii și piure de fasole

Sandvișul cu roșii și fasole are o combinație interesantă de texturi. Fasolea cremoasă se îmbină perfect cu feliile de roșii ușor crocante. De asemenea, și gusturile se completează reciproc. Fasolea ușor dulce se potrivește cu notele acide ale roșiilor.

Sandviș cu roșii și fasole pe un platou de lemn
Deasupra sandvișului poți presăra și brânză vegetală / Shutterstock

Ingrediente

  • Piure de fasole albă
  • 400 g fasole cannellini fiartă, scursă și clătită
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriță de capere
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • Pentru sandvișuri
  • 8 felii de pâine prăjită
  • 4 frunze de salată verde
  • 3 roșii, feliate
  • 2 avocado, feliate
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 8 frunze proaspete de busuioc
  • un praf de boia afumată, opțional
  • semințe de cânepă, opțional

Mod de preparare

Într-un blender, se pun fasolea cannellini, uleiul de măsline, usturoiul, zeama de lămâie și caperele și se procesează până se obține o pastă catifelată. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se dă la rece până când este gata de utilizare.

Pe fiecare felie de pâine se întinde pastă de fasole, apoi se pun felii de roșii, de avocado, salată verde, busuioc proaspăt, sare de mare, piper, un praf de boia afumată și câteva semințe de cânepă.

Sandviș cu avocado

Acest sandviș cu avocado poate fi un prânz foarte hrănitor, cu un aport de grăsimi de calitate, proteine, vitamine și minerale.

Sandviș cu avocado servit pe un platou alb
Sandvișul cu avocado este perfect pentru micul-dejun / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 g edamame
  • coriandru proaspăt tocat
  • 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de ceapă verde tocată
  • ½ cățel mic de usturoi sau un praf de usturoi pudră
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 până la 3 linguri de apă
  • ½ linguriță sare de mare
  • Pentru sandviciuri
  • 8 felii de pâine cu semințe
  • felii de castravete
  • 1 avocado mic, feliat
  • ceapa murată
  • salată rucola si/sau micro verdeturi

Mod de preparare

Se pun edamamele, coriandrul, sucul de lămâie, ceapa verde, usturoiul și sarea de mare în bolul unui robot de bucătărie. Se procesează până se mărunțesc bine, apoi se adaugă uleiul de măsline și se continuă procesarea până se omogenizează. După aceea, se pun până la 3 linguri de apă pentru a da compoziției o consistență tartinabilă. Se condimentează după gust și se dă la rece până când este gata de utilizare. 

Se întinde compoziția de edamame pe 4 felii de pâine. Apoi se acoperă cu feliile de castraveți și avocado, ceapa murată, rucola și feliile de pâine rămase.

Sandvișuri cu conopidă Romesco

Sandvișurile cu conopidă pot fi un prânz consistent și sănătos sau o cină rapidă. Se pot servi cu salată verde.

Sandviș cu conopidă servit pe un platou rotund
Sandvișul cu conopidă se poate face cu orice fel de pâine / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conopidă mică
  • 8 felii de pâine ciabatta
  • frunze de salată
  • ½ ceapă roșie feliată subțire
  • 2 roșii, feliate și asezonate cu sare de mare și piper
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • ulei de măsline extra virgin
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • sos romesco cu lapte de migdale
  • 1 roșie, tăiată în jumătate și fără miez
  • 1 ardei roșu copt
  • 50 g migdale prăjite
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de lapte de migdale
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • ⅛ linguriță de fulgi de ardei roșu
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Se taie conopida felii și se pune în tavă, apoi se stropește cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se coace aproximativ 30 de minute sau până când se frăgezește și devine aurie pe margini.

Pentru sos se pun într-un blender, combinați roșia, ardeiul roșu copt, migdalele, usturoiul, uleiul de măsline, laptele de migdale, oțetul de vin roșu, fulgii de ardei roșu și un praf de sare și piper. Se amestecă până la omogenizare. 

Pe fiecare felie de pâine se pune sos, apoi se așează câteva frunze de salată, ceapă roșie, felii de roții, conopida și pătrunjel. Se servește imediat.

Sandviș cu salată de năut

Dacă vrei un aport de proteine ​​și fibre, acest sandviș vegan cu salată de năut este ce ai nevoie la prânz sau la o cină. Poți pregăti compoziția de năut cu până la 3 zile înainte.

Sandvișul cu salată de năut și ridichii
Sandvișul cu salată de năut se face în 10 minute / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru salata de năut
  • 400 g năut fiert, scurs și clătit
  • 2 linguri de tahini
  • 1 linguriță de muștar dijon
  • ½ cățel de usturoi
  • 1 linguriță de capere
  • 1 ceapă verde, tocată
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • Pentru sandvișuri
  • 100 g fasole verde subțire, fiartă, tăiată
  • 1 bagheta moale, tăiată în jumătate
  • 8-10 măsline Kalamata, fără sâmburi și tăiate în jumătate
  • ceapă roșie feliata subțire
  • maioneză vegană
  • ¼ castravete fabio
  • 1 ridiche, feliată subțire
  • 6 -8 frunze de busuioc proaspăt
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pentru salata de năut se pun într-un robot de bucătărie năutul, tahini, muștarul dijon, usturoiul, caperele, ceapa verde, coriandrul, zeama de lămâie, sare și piper. Se procesează până se combină, fără să devină piure. 

Se pune apă la fiert o oală mică cu sare. Se pregătește un bol cu apă cu gheață. Se pune fasolea în oala cu apă clocotită pentru 1-2 minute, apoi se scoate și se pune în vasul cu gheață. Când se răcește, se scoate din vas, se scurge, se usucă și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm.

Pentru a asambla sandviciurile se întinde salata de năut pe o parte a baghetei. Apoi se pune fasolea verde apăsând-o ușor. Se presară măsline și felii de ceapă roșie. Se întinde un strat de maioneză, iar deasupra felii de castraveți, ridichi și busuioc, sare și piper. Se servește imediat. Încearcă și cele trei rețete de sandvișuri cu legume.

Wrap cu năut

Wrapul cu năut este un mod apetisant de a te bucura de un sandvici extrem de aromat de o mulțime de condimente.

Wrap cu năut și legume delicioase
Wrapul cu năut se servește cu lămâie / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de coriandru
  • 1 lingură de boia
  • ½ linguriță de chimen
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • ¼ linguriță de ghimbir 
  • ⅛ linguriță de piper cayenne
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • Pentru wraps
  • 400 g năut prăjit  
  • 4 bucăți de pita, încălzite
  • humus
  • 2 castraveți, tăiați subțire
  • 12 roșii cherry, tăiate în patru
  • ceapă murată sau ceapă roșie feliată subtire
  • mentă proaspătă
  • coriandru proaspăt tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 jalapeno
  • 1 cățel de usturoi
  • ¼ linguriță de chimen cumin
  • ¼ linguriță de coriandru măcinat
  • ⅛ linguriță de sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • sos de tahini

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează cu hârtie de copt o tavă.

Se prepară amestecul de condimente. Într-un castron mic, se amestecă coriandrul, boiaua de ardei, chimenul, scorțișoara, ghimbirul, piperul cayenne, sarea și piperul. Se amestecă cu năutul și se dau la cuptor până devine crocant.

Se pun coriandrul, uleiul de măsline, jalapeño, usturoiul, chimenul, coriandrul, sarea și 1 praf de piper într-un robot de bucătărie și se procesează până când se obține o consistență asemănătoare pesto-ului.

Se pun într-o pită humus, năut, castraveți, roșii, ceapă murată, mentă, sos picant și sos tahini. Se servește imediat.

Sandviș cu legume și năut

Sandvișul cu legume și năut este o sursă de fibre, proteine și grăsimi sănătoase, de aceea poate înlocui oricare masă a zilei. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de năut.

Sandviș cu năut, avocado și roșii, servit pe un platou albastru
Pentru un plus de aciditate poți pune în sandviș și roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru năut
  • 400 g năut fiert și scurs
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de condiment Za’atar
  • Pentru sandviș
  • 2 felii pâine integrală
  • 2 linguri de humus
  • 3 linguri de năut Za’tar
  • ½ avocado
  • salată verde
  • ½ – 1 linguriță de condiment Za’atar

Mod de preparare

Se pune năutul într-o tavă cu uleiul de măsline, condimentele za’atar și puțină sare și piper și se dă la cuptor pentru 40 de minute la 170°C. Apoi se lasă să se răcească complet. Se pune humusul pe pâine, apoi se așează feliile de avocado și humusul. Deasupra se așează frunzele de salată și se asezonează cu condimente za’atar. Se servește imediat.

Sandviș cu brânză vegană și sos pesto

Poți alege orice fel de brânză vegană vrei pentru acest sandviș. Ai grijă ca sosul pesto să fie și el vegan. Ca să fii sigură, îl poți face tu în casă.

Sandviș cu brânză vegană și sos de pesto pe un platou de lemn
Sandvișul cu brânză vegană și sos pesto poate fi servit la micul-dejun / Shutterstock

Ingrediente

  • spanac proaspăt tocat
  • 1-2 linguri de unt vegan tartinabil
  • sare
  • piper după gust
  • 2 felii de pâine
  • 2 linguri de pesto vegan
  • 2  felii brânză vegană

Mod de preparare

Se pune într-o tigaie spanacul la foc mediu cu puțin ulei sau unt. Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă deoparte.

Se întinde pesto pe fiecare felie de pâine. Apoi se pune câte o felie de brânză vegană, spanac sotat, apoi se așează cealaltă felie, cu partea unsă cu pesto în jos.

Se încălzește o tigaie la foc mediu cu puțin unt suplimentar. Când este fierbinte, se adaugă sandvișul.

Se folosește o spatulă pentru a apăsa sandviciul și se poate pune deasupra un capac transparent pentru a ajuta la topirea feliilor. Se întoarce sandviciul și se servește fierbinte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone porționată pe platou și pe farfurie, alături de o vază cu flori și un bol cu cireșe
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Banane într-un coș de cumpărături pentru a ilustra beneficiile acestora și motivul pentru care sunt considerate ieftine
Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine
Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine
Pahare cu supă rece de avocado
Supă rece de avocado. Rețeta care te va salva vara aceasta
Supă rece de avocado. Rețeta care te va salva vara aceasta
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii, așezate una peste alta pe un platou
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Rețeta rapidă pentru prăjituri
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Rețeta rapidă pentru prăjituri
O tânără care pune o oală cu mâncare fierbinte în frigider
Ce se întâmplă dacă pui mâncarea fierbinte în frigider. Sfaturi pe care e recomandat să nu le ignori
Ce se întâmplă dacă pui mâncarea fierbinte în frigider. Sfaturi pe care e recomandat să nu le ignori
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sandvișuri cu legume pe o masă mare albă
3 sandvișuri cu legume, perfecte pentru primăvara aceasta
3 sandvișuri cu legume, perfecte pentru primăvara aceasta
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă cu ciocolată și cireșe porționată pe platou, alături de un bol cu cireșe
06:00
Tartă cu ciocolată și cireșe. Combinația delicioasă a verii Tartă cu ciocolată și cireșe. Combinația delicioasă a verii
O farfurie neagră umplută cu una dintre rețetele de orez
6 iunie, 08:00
7 rețete cu orez pe care le poți face cu buget redus. Ce poți să gătești atunci când te afli în pană de idei 7 rețete cu orez pe care le poți face cu buget redus. Ce poți să gătești atunci când te afli în pană de idei
Salată de dovlecei cu usturoi pe o farfurie albă cu margini albastre
6 iunie, 07:00
Salată de dovlecei cu usturoi. Una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face acasă Salată de dovlecei cu usturoi. Una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face acasă
Înghețată de căpșuni pe o linguriță din inox, cu căpșuni tăiate alături
6 iunie, 06:00
5 deserturi cu căpșuni, fără coacere, cu care să te răsfeți oricând 5 deserturi cu căpșuni, fără coacere, cu care să te răsfeți oricând
Mai multe tipuri de sarepuse în boluri în formă de inimioară
5 iunie, 08:00
Tipuri de sare. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în bucătărie Tipuri de sare. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în bucătărie
Gustări la borcan alături de mai multe legume tocate
5 iunie, 07:00
5 gustări la borcan. Rețete rapide pentru prânzul la birou 5 gustări la borcan. Rețete rapide pentru prânzul la birou
Mai multe gustări sănătoase servite în boluri pe o masă
5 iunie, 06:00
Idei de gustări sănătoase. Ce poți consuma între micul dejun și masa de prânz Idei de gustări sănătoase. Ce poți consuma între micul dejun și masa de prânz
Salată de ouă servită în borcan
4 iunie, 08:00
7 ingrediente pe care nu e recomandat să le pui într-o salată de ouă 7 ingrediente pe care nu e recomandat să le pui într-o salată de ouă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Iaurt grecesc într-un bol care este alături de jumătăți de lămâie și castraveți
1
Tot ce trebuie să știi despre iaurtul grecesc. Nutriționiștii îl recomandă în dieta zilnică
Tot ce trebuie să știi despre iaurtul grecesc. Nutriționiștii îl recomandă în dieta zilnică
Iaurtul grecesc este o excelentă sursă de proteine cu o mulțime de utilizări culinare. A fost consumat din cele mai vechi timpuri. De fapt, grecii au fost primii care au documentat utilizarea...
O tânără care pune o oală cu mâncare fierbinte în frigider
2
Ce se întâmplă dacă pui mâncarea fierbinte în frigider. Sfaturi pe care e recomandat să nu le ignori
Ce se întâmplă dacă pui mâncarea fierbinte în frigider. Sfaturi pe care e recomandat să nu le ignori
Faci parte din categoria celor care pun mâncarea rămasă în caserolă imediat după ce se termină masa sau mai stai câteva ore până se răcește și de-abia apoi te ocupi de...
Mai multe gustări sănătoase servite în boluri pe o masă
3
Idei de gustări sănătoase. Ce poți consuma între micul dejun și masa de prânz
Idei de gustări sănătoase. Ce poți consuma între micul dejun și masa de prânz
Ți s-a întâmplat de multe ori să ți se facă foame la 10 dimineața, deși ai mâncat de dimineață? Până la masa de prânz mai este destul, dar stomacul îți atrage...
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii, așezate una peste alta pe un platou
4
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Rețeta rapidă pentru prăjituri
Foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Rețeta rapidă pentru prăjituri
Dacă îți plac prăjiturile în multe straturi, cu foi fragede, îți oferim o rețetă de foi cu miere coapte pe dosul tăvii. Foile sunt delicioase, sunt aromate, dar și frumos colorate....
Pahare cu supă rece de avocado
5
Supă rece de avocado. Rețeta care te va salva vara aceasta
Supă rece de avocado. Rețeta care te va salva vara aceasta
Prepară o supă rece de avocado. Rețeta este cremoasă și delicioasă. Este perfectă într-o zi fierbinte de vară pentru că este răcoritoare și sățioasă în același timp. Cea mai bună parte este că...
Parteneri
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor

Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor

Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Sute de mii au plecat în Bulgaria şi doar 70.000 au rămas pe litoralul românesc. De ce fug turiştii în ţara vecină

Sute de mii au plecat în Bulgaria şi doar 70.000 au rămas pe litoralul românesc. De ce fug turiştii în ţara vecină

Sute de mii au plecat în Bulgaria şi doar 70.000 au rămas pe litoralul românesc. De ce fug turiştii în ţara vecină
Afacerea cu care George Copos a dat lovitura în România. A făcut un profit uriaş şi se pregăteşte să stabilească un nou record

Afacerea cu care George Copos a dat lovitura în România. A făcut un profit uriaş şi se pregăteşte să stabilească un nou record

Afacerea cu care George Copos a dat lovitura în România. A făcut un profit uriaş şi se pregăteşte să stabilească un nou record
Gestul de afecțiune prin care părinții își pun copiii în pericol, fără să-și dea seama. Specialiștii spun că trebuie evitat

Gestul de afecțiune prin care părinții își pun copiii în pericol, fără să-și dea seama. Specialiștii spun că trebuie evitat

Gestul de afecțiune prin care părinții își pun copiii în pericol, fără să-și dea seama. Specialiștii spun că trebuie evitat
Cum și-a făcut apariția Shakira la revenirea în Barcelona, orașul din care a vrut să plece cu orice preț după divorț

Cum și-a făcut apariția Shakira la revenirea în Barcelona, orașul din care a vrut să plece cu orice preț după divorț

Cum și-a făcut apariția Shakira la revenirea în Barcelona, orașul din care a vrut să plece cu orice preț după divorț
Cele mai sărace țări din Europa. Pe ce loc se află România

Cele mai sărace țări din Europa. Pe ce loc se află România

Cele mai sărace țări din Europa. Pe ce loc se află România
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Halsey, SUGA – Lilith | Videoclip nou

Halsey, SUGA – Lilith | Videoclip nou

Halsey, SUGA – Lilith | Videoclip nou
fresh
Mai multe gustări sănătoase servite în boluri pe o masă
Idei de gustări sănătoase. Ce poți consuma între micul dejun și masa de prânz
Idei de gustări sănătoase. Ce poți consuma între micul dejun și masa de prânz
Tipuri de sare. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în bucătărie
Tipuri de sare. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în bucătărie
5 gustări la borcan. Rețete rapide pentru prânzul la birou
5 gustări la borcan. Rețete rapide pentru prânzul la birou
5 deserturi cu căpșuni, fără coacere, cu care să te răsfeți oricând
5 deserturi cu căpșuni, fără coacere, cu care să te răsfeți oricând
Salată de dovlecei cu usturoi. Una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face acasă
Salată de dovlecei cu usturoi. Una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face acasă
închide