Sandvișuri de post. 7 rețete hrănitoare și gustoase

Pare destul de complicat să faci sandvișuri de post care să fie și arătoase și gustoase, dar nu este deloc așa. Ai la îndemână o mulțime de ingrediente, de la salate la humus și tofu.

Sandvișuri de post pe o masă albă
Poți face sandvișuri de post din orice legumă / Shutterstock

Pentru sandvișuri de post sau vegane poți să folosești o mulțime de tipuri de pâine, de legume, de creme de legume, ierburi aromatice și condimente sau brânzeturi vegetale. Vei obține niște preparate atât de gustoase încât vei vrea să le mănânci chiar și în perioadele în care nu este post.

Îți propunem 7 variante de rețete de post însă tu poți să le modifici după gustul tău, adăugând sau înlăturând ingrediente pentru a obține preparatul perfect.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sandviș cu roșii și piure de fasole

Sandvișul cu roșii și fasole are o combinație interesantă de texturi. Fasolea cremoasă se îmbină perfect cu feliile de roșii ușor crocante. De asemenea, și gusturile se completează reciproc. Fasolea ușor dulce se potrivește cu notele acide ale roșiilor.

Sandviș cu roșii și fasole pe un platou de lemn
Deasupra sandvișului poți presăra și brânză vegetală / Shutterstock

Ingrediente

  • Piure de fasole albă
  • 400 g fasole cannellini fiartă, scursă și clătită
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriță de capere
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • Pentru sandvișuri
  • 8 felii de pâine prăjită
  • 4 frunze de salată verde
  • 3 roșii, feliate
  • 2 avocado, feliate
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 8 frunze proaspete de busuioc
  • un praf de boia afumată, opțional
  • semințe de cânepă, opțional

Mod de preparare

Într-un blender, se pun fasolea cannellini, uleiul de măsline, usturoiul, zeama de lămâie și caperele și se procesează până se obține o pastă catifelată. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se dă la rece până când este gata de utilizare.

Pe fiecare felie de pâine se întinde pastă de fasole, apoi se pun felii de roșii, de avocado, salată verde, busuioc proaspăt, sare de mare, piper, un praf de boia afumată și câteva semințe de cânepă.

Sandviș cu avocado

Acest sandviș cu avocado poate fi un prânz foarte hrănitor, cu un aport de grăsimi de calitate, proteine, vitamine și minerale.

Sandviș cu avocado servit pe un platou alb
Sandvișul cu avocado este perfect pentru micul-dejun / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 g edamame
  • coriandru proaspăt tocat
  • 3 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de ceapă verde tocată
  • ½ cățel mic de usturoi sau un praf de usturoi pudră
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 până la 3 linguri de apă
  • ½ linguriță sare de mare
  • Pentru sandviciuri
  • 8 felii de pâine cu semințe
  • felii de castravete
  • 1 avocado mic, feliat
  • ceapa murată
  • salată rucola si/sau micro verdeturi

Mod de preparare

Se pun edamamele, coriandrul, sucul de lămâie, ceapa verde, usturoiul și sarea de mare în bolul unui robot de bucătărie. Se procesează până se mărunțesc bine, apoi se adaugă uleiul de măsline și se continuă procesarea până se omogenizează. După aceea, se pun până la 3 linguri de apă pentru a da compoziției o consistență tartinabilă. Se condimentează după gust și se dă la rece până când este gata de utilizare. 

Se întinde compoziția de edamame pe 4 felii de pâine. Apoi se acoperă cu feliile de castraveți și avocado, ceapa murată, rucola și feliile de pâine rămase.

Sandvișuri cu conopidă Romesco

Sandvișurile cu conopidă pot fi un prânz consistent și sănătos sau o cină rapidă. Se pot servi cu salată verde.

Sandviș cu conopidă servit pe un platou rotund
Sandvișul cu conopidă se poate face cu orice fel de pâine / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conopidă mică
  • 8 felii de pâine ciabatta
  • frunze de salată
  • ½ ceapă roșie feliată subțire
  • 2 roșii, feliate și asezonate cu sare de mare și piper
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • ulei de măsline extra virgin
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • sos romesco cu lapte de migdale
  • 1 roșie, tăiată în jumătate și fără miez
  • 1 ardei roșu copt
  • 50 g migdale prăjite
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de lapte de migdale
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • ⅛ linguriță de fulgi de ardei roșu
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Se taie conopida felii și se pune în tavă, apoi se stropește cu ulei de măsline, se asezonează cu sare și piper și se coace aproximativ 30 de minute sau până când se frăgezește și devine aurie pe margini.

Pentru sos se pun într-un blender, combinați roșia, ardeiul roșu copt, migdalele, usturoiul, uleiul de măsline, laptele de migdale, oțetul de vin roșu, fulgii de ardei roșu și un praf de sare și piper. Se amestecă până la omogenizare. 

Pe fiecare felie de pâine se pune sos, apoi se așează câteva frunze de salată, ceapă roșie, felii de roții, conopida și pătrunjel. Se servește imediat.

Sandviș cu salată de năut

Dacă vrei un aport de proteine ​​și fibre, acest sandviș vegan cu salată de năut este ce ai nevoie la prânz sau la o cină. Poți pregăti compoziția de năut cu până la 3 zile înainte.

Sandvișul cu salată de năut și ridichii
Sandvișul cu salată de năut se face în 10 minute / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru salata de năut
  • 400 g năut fiert, scurs și clătit
  • 2 linguri de tahini
  • 1 linguriță de muștar dijon
  • ½ cățel de usturoi
  • 1 linguriță de capere
  • 1 ceapă verde, tocată
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • Pentru sandvișuri
  • 100 g fasole verde subțire, fiartă, tăiată
  • 1 bagheta moale, tăiată în jumătate
  • 8-10 măsline Kalamata, fără sâmburi și tăiate în jumătate
  • ceapă roșie feliata subțire
  • maioneză vegană
  • ¼ castravete fabio
  • 1 ridiche, feliată subțire
  • 6 -8 frunze de busuioc proaspăt
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pentru salata de năut se pun într-un robot de bucătărie năutul, tahini, muștarul dijon, usturoiul, caperele, ceapa verde, coriandrul, zeama de lămâie, sare și piper. Se procesează până se combină, fără să devină piure. 

Se pune apă la fiert o oală mică cu sare. Se pregătește un bol cu apă cu gheață. Se pune fasolea în oala cu apă clocotită pentru 1-2 minute, apoi se scoate și se pune în vasul cu gheață. Când se răcește, se scoate din vas, se scurge, se usucă și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm.

Pentru a asambla sandviciurile se întinde salata de năut pe o parte a baghetei. Apoi se pune fasolea verde apăsând-o ușor. Se presară măsline și felii de ceapă roșie. Se întinde un strat de maioneză, iar deasupra felii de castraveți, ridichi și busuioc, sare și piper. Se servește imediat. Încearcă și cele trei rețete de sandvișuri cu legume.

Wrap cu năut

Wrapul cu năut este un mod apetisant de a te bucura de un sandvici extrem de aromat de o mulțime de condimente.

Wrap cu năut și legume delicioase
Wrapul cu năut se servește cu lămâie / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de coriandru
  • 1 lingură de boia
  • ½ linguriță de chimen
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • ¼ linguriță de ghimbir 
  • ⅛ linguriță de piper cayenne
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • Pentru wraps
  • 400 g năut prăjit  
  • 4 bucăți de pita, încălzite
  • humus
  • 2 castraveți, tăiați subțire
  • 12 roșii cherry, tăiate în patru
  • ceapă murată sau ceapă roșie feliată subtire
  • mentă proaspătă
  • coriandru proaspăt tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 jalapeno
  • 1 cățel de usturoi
  • ¼ linguriță de chimen cumin
  • ¼ linguriță de coriandru măcinat
  • ⅛ linguriță de sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • sos de tahini

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează cu hârtie de copt o tavă.

Se prepară amestecul de condimente. Într-un castron mic, se amestecă coriandrul, boiaua de ardei, chimenul, scorțișoara, ghimbirul, piperul cayenne, sarea și piperul. Se amestecă cu năutul și se dau la cuptor până devine crocant.

Se pun coriandrul, uleiul de măsline, jalapeño, usturoiul, chimenul, coriandrul, sarea și 1 praf de piper într-un robot de bucătărie și se procesează până când se obține o consistență asemănătoare pesto-ului.

Se pun într-o pită humus, năut, castraveți, roșii, ceapă murată, mentă, sos picant și sos tahini. Se servește imediat.

Sandviș cu legume și năut

Sandvișul cu legume și năut este o sursă de fibre, proteine și grăsimi sănătoase, de aceea poate înlocui oricare masă a zilei. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de năut.

Sandviș cu năut, avocado și roșii, servit pe un platou albastru
Pentru un plus de aciditate poți pune în sandviș și roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru năut
  • 400 g năut fiert și scurs
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de condiment Za’atar
  • Pentru sandviș
  • 2 felii pâine integrală
  • 2 linguri de humus
  • 3 linguri de năut Za’tar
  • ½ avocado
  • salată verde
  • ½ – 1 linguriță de condiment Za’atar

Mod de preparare

Se pune năutul într-o tavă cu uleiul de măsline, condimentele za’atar și puțină sare și piper și se dă la cuptor pentru 40 de minute la 170°C. Apoi se lasă să se răcească complet. Se pune humusul pe pâine, apoi se așează feliile de avocado și humusul. Deasupra se așează frunzele de salată și se asezonează cu condimente za’atar. Se servește imediat.

Sandviș cu brânză vegană și sos pesto

Poți alege orice fel de brânză vegană vrei pentru acest sandviș. Ai grijă ca sosul pesto să fie și el vegan. Ca să fii sigură, îl poți face tu în casă.

Sandviș cu brânză vegană și sos de pesto pe un platou de lemn
Sandvișul cu brânză vegană și sos pesto poate fi servit la micul-dejun / Shutterstock

Ingrediente

  • spanac proaspăt tocat
  • 1-2 linguri de unt vegan tartinabil
  • sare
  • piper după gust
  • 2 felii de pâine
  • 2 linguri de pesto vegan
  • 2  felii brânză vegană

Mod de preparare

Se pune într-o tigaie spanacul la foc mediu cu puțin ulei sau unt. Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă deoparte.

Se întinde pesto pe fiecare felie de pâine. Apoi se pune câte o felie de brânză vegană, spanac sotat, apoi se așează cealaltă felie, cu partea unsă cu pesto în jos.

Se încălzește o tigaie la foc mediu cu puțin unt suplimentar. Când este fierbinte, se adaugă sandvișul.

Se folosește o spatulă pentru a apăsa sandviciul și se poate pune deasupra un capac transparent pentru a ajuta la topirea feliilor. Se întoarce sandviciul și se servește fierbinte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dulciuri de post uşor de făcut
Galerie foto
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Cornulețe fragede de post cu gem pe un platou și pe o farfurie, alături de un set de ceai și lingurițe
Galerie foto
Cornulețe fragede de post cu gem, delicate și aromate
Cornulețe fragede de post cu gem, delicate și aromate
Mai multe boluri cu ciorbă de post, așezate împreună pe o masă
Galerie foto
6 rețete de ciorbă de post gustoase și pline de vitamine de care să te bucuri la prânz sau cină
6 rețete de ciorbă de post gustoase și pline de vitamine de care să te bucuri la prânz sau cină
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
26 iunie, 06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Scriitor nigerian, laureat Nobel, păcălit de un taximetrist român. I-a cerut 400 € pentru o cursă de 100 RON
Scriitor nigerian, laureat Nobel, păcălit de un taximetrist român. I-a cerut 400 € pentru o cursă de 100 RON
Scriitor nigerian, laureat Nobel, păcălit de un taximetrist român. I-a cerut 400 € pentru o cursă de 100 RON
“Te măriţi cu mine? Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: A dispărut tot!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
închide