4 rețete de plăcinte cu carne. Preparate cu adevărat delicioase

Când ești în căutarea unui fel de mâncare sățios, aromat și ușor de făcut încearcă aceste rețete de plăcinte cu carne. Se fac ușor, fie că alegi să faci tu aluatul, fie că îl cumperi.

Rețete de plăcinte cu carne unde sunt ilustrate patru plăcinte cu carne de vită pe o masă de lemn
Plăcintele se pot face cu carne de pui, de porc, de vită, de curcan sau de pește/ Shutterstock

Plăcintele cu carne sunt soluția pentru atunci când nu vrei să stai foarte mult timp în bucătărie, dar vrei să gătești ceva gustos, care să fie potrivit pentru întreaga familie.

În funcție de preferințe, poți să pui ce legume sau condimente vrei. În plus, poți să gătești mai multe plăcinte și apoi să le congelezi pentru a le coace atunci când ai nevoie.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plăcintă clasică cu carne de pui

Plăcinta cu pui poate fi o cina delicioasă, mai ales dacă adaugi alături smântână sau niște murături. Este consistentă, gustoasă datorită combinației de legume și carne de pui. Încearcă și rețeta de plăcinta pescarului.

O plăcintă mare cu carne de pui alături de o felie pusă pe o farfurie albă
Plăcinta cu pui are blat crocant și un interior extrem de cremos / Shutterstock

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 pachet de aluat de plăcintă
  • Umplutură
  • 80 g unt
  • 2 cepe tocate
  • 80 g făină
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper
  • 900 g supă de pui
  • 120 ml lapte
  • 600 g carne de pui gătită mărunțite
  • 500 g mix de legume congelate, decongelate

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 220°C. Se îmbracă cu aluat de plăcinte o tavă cu diametrul de 22 cm.

Într-o cratiță de 2 litri, se topește untul la foc mediu. Se adaugă ceapa și se lasă 2 minute, amestecând des, până se înmoaie. Se amestecă făina, sarea și piperul până se omogenizează bine. Se încorporează treptat laptele, amestecând până când compoziția se îngroașă și clocotește.

Apoi se pun carnea de pui și și legumele. Se ia de pe foc și se toarnă amestecul în tava pregătită. Se acoperă cu aluatul rămas, sigilând bine. Se fac câteva tăieturi în partea de sus a aluatului.

Se dă la cuptor 30-40 de minute. În ultimele 15 minute se acoperă plăcinta cu hârtie de copt pentru a nu se arde. Se lasă să se răcească 5 minute înainte de servire.

Plăcintă de curcan

Plăcinta cu carne de curcan este o variantă excelentă pentru o masă de prânz sau cină. Se poate servi atât caldă, cât și rece.

O plăcintă cu carne de curcan porționată în patru bucăți
Plăcinta de curcan poate fi consumată cu smântână sau alte sosuri / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocată de curcan
  • 1 cartof mare (curățat și tăiat în bucăți)
  • 3 tulpini de țelină
  • 1 ceapa medie (curățată și tocată mărunt)
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 120 ml apă
  • 5 cuișoare
  • 1/2 linguriță de scorțișoară pudră
  • 1/2 linguriță de ienibahar măcinat
  • 1 pachet de aluat de plăcintă
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se aduce apa la punctul de fierbere, apoi se pun cartofii și se lasă până când sunt fragezi. Apoi se scot și se lasă deoparte.

Într-o tigaie adâncă se pun uleiul, usturoiul, ceapa și țelina. Se pun la foc pentru 5 minute, până ce ceapa și țelina sunt fragede. Apoi se adaugă carnea de curcan și apa. Se amestecă și se lasă aproximativ 7 minute.

Se pun cartofii și se pasează pe măsură ce se amestecă. Apoi se adaugă cuișoarele, scorțișoara și ienibaharul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare. Se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute, amestecându-se din când în când.

Aluatul de plăcinte se pune într-o tavă, îmbrăcând și marginile. Se pune compoziția cu carne și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat, închizând marginile. Se dă tava la cuptor pentru 50 de minute.

După 25 de minute se scoate din cuptor și se unge cu ou bătut. Se servește fierbinte.

Plăcintă cu carne de porc

Plăcinta cu carne de porc poate fi mâncarea de care ai nevoie într-o zi rece de toamnă sau de iarnă. Este foarte sățioasă și gustoasă. Dacă ai un pachet de aluat, atunci se face și foarte ușor.

Un cuțit alături de o plăcintă cu carne de porc
Plăcinta cu carne de porc se poate servi cu sos de muștar / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc
  • 30 g făină
  • 55 g unt, înmuiat
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 cartof mic, curățat și tăiat cubulețe
  • 560 ml supă de pui
  • 1 praf de nucșoară măcinată
  • 1 praf cuișoare măcinate
  • 1 ou, bătut ușor
  • 15 ml apă
  • Aluat foietaj
  • 2,5 g sare
  • 60 ml apă rece ca gheața
  • 1 linguriță de oțet alb
  • 300 g făină
  • 170 g unt rece nesărat, tăiat cubulețe

Mod de preparare

Pe o suprafață de lucru, se taie mărunt carnea. Într-un castron, se combină făina și 30 ml de unt și se lasă deoparte.

Într-o cratiță, la foc mediu, se gătesc ceapa, usturoiul și carnea în untul rămas aproximativ 10 minute sau până când tot lichidul s-a evaporat. Apoi se adaugă cartofii, supa și condimentele. Se asezonează cu sare și piper. Se lasă să fiarbă 30 de minute sau până când cartofii sunt fragezi.

Se adaugă untul frământat și se amestecă bine. Se aduce la punctul de fierbere și se mai lasă 5 minute sau până se îngroașă. Se transferă într-un bol și se lăsă să se răcească. Apoi se acoperă și se dă la rece pentru 1 oră.

Între timp, într-un bol, se amestecă sarea, apa și oțetul până când sarea se dizolvă. Se lasă deoparte.

În bolul unui robot de bucătărie, se pune făina. Se adaugă untul și se procesează câteva secunde până se formează bile de mărimea bobului de mazăre. 

Se adaugă amestecul de apă și și se procesează până când aluatul începe să se formeze. Apoi se scoate din robotul de bucătărie și se întinde formându-se două bile. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider pentru 30 de minute.

Cu grătarul în poziția cea mai joasă, se preîncălzește cuptorul la 220 °C. Într-un castron mic, se combină oul și apa. Se lasă deoparte.

Pe o suprafață de lucru înfăinată, se întinde aluatul în discuri. Unul dintre ele se așează într-o tavă de plăcintă cu diametrul de 23 cm. Se umple cu amestecul de carne răcit. Se unge marginea aluatului cu oul bătut.

În mijlocul celei de-a doua foi de aluat de face o mică gaură pentru a permite aburului să iasă. Apoi se pune deasupra umpluturii și se unge cu ou. Se dă la cuptor pentru 40 de minute, apoi se lasă să se odihnească 10 minute înainte de servire. Încearcă și rețeta de plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate.

Plăcintă cu carne de vită

Această plăcintă este umplută cu carne de vită tocată delicioasă și consistentă gătită cu legume și condimente. 

Plăcintă cu carne de vită aranjată frumos pe o masă de lemn
Plăcinta cu carne de vită se potrivește cu un pahar de vin roșu / Shutterstock

Ingrediente

  • 80 g unt
  • 2  cepe,  tocate mărunt
  • 4 căței de usturoi,  tocați
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
  • 450 g  carne de vită tocată
  • 2 cartofi medii, curățați și dați prin răzătoare
  • 2 morcovi, curățați și dați prin răzătoare
  • 1 lingură de sos Worcestershire 
  • 1 lingură de sos de soia
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper negru măcinat
  • 120 g pesmet panko
  • 1 pachet de aluat de plăcintă
  • 1 ou, bătut 

Mod de preparare

Se încinge untul într-o tigaie mare la foc mediu până când începe să sfârâie. Apoi se adaugă ceapa, usturoiul, pătrunjelul și carnea de vită. Se amestecă bine cu o spatulă și se lasă 5-6 minute până când carnea se rumenește și nu mai este roz.

Se pun cartofii, morcovii, sosul Worcestershire, sosul de soia, sarea și piperul. Se amestecă bine pentru a se găti uniform încă 2-3 minute. Apoi se pune pesmetul și se amestecă până se omogenizează. Se ia tigaia de pe foc și se lasă umplutura de carne să se răcească complet timp de aproximativ o oră.

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se transferă o foaie de aluat pe o tavă cu diametrul de 23 cm și se apasă ușor cu degetele. Se pune umplutura de carne din tigaie în tava pentru plăcintă și se folosește o spatulă pentru a o întinde uniform.

Se pune cu grijă cea de-a doua foaie de aluat peste umplutură astfel încât să acopere în întregime tava de plăcintă. Se sigilează marginile apăsând aluatul cu degetele. Se fac 5-6 găuri în aluatul de deasupra. Se unge cu ou.

Se coace plăcinta timp de 20 de minute, apoi se reduce temperatura la 180°C și se mai lasă 40 de minute. Se scoate de la cuptor și se lasă să se răcească o oră.o

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu cireșe și cocos porționată în tava de copt
Prăjitură cu cireșe și cocos. Rețetă simplă de desert delicios și aromat
Prăjitură cu cireșe și cocos. Rețetă simplă de desert delicios și aromat
Prăjiturele cu cireșe, una secționată pe un platou de lemn
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Crochete din mămăligă cu parmezan pe un platou rotund de lemn, alături de un bol cu sos de brânzeturi și o solniță
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde porționată pe o farfurie cu roșii și rucola
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de plăcintă țărănească cu mere caramelizate și aluat fraged cu iaurt, pe un platou alb
Galerie foto
Plăcintă țărănească cu mere caramelizate și aluat fraged cu iaurt
Plăcintă țărănească cu mere caramelizate și aluat fraged cu iaurt
Plăcintă turnată cu dovleac pusă pe un platou de părjituri
Plăcintă turnată cu dovleac. Cea mai bună rețetă de toamnă
Plăcintă turnată cu dovleac. Cea mai bună rețetă de toamnă
Plăcinta cu brânză servită de o doamnă după ce au fost aduse de pe tigaie
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minute
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Înghețată de căpșuni cu cireșe în bol, decorată cu mentă, cireșe și căpșuni, alături de un bol cu cireșe
08:16
Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon
Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu parmezan, un bol cu sos pesto, o sticlă cu ulei, usturoi și frunze de busuioc
07:46
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Limonadă cu ghimbir și mentă în două pahare, alături de ghimbir, mentă și lămâi proaspete
17 iunie, 08:57
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz, unul rupt
17 iunie, 06:51
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval, decorată cu cimbru, alături de un recipient de sticlă cu ulei și verdeață și frunze de busuioc
16 iunie, 12:26
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Gem de căpșuni fără conservanți în borcan și în lingură, alături de un bol cu căpșuni proaspete
16 iunie, 12:21
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
15 iunie, 12:30
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Înghețată de căpșuni cu banane în caserolă cu lingură și într-un cornet, alături de căpșuni proaspete, două cornete de înghețată și o banană tăiată în rondele
15 iunie, 12:29
Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
1
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Rețeta de cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere este cea mai ușoară variantă de umplere a prăjiturilor. Nu ai nevoie decât de trei ingrediente și poate fi...
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
2
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Dacă vrei un desert rapid și ușor de făcut, atunci poți alege să faci o înghețată de banane cu ciocolată. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru...
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
3
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
Atunci când ai nevoie de o gustare sănătoasă și hrănitoare, iaurtul grecesc pare una dintre cele mai bune opțiuni. Doar că te poți plictisi de el, oricât de conștientă ai fi...
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
4
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Pentru gustări simple, rapide și delicioase sau pentru un platou festiv, îți oferim o rețetă de coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Sunt și gustoase, dar și aspectuoase. Combinația de brânză...
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
5
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Dacă nu mai știi ce să mai pui în pachețelul pentru școală al copilului, rețeta de batoane pufoase cu gem te poate scoate din impas. Este o rețetă simplă și cu...
Parteneri
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre semnele surori
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre „semnele surori”
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre „semnele surori”
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
fresh
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
închide