Cremes cu frișcă și căpșuni. Un desert bicolor, delicios și spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de aroma căpșunilor de pe piață, le poți include și în blaturile prăjiturilor, dar și în cremele acestora. Îți recomandăm să încerci o rețetă de cremes cu frișcă și căpșuni.

Porție de cremes cu frișcă și căpșuni pe o farfurie cu furculiță
Crema de căpșuni oferă prăjiturii o aromă plăcută și culoare deosebită / Profimedia Images

Cremesul este una dintre cele mai populare prăjituri cu cremă. Denumirea originală este Kremschnitte și aparține bucătăriei germane. La noi se regăsește mai mult sub denumirea de Cremșnit, de Cremes, dar și de Crempita. Se prepară din foi coapte separat și umplute cu un strat generos de cremă. Crema de vanilie este cea care îl reprezintă în mod clasic. Însă este foarte delicios și cu cremă de lămâie sau cu o cremă de frișcă. Chiar dacă rețeta clasică prevede doar un tip de cremă, aceasta se poate adapta după gustul fiecăruia.

Citește și

O variantă a deliciosului Cremes o poți descoperi la rețeta de cremșnit cu blat de nucă la interior. Este rețeta unui cremes mai deosebit, atât ca gust cât și ca aspect. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru cremes cu frișcă și căpșuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea aluatului pentru foile de Cremes. Aluatul necesită un timp de frământare, apoi împachetare și relaxare la rece. În intervalul de timp cât aluatul va sta la rece, poți prepara cremele.

Cum prepari aluat pentru cremes cu frișcă și căpșuni

Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare, untul moale, iaurtul și oțetul. Amestecă bine toate ingredientele până când ai obținut o compoziție omogenă. Apoi, adaugă treptat făina. Frământă rapid aluatul până când devine compact și nelipicios. Pentru ungerea aluatului, amestecă într-un bol 150 gr de unt moale cu 150 gr de făină.

Întinde aluatul pe masa presărată cu făină, într-o foaie subțire. Unge foaia de aluat cu 2/3 din compoziția de unt cu făină. Împachetează aluatul uns în trei, precum împachetezi o coală de hârtie.

Trece ușor cu sucitorul peste pachetul de aluat pentru a-l aplatiza. Apoi unge-i suprafața cu compoziția de unt și făină rămasă. Împachetează din nou aluatul în trei și pune-l la frigider acoperit cu folie. Lasă-l la rece pentru minim 30 de minute, pentru a deveni fermă compoziția din interior.

După acest interval de timp poți porni cuptorul la 180 de grade, pentru a coace foile de aluat.

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în două părți egale. întinde prima parte de aluat într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 23/36 cm. Transferă foaia într-o tavă cu hârtie de copt sau deasupra tăvii. Înțeapă foaia de aluat cu o furculiță din loc în loc. Coace foaia pentru Cremes timp de 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. Procedează în același mod și cu a doua foaie, apoi lasă-le să se răcească. Între timp, prepară cremele pentru deliciosul cremes cu frișcă și căpșuni.

Cum prepari crema de căpșuni și crema de frișcă

Pentru a prepara crema de căpșuni curăță căpșunile, taie-le mai mărunt și amestecă-le cu zahărul într-o crăticioară. Pune crăticioara pe foc și fierbe amestecul până când căpșunile se pasează și s-a format sirop. Trece căpșunile prin sită pentru a scăpa de semințe. Pune gelatina la hidratat în apă rece, apoi dilueaz-o la bain marie. Adaug-o în compoziția de căpșuni caldă și omogenizează bine amestecul. Bate frișca lichidă până când capătă consistență și amestec-o cu crema de căpșuni. Adaugă și un praf de sare. Omogenizează bine crema și întinde-o peste prima foaie de aluat, așezată în tavă. Niveleaz-o uniform la suprafață.

Descoperă aici cum se bate frișca din smântână.

Pentru a prepara crema de frișcă pune 100 ml de frișcă la încălzit și topește ciocolata albă în ea. Omogenizează bine compoziția și las-o la răcit. Între timp, pune gelatina la hidratat în apă. Apoi o diluezi la bain marie și o amesteci cu compoziția de ciocolată albă ușor temperată.

Bate restul de frișcă cu zahărul vanilat până când devine fermă. Amestec-o cu crema de ciocolată și gelatină. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului. Întinde crema de frișcă peste crema de căpșuni și așază deasupra a doua foaie de aluat.

Acoperă deliciosul cremes cu frișcă și căpșuni cu folie de prospețime și așază un tocător de lemn deasupra lui. Pune-l la frigider pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.

Porționează-l frumos și savurează-l alături de familie și prieteni.

Pentru data viitoare când îți propui să mai prepari cremes, încearcă rețeta de cremes cu vanilie și căpșuni. Este un cremes glazurat cu un topping de căpșuni și foarte aromat.

Citește și
Patru porții de cremes cu frișcă și căpșuni pe patru farfurii cu furculițe
Galerie foto

Galerie foto

Cremșnit cu cremă de căpșuni și cremă de frișcă
Cremă de căpșuni în bol cu lingură
Porție de cremes cu frișcă și căpșuni pe o farfurie cu furculiță
+21
CELE MAI CITITE
terci de ovăz peste noapte la borcan
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Porții de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Chiftele cu cartofi la cuptor în vas ceramic dreptunghiular, alături de un bol cu sos de iaurt
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Clătite cu șuncă și cașcaval pe o farfurie, două clătite secționate
Clătite cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru micul dejun
Clătite cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru micul dejun
Ruladă împletită cu șuncă și spanac porționată pe platou și pe farfurie
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos pe două farfurii
Galerie foto
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Cremes cu vanilie și căpșuni decorat cu frișcă și frunze de mentă
Galerie foto
Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat
Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat
Două porții de cremșnit cu blat de nucă la interior pe două farfurii
Galerie foto
Cremșnit cu blat de nucă la interior. Cremes delicios și spectaculos
Cremșnit cu blat de nucă la interior. Cremes delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cum se păstrează bananele ilustrat cu ajutorul mai multor banane pe un blat de lemn
04:25
Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Șalota pusă într-un bol alb
03:37
Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă Cum se folosește șalota. Sfaturi practice pentru a te bucura de cea mai delicată ceapă
griș cu lapte vegetal
03:19
Griș cu lapte vegetal. Desertul versatil pe care îl vei îndrăgi de la prima linguriță Griș cu lapte vegetal. Desertul versatil pe care îl vei îndrăgi de la prima linguriță
Tort Mărțișor secționat pe platou
02:52
Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
Linguine cu creveți servite într-un bol negru
26 februarie, 08:24
Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia
Legume la air fryer pentru un prânz delicios
26 februarie, 07:30
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură
Piure delicios de cartofi dulci într-o crăticioară roșie alături de câteva felii de cartof dulce
26 februarie, 06:21
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
cum să cheltui mai puțin pe mâncare
26 februarie, 05:33
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești 10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
1
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terciul de ovăz este una dintre cele mai populare și sănătoase opțiuni pentru micul dejun, cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale și versatilitatea în preparare. Încărcat cu fibre, proteine și nutrienți esențiali,...
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
2
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Pentru atunci când ai poftă de o prăjitură cu mere, dar nu ai timp de copt blaturi, îți oferim o rețetă de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată. Este...
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
3
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
Tiramisu este un desert originar din Italia preparat în mod tradițional din pișcoturi înmuiate în cafea și cremă de brânză mascarpone. Pe cât este de delicios, pe atât este de bogat...
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
4
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Pentru gustări savuroase servite de-a lungul zilei, dar și pentru un platou cu aperitive festive, avem pentru tine o rețetă de ruladă împletită cu șuncă și spanac. Te va cuceri la...
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
5
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Această prăjitură cu iaurt are o textura moale și cremoasa. Ai nevoie de doar 3 ingrediente și nu vei folosi făină, unt sau ulei. Din acest motiv este mai sănătos decât majoritatea...
Parteneri
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Afacerile de la sat care s-au mutat în online, după ce târgurile s-au închis pe capete. La ce trebuie să fie clienţii atenţi
Afacerile de la sat care s-au mutat în online, după ce târgurile s-au închis pe capete. La ce trebuie să fie clienţii atenţi
Afacerile de la sat care s-au mutat în online, după ce târgurile s-au închis pe capete. La ce trebuie să fie clienţii atenţi
Cum şi-a cunoscut Mircea Lucescu soţia: „Eu eram în mijlocul tramvaiului!” Amănunte picante despre relaţia celor doi
Cum şi-a cunoscut Mircea Lucescu soţia: „Eu eram în mijlocul tramvaiului!” Amănunte picante despre relaţia celor doi
Cum şi-a cunoscut Mircea Lucescu soţia: „Eu eram în mijlocul tramvaiului!” Amănunte picante despre relaţia celor doi
Viorel Stegaru are o nouă iubită! Cum s-a aflat acest detaliu și de ce nu s-a împăcat cu Vulpița
Viorel Stegaru are o nouă iubită! Cum s-a aflat acest detaliu și de ce nu s-a împăcat cu Vulpița
Viorel Stegaru are o nouă iubită! Cum s-a aflat acest detaliu și de ce nu s-a împăcat cu Vulpița
Berat Rüzgar Özkan revine în atenția publicului cu o nouă postare pe rețelele sociale. Cum arată astăzi micuțul actor
Berat Rüzgar Özkan revine în atenția publicului cu o nouă postare pe rețelele sociale. Cum arată astăzi micuțul actor
Berat Rüzgar Özkan revine în atenția publicului cu o nouă postare pe rețelele sociale. Cum arată astăzi micuțul actor
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume a uimit la MWC 2024. Cât rezistă Energizer Hard Case P28K
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume a uimit la MWC 2024. Cât rezistă Energizer Hard Case P28K
Telefonul cu cea mai mare baterie din lume a uimit la MWC 2024. Cât rezistă Energizer Hard Case P28K
(P) Degeaba practici sportul dacă nu știi să te alimentezi: uite ce trebuie să faci
(P) Degeaba practici sportul dacă nu știi să te alimentezi: uite ce trebuie să faci
(P) Degeaba practici sportul dacă nu știi să te alimentezi: uite ce trebuie să faci
10 simptome pe care să nu le ignori în sarcină
10 simptome pe care să nu le ignori în sarcină
10 simptome pe care să nu le ignori în sarcină
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
Fructe uscate pentru sănătatea pielii. Cum îi pot îmbunătăți aspectul și funcțiile
Fructe uscate pentru sănătatea pielii. Cum îi pot îmbunătăți aspectul și funcțiile
Fructe uscate pentru sănătatea pielii. Cum îi pot îmbunătăți aspectul și funcțiile
fresh
Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat

Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat

Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură

Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură

Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios

Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios

Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie

Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
închide