Cel mai bun mod de a înmuia untul pentru prăjituri și creme
De câte ori ai început să gătești o prăjitură și ai realizat în timp ce amestecai ingredientele că ai nevoie de unt moale, iar tu ai uitat să îl scoți din frigider? Cum faci să grăbești procesul?
Cea mai simplă metodă de a înmuia untul este să lași pachetul pe din bucătărie sau să-l lovești cu un sucitor sau să îl dai pe răzătoare. De fapt, există cinci metode prin care poți înmuia untul. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele ei.
Care este cea mai bun mod de a înmuia untul
Cea mai bună metodă de a înmuia untul este să îl lași pe blatul de la bucătărie fără să îl tai. Nu necesită foarte mare efort, iar untul rezultat poate fi folosit pentru o mulțime de rețete, potrivit SeriosEats.com.
De ce trebuie să înmoi untul
Cu excepția cazului în care faci biscuiți, aluat de plăcintă sau tarte, majoritatea rețetelor au nevoie de unt moale.
Pare simpu să înmoi o bucată de unt. Totuși, când vine vorba de aluaturi, succesul depinde de precizie și tehnică. Temperatura untului înmuiat poate influența modul în care se formează aluatul. Folosind tehnica potrivită poți face prăjituri ușoare și pufoase.
Untul înmuiat în mod corect are o temperatură între 16 și 18 °C pentru că atunci are capacitatea maximă de a se omogeniza în timp ce facem o cremă. Dacă se depășește această temperatură, în contact cu zahărul se va supraîncălzi, iar crema se va tăia.
Majoritatea rețetelor menționează că untul trebuie să fie la temperatura camerei. În modul ideal în bucătărie ar trebui să ai în mod contast 21°C, dar acest lucru se întâmplă foarte rar.
Așadar, vara trebuie să folosești pentru creme untul la maxim 16°C, iar iarna spre 18°C. Când este frig în bucătărie poți chiar să încălzești zahărul pentru ca rezultatul să fie cât mai bun. Află mai multe despre cum se păstrează în mod corect untul.
Ce se întâmplă vara cu untul
Când temperatura din bucătărie depășește 23 °C poate fi necesar să folosești toate ingredientele mai reci. Dacă untul tău este prea cald, se poate smântâni, iar prăjiturile nu vor mai crește.
Dacă vrei să fii foarte exactă poți folosi un termometru poți folosi un termometru cu infraroșu care poate citi temperatura de la distanță.
Modalități de a înmuia untul
Pentru pregătirea celor mai bune preparate va fi nevoie să înmoi untul înainte de a-l folosi. Există mai multe tehnici printre bucătarii profesioniști pe care le poți folosi. Află mai multe despre cea mai bună metodă prin care să poți să înmoi untul.
Lăsarea untului pe blatul de bucătărie
Această metodă este cea mai simplă: se scoate untul din pachet, se pune pe o farfurie și se introduce în el un termometru cu sondă pentru a monitoriza temperatura.
Este o metodă care nu necesită prea multe echipamente și nu face mizerie în bucătărie. Untul va atinge 16°C în aproximativ o oră. Acesta a devenit cremos și uniform înmuiat, cu variații mici sau deloc în temperatură.
Untul tăiat cuburi și lăsat pe blat
Se taie untul în bucăți de un sfert de 5 cm și se pune pe un tocător. În timpul acestui proces temperatura untului a crescut la 8°C.
Untul înmuiat în cuptorul cu microunde
Pentru a înmuia untul la cuptorul cu microunde este recomandat să nu folosești funcțiile presetate ale aparatului. Cel mai bine este să pornești aparatul de mai multe ori, câte 5-10 secunde, până când constați că untul s-a topit uniform. Va fi greu să obții acest lucru. Poate este nevoie să schimbi poziția bucății de unt de fiecare dată când oprești aparatul.
Untul tăiat cuburi și pus în cuptorul cu microunde
Această metodă a permis untului să se topească mai uniform decât pus în bucată întreagă.
Folosirea mixerului/blenderului
Pentru a face acest lucru, pune o bucată de unt în bolul unui mixer și băte-l la viteză mică. Dupa ce untul a căpătat o consistență tartinabilă, mărește la mediu, apoi pe măsură ce a devenit mai cremos mai crește viteza.
Pentru a-i măsura temperatura, răzuiește părțile laterale ale vasului pentru a adună cât mai mult unt. Această metodă de înmuiere este potrivită doar dacă untul înmuiat va fi folosit pentru crème cu zahăr.