Cremes cu frișcă și căpșuni. Un desert bicolor, delicios și spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de aroma căpșunilor de pe piață, le poți include și în blaturile prăjiturilor, dar și în cremele acestora. Îți recomandăm să încerci o rețetă de cremes cu frișcă și căpșuni.

Porție de cremes cu frișcă și căpșuni pe o farfurie cu furculiță
Crema de căpșuni oferă prăjiturii o aromă plăcută și culoare deosebită / Profimedia Images

Cremesul este una dintre cele mai populare prăjituri cu cremă. Denumirea originală este Kremschnitte și aparține bucătăriei germane. La noi se regăsește mai mult sub denumirea de Cremșnit, de Cremes, dar și de Crempita. Se prepară din foi coapte separat și umplute cu un strat generos de cremă. Crema de vanilie este cea care îl reprezintă în mod clasic. Însă este foarte delicios și cu cremă de lămâie sau cu o cremă de frișcă. Chiar dacă rețeta clasică prevede doar un tip de cremă, aceasta se poate adapta după gustul fiecăruia.

Citește și

O variantă a deliciosului Cremes o poți descoperi la rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior. Este rețeta unui cremes mai deosebit, atât ca gust cât și ca aspect. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru cremes cu frișcă și căpșuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea aluatului pentru foile de Cremes. Aluatul necesită un timp de frământare, apoi împachetare și relaxare la rece. În intervalul de timp cât aluatul va sta la rece, poți prepara cremele.

Cum prepari aluat pentru cremes cu frișcă și căpșuni

Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare, untul moale, iaurtul și oțetul. Amestecă bine toate ingredientele până când ai obținut o compoziție omogenă. Apoi, adaugă treptat făina. Frământă rapid aluatul până când devine compact și nelipicios. Pentru ungerea aluatului, amestecă într-un bol 150 gr de unt moale cu 150 gr de făină.

Întinde aluatul pe masa presărată cu făină, într-o foaie subțire. Unge foaia de aluat cu 2/3 din compoziția de unt cu făină. Împachetează aluatul uns în trei, precum împachetezi o coală de hârtie.

Trece ușor cu sucitorul peste pachetul de aluat pentru a-l aplatiza. Apoi unge-i suprafața cu compoziția de unt și făină rămasă. Împachetează din nou aluatul în trei și pune-l la frigider acoperit cu folie. Lasă-l la rece pentru minim 30 de minute, pentru a deveni fermă compoziția din interior.

După acest interval de timp poți porni cuptorul la 180 de grade, pentru a coace foile de aluat.

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în două părți egale. întinde prima parte de aluat într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 23/36 cm. Transferă foaia într-o tavă cu hârtie de copt sau deasupra tăvii. Înțeapă foaia de aluat cu o furculiță din loc în loc. Coace foaia pentru Cremes timp de 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. Procedează în același mod și cu a doua foaie, apoi lasă-le să se răcească. Între timp, prepară cremele pentru deliciosul cremes cu frișcă și căpșuni.

Cum prepari crema de căpșuni și crema de frișcă

Pentru a prepara crema de căpșuni curăță căpșunile, taie-le mai mărunt și amestecă-le cu zahărul într-o crăticioară. Pune crăticioara pe foc și fierbe amestecul până când căpșunile se pasează și s-a format sirop. Trece căpșunile prin sită pentru a scăpa de semințe. Pune gelatina la hidratat în apă rece, apoi dilueaz-o la bain marie. Adaug-o în compoziția de căpșuni caldă și omogenizează bine amestecul. Bate frișca lichidă până când capătă consistență și amestec-o cu crema de căpșuni. Adaugă și un praf de sare. Omogenizează bine crema și întinde-o peste prima foaie de aluat, așezată în tavă. Niveleaz-o uniform la suprafață.

Descoperă aici cum se bate frișca din smântână.

Pentru a prepara crema de frișcă pune 100 ml de frișcă la încălzit și topește ciocolata albă în ea. Omogenizează bine compoziția și las-o la răcit. Între timp, pune gelatina la hidratat în apă. Apoi o diluezi la bain marie și o amesteci cu compoziția de ciocolată albă ușor temperată.

Bate restul de frișcă cu zahărul vanilat până când devine fermă. Amestec-o cu crema de ciocolată și gelatină. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului. Întinde crema de frișcă peste crema de căpșuni și așază deasupra a doua foaie de aluat.

Acoperă deliciosul cremes cu frișcă și căpșuni cu folie de prospețime și așază un tocător de lemn deasupra lui. Pune-l la frigider pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.

Porționează-l frumos și savurează-l alături de familie și prieteni.

Pentru data viitoare când îți propui să mai prepari cremes, încearcă rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni. Este un cremes glazurat cu un topping de căpșuni și foarte aromat.

Citește și
Patru porții de cremes cu frișcă și căpșuni pe patru farfurii cu furculițe
Galerie foto

Galerie foto

Cremșnit cu cremă de căpșuni și cremă de frișcă
Cremă de căpșuni în bol cu lingură
Porție de cremes cu frișcă și căpșuni pe o farfurie cu furculiță
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de cremșnit cu căpșuni feliate în cremă
Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos
Cremșnit cu căpșuni feliate în cremă. Un desert delicios și spectaculos
Porții de cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos pe două farfurii
Galerie foto
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Cremes cu vanilie și căpșuni decorat cu frișcă și frunze de mentă
Galerie foto
Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat
Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
06:22
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
05:21
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
16 septembrie, 05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
16 septembrie, 05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Un administrator de blocuri din Cluj-Napoca a păgubit mai mulți locatari cu aproape 1 milion de lei
Un administrator de blocuri din Cluj-Napoca a păgubit mai mulți locatari cu aproape 1 milion de lei
Un administrator de blocuri din Cluj-Napoca a păgubit mai mulți locatari cu aproape 1 milion de lei
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: Avea 2 ani. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Au apărut primele imagini cu Mert Ramazan Demir și Miray Daner în rol principal. În ce serial vor putea fi urmăriți
Au apărut primele imagini cu Mert Ramazan Demir și Miray Daner în rol principal. În ce serial vor putea fi urmăriți
Au apărut primele imagini cu Mert Ramazan Demir și Miray Daner în rol principal. În ce serial vor putea fi urmăriți
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Ruladă pufoasă cu gem de caise
Ruladă pufoasă cu gem de caise
Ruladă pufoasă cu gem de caise
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
închide