Plăcinta pescarului. Rețetă de plăcintă cu pește și cartofi

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Dacă obișnuiești să servești peștele la grătar, la tigaie sau la cuptor cu garnitură de cartofi, combină-le din start în aceeași rețetă denumită plăcinta pescarului.

Plăcinta pescarului în tavă neagră cu lingură de lemn deasupra
Galerie foto

Galerie foto

Plăcinta este gustoasă și hrănitoare încât nu mai este necesar un alt fel de mâncare la masă / Shutterstock

Este o plăcintă pe bază de piure din cartofi cu umplutură de pește și legume, în sos de roșii. Plăcinta este atât de gustoasă și hrănitoare încât nu mai ai nevoie la masă și de alt fel de mâncare.

Citește și

Rețeta este inspirată din bucătăria englezească. Este asemănătoare cu rețeta de plăcintă a ciobanului sau shepherd’s pie, care se prepară, de obicei, cu carne de miel. Dar, cum carnea de miel nu se găsește pe tot parcursul anului, se poate prepara și cu alte tipuri de carne. Plăcinta cu pește și cartofi se poate prepara cu tipul de pește preferat. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pentru a o prepara și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un preparat gustos și consistent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru piureul de cartofi. În timp ce cartofi fierb, poți pregăti și ingredientele pentru umplutura plăcintei.

Cum prepari cartofii pentru plăcinta pescarului

Spală bine cartofii și fără a le îndepărta coaja pune-i la fiert în multă apă cât să fie acoperiți bine. Fierbe cartofii până când se pătrund la testul cu furculița. Adaugă și o linguriță de sare în apă, după ce a început să fiarbă. Sarea va ajuta cartofii să fiarbă mai rapid și le va accentua gustul.

După ce cartofii sunt bine fierți, scurge-i de apa fierbinte și trece-i prin apă rece pentru a opri procesul termic. Apoi îi cureți de coajă și îi pasezi adăugând și untul și laptele fierbinte. La final, adaugă în piureul de cartofi și cașcavalul răzuit.

Cum prepari ingredientele pentru umplutura plăcintei

Mai întâi prepari un sos bechamel după rețeta clasică. Pune untul și 2 linguri cu ulei de măsline într-o crăticioară, așezată la foc de intensitate mică.  Când untul este topit adaugă toată făina și amestecă intens cu un tel pentru a se desface bine făina. Când aceasta a absorbit grăsimea din cratiță adaugă treptat laptele fierbinte, amestecând continuu. Adaugă și un praf de sare, piper si pudra de nucșoară și continuă să amesteci pentru omogenizarea sosului.

Adaugă legumele mexicane, direct congelate, peștele din conservă bine scurs, dar și peștele afumat toc at mai mărunt. Este ideal să folosești și pește afumat, pentru un gust delicios. După stingerea focului, adaugă și pătrunjel verde tocat mărunt.

Cum montezi și coci plăcinta pescarului

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Unge un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline și adaugă amestecul de pește cu sos bechamel și legume mexicane. Peste acestea întinde piureul de cartofi amestecat cu cașcaval răzuit. Pune vasul cu plăcinta la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 minute. Datorită cașcavalului adăugat, piureul de cartofi se va rumeni frumos la suprafață.

Poți servi plăcinta caldă, cu o salată verde, o salată de legume sau cu murături.

Iar pentru data viitoare când mai ai în plan să prepari pește, îți oferim o rețetă simplă și gustoasă de plachie de pește.

Citește și
Plăcintă cu pește și cartofi în tavă neagră cu lingură de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Plăcinta pescarului în tavă neagră cu lingură de lemn deasupra
Porție de piure de cartofi cu pește și legume mexicane într-o farfurie maro
Porție de plăcinta pescarului în farfurie maro
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Supă finlandeză de somon în bol alb
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Galerie foto
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
vinete parmigiana
05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
1 decembrie, 05:04
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Afacerea cu care Mitică Dragomir a ajus la o avere de 100 de milioane de euro. Românii îi ştiu acum secretul
Afacerea cu care Mitică Dragomir a ajus la o avere de 100 de milioane de euro. Românii îi ştiu acum secretul
Afacerea cu care Mitică Dragomir a ajus la o avere de 100 de milioane de euro. Românii îi ştiu acum secretul
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal

Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
închide