4 rețete de plăcinte cu carne. Preparate cu adevărat delicioase
Când ești în căutarea unui fel de mâncare sățios, aromat și ușor de făcut încearcă aceste rețete de plăcinte cu carne. Se fac ușor, fie că alegi să faci tu aluatul, fie că îl cumperi.
Plăcintele cu carne sunt soluția pentru atunci când nu vrei să stai foarte mult timp în bucătărie, dar vrei să gătești ceva gustos, care să fie potrivit pentru întreaga familie.
În funcție de preferințe, poți să pui ce legume sau condimente vrei. În plus, poți să gătești mai multe plăcinte și apoi să le congelezi pentru a le coace atunci când ai nevoie.
Plăcintă clasică cu carne de pui
Plăcinta cu pui poate fi o cina delicioasă, mai ales dacă adaugi alături smântână sau niște murături. Este consistentă, gustoasă datorită combinației de legume și carne de pui. Încearcă și rețeta de plăcinta pescarului.
Ingrediente
- Aluat
- 1 pachet de aluat de plăcintă
- Umplutură
- 80 g unt
- 2 cepe tocate
- 80 g făină
- ½ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper
- 900 g supă de pui
- 120 ml lapte
- 600 g carne de pui gătită mărunțite
- 500 g mix de legume congelate, decongelate
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 220°C. Se îmbracă cu aluat de plăcinte o tavă cu diametrul de 22 cm.
Într-o cratiță de 2 litri, se topește untul la foc mediu. Se adaugă ceapa și se lasă 2 minute, amestecând des, până se înmoaie. Se amestecă făina, sarea și piperul până se omogenizează bine. Se încorporează treptat laptele, amestecând până când compoziția se îngroașă și clocotește.
Apoi se pun carnea de pui și și legumele. Se ia de pe foc și se toarnă amestecul în tava pregătită. Se acoperă cu aluatul rămas, sigilând bine. Se fac câteva tăieturi în partea de sus a aluatului.
Se dă la cuptor 30-40 de minute. În ultimele 15 minute se acoperă plăcinta cu hârtie de copt pentru a nu se arde. Se lasă să se răcească 5 minute înainte de servire.
Plăcintă de curcan
Plăcinta cu carne de curcan este o variantă excelentă pentru o masă de prânz sau cină. Se poate servi atât caldă, cât și rece.
Ingrediente
- 1 kg de carne tocată de curcan
- 1 cartof mare (curățat și tăiat în bucăți)
- 3 tulpini de țelină
- 1 ceapa medie (curățată și tocată mărunt)
- 3 căței de usturoi tocați
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 120 ml apă
- 5 cuișoare
- 1/2 linguriță de scorțișoară pudră
- 1/2 linguriță de ienibahar măcinat
- 1 pachet de aluat de plăcintă
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se aduce apa la punctul de fierbere, apoi se pun cartofii și se lasă până când sunt fragezi. Apoi se scot și se lasă deoparte.
Într-o tigaie adâncă se pun uleiul, usturoiul, ceapa și țelina. Se pun la foc pentru 5 minute, până ce ceapa și țelina sunt fragede. Apoi se adaugă carnea de curcan și apa. Se amestecă și se lasă aproximativ 7 minute.
Se pun cartofii și se pasează pe măsură ce se amestecă. Apoi se adaugă cuișoarele, scorțișoara și ienibaharul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare. Se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute, amestecându-se din când în când.
Aluatul de plăcinte se pune într-o tavă, îmbrăcând și marginile. Se pune compoziția cu carne și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat, închizând marginile. Se dă tava la cuptor pentru 50 de minute.
După 25 de minute se scoate din cuptor și se unge cu ou bătut. Se servește fierbinte.
Plăcintă cu carne de porc
Plăcinta cu carne de porc poate fi mâncarea de care ai nevoie într-o zi rece de toamnă sau de iarnă. Este foarte sățioasă și gustoasă. Dacă ai un pachet de aluat, atunci se face și foarte ușor.
Ingrediente
- 1 kg pulpă de porc
- 30 g făină
- 55 g unt, înmuiat
- 2 cepe, tocate mărunt
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 1 cartof mic, curățat și tăiat cubulețe
- 560 ml supă de pui
- 1 praf de nucșoară măcinată
- 1 praf cuișoare măcinate
- 1 ou, bătut ușor
- 15 ml apă
- Aluat foietaj
- 2,5 g sare
- 60 ml apă rece ca gheața
- 1 linguriță de oțet alb
- 300 g făină
- 170 g unt rece nesărat, tăiat cubulețe
Mod de preparare
Pe o suprafață de lucru, se taie mărunt carnea. Într-un castron, se combină făina și 30 ml de unt și se lasă deoparte.
Într-o cratiță, la foc mediu, se gătesc ceapa, usturoiul și carnea în untul rămas aproximativ 10 minute sau până când tot lichidul s-a evaporat. Apoi se adaugă cartofii, supa și condimentele. Se asezonează cu sare și piper. Se lasă să fiarbă 30 de minute sau până când cartofii sunt fragezi.
Se adaugă untul frământat și se amestecă bine. Se aduce la punctul de fierbere și se mai lasă 5 minute sau până se îngroașă. Se transferă într-un bol și se lăsă să se răcească. Apoi se acoperă și se dă la rece pentru 1 oră.
Între timp, într-un bol, se amestecă sarea, apa și oțetul până când sarea se dizolvă. Se lasă deoparte.
În bolul unui robot de bucătărie, se pune făina. Se adaugă untul și se procesează câteva secunde până se formează bile de mărimea bobului de mazăre.
Se adaugă amestecul de apă și și se procesează până când aluatul începe să se formeze. Apoi se scoate din robotul de bucătărie și se întinde formându-se două bile. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider pentru 30 de minute.
Cu grătarul în poziția cea mai joasă, se preîncălzește cuptorul la 220 °C. Într-un castron mic, se combină oul și apa. Se lasă deoparte.
Pe o suprafață de lucru înfăinată, se întinde aluatul în discuri. Unul dintre ele se așează într-o tavă de plăcintă cu diametrul de 23 cm. Se umple cu amestecul de carne răcit. Se unge marginea aluatului cu oul bătut.
În mijlocul celei de-a doua foi de aluat de face o mică gaură pentru a permite aburului să iasă. Apoi se pune deasupra umpluturii și se unge cu ou. Se dă la cuptor pentru 40 de minute, apoi se lasă să se odihnească 10 minute înainte de servire. Încearcă și rețeta de plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate.
Plăcintă cu carne de vită
Această plăcintă este umplută cu carne de vită tocată delicioasă și consistentă gătită cu legume și condimente.
Ingrediente
- 80 g unt
- 2 cepe, tocate mărunt
- 4 căței de usturoi, tocați
- 1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
- 450 g carne de vită tocată
- 2 cartofi medii, curățați și dați prin răzătoare
- 2 morcovi, curățați și dați prin răzătoare
- 1 lingură de sos Worcestershire
- 1 lingură de sos de soia
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță de piper negru măcinat
- 120 g pesmet panko
- 1 pachet de aluat de plăcintă
- 1 ou, bătut
Mod de preparare
Se încinge untul într-o tigaie mare la foc mediu până când începe să sfârâie. Apoi se adaugă ceapa, usturoiul, pătrunjelul și carnea de vită. Se amestecă bine cu o spatulă și se lasă 5-6 minute până când carnea se rumenește și nu mai este roz.
Se pun cartofii, morcovii, sosul Worcestershire, sosul de soia, sarea și piperul. Se amestecă bine pentru a se găti uniform încă 2-3 minute. Apoi se pune pesmetul și se amestecă până se omogenizează. Se ia tigaia de pe foc și se lasă umplutura de carne să se răcească complet timp de aproximativ o oră.
Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se transferă o foaie de aluat pe o tavă cu diametrul de 23 cm și se apasă ușor cu degetele. Se pune umplutura de carne din tigaie în tava pentru plăcintă și se folosește o spatulă pentru a o întinde uniform.
Se pune cu grijă cea de-a doua foaie de aluat peste umplutură astfel încât să acopere în întregime tava de plăcintă. Se sigilează marginile apăsând aluatul cu degetele. Se fac 5-6 găuri în aluatul de deasupra. Se unge cu ou.
Se coace plăcinta timp de 20 de minute, apoi se reduce temperatura la 180°C și se mai lasă 40 de minute. Se scoate de la cuptor și se lasă să se răcească o oră.o