4 rețete de plăcinte cu carne. Preparate cu adevărat delicioase

Când ești în căutarea unui fel de mâncare sățios, aromat și ușor de făcut încearcă aceste rețete de plăcinte cu carne. Se fac ușor, fie că alegi să faci tu aluatul, fie că îl cumperi.

Rețete de plăcinte cu carne unde sunt ilustrate patru plăcinte cu carne de vită pe o masă de lemn
Plăcintele se pot face cu carne de pui, de porc, de vită, de curcan sau de pește/ Shutterstock

Plăcintele cu carne sunt soluția pentru atunci când nu vrei să stai foarte mult timp în bucătărie, dar vrei să gătești ceva gustos, care să fie potrivit pentru întreaga familie.

În funcție de preferințe, poți să pui ce legume sau condimente vrei. În plus, poți să gătești mai multe plăcinte și apoi să le congelezi pentru a le coace atunci când ai nevoie.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plăcintă clasică cu carne de pui

Plăcinta cu pui poate fi o cina delicioasă, mai ales dacă adaugi alături smântână sau niște murături. Este consistentă, gustoasă datorită combinației de legume și carne de pui. Încearcă și rețeta de plăcinta pescarului.

O plăcintă mare cu carne de pui alături de o felie pusă pe o farfurie albă
Plăcinta cu pui are blat crocant și un interior extrem de cremos / Shutterstock

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 pachet de aluat de plăcintă
  • Umplutură
  • 80 g unt
  • 2 cepe tocate
  • 80 g făină
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper
  • 900 g supă de pui
  • 120 ml lapte
  • 600 g carne de pui gătită mărunțite
  • 500 g mix de legume congelate, decongelate

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 220°C. Se îmbracă cu aluat de plăcinte o tavă cu diametrul de 22 cm.

Într-o cratiță de 2 litri, se topește untul la foc mediu. Se adaugă ceapa și se lasă 2 minute, amestecând des, până se înmoaie. Se amestecă făina, sarea și piperul până se omogenizează bine. Se încorporează treptat laptele, amestecând până când compoziția se îngroașă și clocotește.

Apoi se pun carnea de pui și și legumele. Se ia de pe foc și se toarnă amestecul în tava pregătită. Se acoperă cu aluatul rămas, sigilând bine. Se fac câteva tăieturi în partea de sus a aluatului.

Se dă la cuptor 30-40 de minute. În ultimele 15 minute se acoperă plăcinta cu hârtie de copt pentru a nu se arde. Se lasă să se răcească 5 minute înainte de servire.

Plăcintă de curcan

Plăcinta cu carne de curcan este o variantă excelentă pentru o masă de prânz sau cină. Se poate servi atât caldă, cât și rece.

O plăcintă cu carne de curcan porționată în patru bucăți
Plăcinta de curcan poate fi consumată cu smântână sau alte sosuri / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocată de curcan
  • 1 cartof mare (curățat și tăiat în bucăți)
  • 3 tulpini de țelină
  • 1 ceapa medie (curățată și tocată mărunt)
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 120 ml apă
  • 5 cuișoare
  • 1/2 linguriță de scorțișoară pudră
  • 1/2 linguriță de ienibahar măcinat
  • 1 pachet de aluat de plăcintă
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se aduce apa la punctul de fierbere, apoi se pun cartofii și se lasă până când sunt fragezi. Apoi se scot și se lasă deoparte.

Într-o tigaie adâncă se pun uleiul, usturoiul, ceapa și țelina. Se pun la foc pentru 5 minute, până ce ceapa și țelina sunt fragede. Apoi se adaugă carnea de curcan și apa. Se amestecă și se lasă aproximativ 7 minute.

Se pun cartofii și se pasează pe măsură ce se amestecă. Apoi se adaugă cuișoarele, scorțișoara și ienibaharul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare. Se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute, amestecându-se din când în când.

Aluatul de plăcinte se pune într-o tavă, îmbrăcând și marginile. Se pune compoziția cu carne și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat, închizând marginile. Se dă tava la cuptor pentru 50 de minute.

După 25 de minute se scoate din cuptor și se unge cu ou bătut. Se servește fierbinte.

Plăcintă cu carne de porc

Plăcinta cu carne de porc poate fi mâncarea de care ai nevoie într-o zi rece de toamnă sau de iarnă. Este foarte sățioasă și gustoasă. Dacă ai un pachet de aluat, atunci se face și foarte ușor.

Un cuțit alături de o plăcintă cu carne de porc
Plăcinta cu carne de porc se poate servi cu sos de muștar / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc
  • 30 g făină
  • 55 g unt, înmuiat
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 cartof mic, curățat și tăiat cubulețe
  • 560 ml supă de pui
  • 1 praf de nucșoară măcinată
  • 1 praf cuișoare măcinate
  • 1 ou, bătut ușor
  • 15 ml apă
  • Aluat foietaj
  • 2,5 g sare
  • 60 ml apă rece ca gheața
  • 1 linguriță de oțet alb
  • 300 g făină
  • 170 g unt rece nesărat, tăiat cubulețe

Mod de preparare

Pe o suprafață de lucru, se taie mărunt carnea. Într-un castron, se combină făina și 30 ml de unt și se lasă deoparte.

Într-o cratiță, la foc mediu, se gătesc ceapa, usturoiul și carnea în untul rămas aproximativ 10 minute sau până când tot lichidul s-a evaporat. Apoi se adaugă cartofii, supa și condimentele. Se asezonează cu sare și piper. Se lasă să fiarbă 30 de minute sau până când cartofii sunt fragezi.

Se adaugă untul frământat și se amestecă bine. Se aduce la punctul de fierbere și se mai lasă 5 minute sau până se îngroașă. Se transferă într-un bol și se lăsă să se răcească. Apoi se acoperă și se dă la rece pentru 1 oră.

Între timp, într-un bol, se amestecă sarea, apa și oțetul până când sarea se dizolvă. Se lasă deoparte.

În bolul unui robot de bucătărie, se pune făina. Se adaugă untul și se procesează câteva secunde până se formează bile de mărimea bobului de mazăre. 

Se adaugă amestecul de apă și și se procesează până când aluatul începe să se formeze. Apoi se scoate din robotul de bucătărie și se întinde formându-se două bile. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider pentru 30 de minute.

Cu grătarul în poziția cea mai joasă, se preîncălzește cuptorul la 220 °C. Într-un castron mic, se combină oul și apa. Se lasă deoparte.

Pe o suprafață de lucru înfăinată, se întinde aluatul în discuri. Unul dintre ele se așează într-o tavă de plăcintă cu diametrul de 23 cm. Se umple cu amestecul de carne răcit. Se unge marginea aluatului cu oul bătut.

În mijlocul celei de-a doua foi de aluat de face o mică gaură pentru a permite aburului să iasă. Apoi se pune deasupra umpluturii și se unge cu ou. Se dă la cuptor pentru 40 de minute, apoi se lasă să se odihnească 10 minute înainte de servire. Încearcă și rețeta de plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate.

Plăcintă cu carne de vită

Această plăcintă este umplută cu carne de vită tocată delicioasă și consistentă gătită cu legume și condimente. 

Plăcintă cu carne de vită aranjată frumos pe o masă de lemn
Plăcinta cu carne de vită se potrivește cu un pahar de vin roșu / Shutterstock

Ingrediente

  • 80 g unt
  • 2  cepe,  tocate mărunt
  • 4 căței de usturoi,  tocați
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
  • 450 g  carne de vită tocată
  • 2 cartofi medii, curățați și dați prin răzătoare
  • 2 morcovi, curățați și dați prin răzătoare
  • 1 lingură de sos Worcestershire 
  • 1 lingură de sos de soia
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper negru măcinat
  • 120 g pesmet panko
  • 1 pachet de aluat de plăcintă
  • 1 ou, bătut 

Mod de preparare

Se încinge untul într-o tigaie mare la foc mediu până când începe să sfârâie. Apoi se adaugă ceapa, usturoiul, pătrunjelul și carnea de vită. Se amestecă bine cu o spatulă și se lasă 5-6 minute până când carnea se rumenește și nu mai este roz.

Se pun cartofii, morcovii, sosul Worcestershire, sosul de soia, sarea și piperul. Se amestecă bine pentru a se găti uniform încă 2-3 minute. Apoi se pune pesmetul și se amestecă până se omogenizează. Se ia tigaia de pe foc și se lasă umplutura de carne să se răcească complet timp de aproximativ o oră.

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se transferă o foaie de aluat pe o tavă cu diametrul de 23 cm și se apasă ușor cu degetele. Se pune umplutura de carne din tigaie în tava pentru plăcintă și se folosește o spatulă pentru a o întinde uniform.

Se pune cu grijă cea de-a doua foaie de aluat peste umplutură astfel încât să acopere în întregime tava de plăcintă. Se sigilează marginile apăsând aluatul cu degetele. Se fac 5-6 găuri în aluatul de deasupra. Se unge cu ou.

Se coace plăcinta timp de 20 de minute, apoi se reduce temperatura la 180°C și se mai lasă 40 de minute. Se scoate de la cuptor și se lasă să se răcească o oră.o

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții de prăjitură cu foi și mere caramelizate
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Alimente din dieta paleo puse pe o masă de lemn
De ce este atât de populară dieta paleo. 3 rețete cu care să începi regimul
De ce este atât de populară dieta paleo. 3 rețete cu care să începi regimul
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz pe o farfurie și un pahar cu lapte de soia
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Porție de mâncare de post din cartofi cu vinete
Mâncare de cartofi cu vinete. Rețetă simplă, de post
Mâncare de cartofi cu vinete. Rețetă simplă, de post
Două boluri cu năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi și un bol cu orez
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de plăcintă țărănească cu mere caramelizate și aluat fraged cu iaurt, pe un platou alb
Galerie foto
Plăcintă țărănească cu mere caramelizate și aluat fraged cu iaurt
Plăcintă țărănească cu mere caramelizate și aluat fraged cu iaurt
Plăcintă turnată cu dovleac pusă pe un platou de părjituri
Plăcintă turnată cu dovleac. Cea mai bună rețetă de toamnă
Plăcintă turnată cu dovleac. Cea mai bună rețetă de toamnă
Plăcinta cu brânză servită de o doamnă după ce au fost aduse de pe tigaie
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minute
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide pe o vasă alături de o cană de ceai
09:00
Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide, desertul sănătos pe care îl poți face rapid acasă Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide, desertul sănătos pe care îl poți face rapid acasă
Kate Middleton și Meghan Markle în timp ce stau de vorbă
08:00
Cum servesc ceaiul femeile din Familia Regală Britanică. Reguli utile de etichetă Cum servesc ceaiul femeile din Familia Regală Britanică. Reguli utile de etichetă
Mai multe tipuri de oțet puse în sticle pe o masă
07:00
Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie
ceapa caramelizată servită într-o farfurie albă
06:00
Ceapă caramelizată. Rețeta simplă și rapidă Ceapă caramelizată. Rețeta simplă și rapidă
Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat în bol de sticlă
26 noiembrie, 09:00
Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe
sticlă de alcool deschisă în fața a două persoane ciocnind pahare
26 noiembrie, 08:00
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Rondelele de orez cu unt de arahide și afine
26 noiembrie, 07:00
Rondelele de orez ar putea fi benefice pentru sănătate. Sfaturi utile de la specialiștii în nutriție Rondelele de orez ar putea fi benefice pentru sănătate. Sfaturi utile de la specialiștii în nutriție
Rețetă de fursecuri simple puse pe hartie de copt
26 noiembrie, 06:00
Rețetă de fursecuri din 3 ingrediente. Desertul este gata în 30 de minute Rețetă de fursecuri din 3 ingrediente. Desertul este gata în 30 de minute
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Mai multe preparate din pește fără oase servite pe un blat albastru
1
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
Peștele este un aliment sănătos, însă, din păcate, este de multe ori evitat pentru că are oase și, din această cauză, este greu de consumat. Totuși, dacă ai vrea să mănânci...
apio puse întregi și tocate într-un bol
2
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Țelina este o legumă rădăcinoasă din aceeași familie ca morcovul și pătrunjelul. Ea are tulpini lungi, ferme, de culoare verde pal, fibroase. Acestea se îngustează, iar la vârf are frunze. Deși majoritatea oamenilor...
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz pe o farfurie și un pahar cu lapte de soia
3
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Pentru diminețile reci din sezonul de iarnă, merg tare bine acești biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Alături de un ceai fierbinte sunt delicioși și sunt de post....
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor servite într-o tavă
4
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor. Combinația secretă de condimente pentru un gust delicios
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor. Combinația secretă de condimente pentru un gust delicios
Cea mai bună mâncare simplă pe care o poți face în timp record sunt pulpele de pui la cuptor. Indiferent că vrei să prepari o cină rapidă, că ai invitați la...
Porție de ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
5
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Dacă ești în căutare de combinații delicioase pentru preparate simple și ușoare, încearcă rețeta de ciorbă de post cu ciuperci și cartofi. Rețetele de supe și ciorbe sunt foarte bine venite,...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 27 noiembrie – 3 decembrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 27 noiembrie – 3 decembrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 27 noiembrie – 3 decembrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Cel mai scump produs vândut de Black Friday în România. Pe ce a plătit un client 150.000 de euro

Cel mai scump produs vândut de Black Friday în România. Pe ce a plătit un client 150.000 de euro

Cel mai scump produs vândut de Black Friday în România. Pe ce a plătit un client 150.000 de euro
Câţi bani a putut să dea Ianis Hagi pe cămaşa pe care a purtat-o la petrecerea cu Adi de la Vâlcea

Câţi bani a putut să dea Ianis Hagi pe cămaşa pe care a purtat-o la petrecerea cu Adi de la Vâlcea

Câţi bani a putut să dea Ianis Hagi pe cămaşa pe care a purtat-o la petrecerea cu Adi de la Vâlcea
Zodiile care au parte de vești bune pe plan financiar. Ce le rezervă astrele în anul 2024

Zodiile care au parte de vești bune pe plan financiar. Ce le rezervă astrele în anul 2024

Zodiile care au parte de vești bune pe plan financiar. Ce le rezervă astrele în anul 2024
Gabriela Spanic și Emmanuel Palomares surprind comunitatea din mediul online cu un dans inedit. Cum au fost filmați actorii

Gabriela Spanic și Emmanuel Palomares surprind comunitatea din mediul online cu un dans inedit. Cum au fost filmați actorii

Gabriela Spanic și Emmanuel Palomares surprind comunitatea din mediul online cu un dans inedit. Cum au fost filmați actorii
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură

Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură

Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
Minestrone. Rețetă de supă italiană din legume cu paste

Minestrone. Rețetă de supă italiană din legume cu paste

Minestrone. Rețetă de supă italiană din legume cu paste
De ce își țin bebelușii pumnii strânși 

De ce își țin bebelușii pumnii strânși 

De ce își țin bebelușii pumnii strânși 
Mama Selenei Gomez este recunoscătoare pentru legătura incredibilă pe care o are cu fiicele ei

Mama Selenei Gomez este recunoscătoare pentru legătura „incredibilă” pe care o are cu fiicele ei

Mama Selenei Gomez este recunoscătoare pentru legătura „incredibilă” pe care o are cu fiicele ei
Beneficiile laptelui de orez. De ce poate fi avantajos acest substitut

Beneficiile laptelui de orez. De ce poate fi avantajos acest substitut

Beneficiile laptelui de orez. De ce poate fi avantajos acest substitut
fresh
Icre de fasole cu ceapă caramelizată pe felie de pâine
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Pate vegetal. Pate de post din linte cu ciuperci și nuci
Pate vegetal. Pate de post din linte cu ciuperci și nuci
Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește
Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește
Rețetă de fursecuri din 3 ingrediente. Desertul este gata în 30 de minute
Rețetă de fursecuri din 3 ingrediente. Desertul este gata în 30 de minute
închide