5 înlocuitori ai amidonului de porumb care te salvează din impas
Dacă rețeta ta cere să folosești amidon de porumb și nu ai la îndemână poți să pui unul dintre cele 5 ingrediente de mai jos. Vei obține același efect.
Amidonul de porumb nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, fiind de mare ajutor pentru îngroșarea sosurilor și la diverse tocănițe, fără să schimbe gustul preparatelor.
Înlocuitori ai amidonului de porumb
Amidonul de porumb se obține prin măcinarea tărâțelor și a germenilor de grâu, respectiv prin ruperea endospermului de porumb în particule extrem de fine.
Cel mai des este folosit la sosuri, tocănițe și creme. Poate fi amestecat cu ingrediente reci, calde sau la temperatura camerei. Pentru a se declanșa procesul de îngroșare trebuie folosit la căldură. Încearcă și una dintre rețetele noastre de sosuri pentru cartofi.
Dacă îți lipsește din bucătărie și ai nevoie de el îl poți înlocui cu unul dintre următoarele 5 ingrediente, potrivit AllRecipes.com.
Făină de grâu
Făina de grău funcționează ca un agent de îngroșare foarte stabil. Preparatul nu va avea același luciu pe care l-ai obține dacă ai folosi amidonul de porumb, dar își îndeplinește scopul.
Pentru fiecare linguriță de amidon de porumb cerută de rețetă trebuie să pui două lingurițe de făină.
Pudră de arorut
Arorutul este un amidon extras din rizomii plantei tropicale Maranta arundinacea, cultivată încă de acum 7000 de ani. Amidonul pur este o pulbere fină de o culoare albă, cu gust neutru, iar când este presată are un sunet similar zăpezii proaspăt căzute.
Are același grad de îngroșare ca amidonul de porumb, însă atunci când preparatul în care a fost folosit este reîncălzit își pierde din consisteță. Pudra de arorut trebuie folosită doar în mâncăruri care umează să fie consumate imediat.
Dacă rețeta cere o lingură de amidon de porumb pune o lingură de pudră de arorut.
Amidon de cartofi
La fel ca și pudra de arorut, și amidonul de cartofi are o capacitate de îngroșare mare, însă este util doar pentru preparate care se consumă imediat după gătire.
Dacă rețeta cere o lingură de amidon de porumb pune o lingură de amidon de cartofi.
Făină de orez
Făina de orez este un agent de îngroșare foarte bun, dar are doar jumătate din puterea amidonului de porumb. Pentru că este transparent este foarte util în preparatele lichide.
Dacă rețeta cere o lingură de amidon de porumb pune două linguri de făină de orez.
Amidonul de tapioca
Tapioca este un ingredient cu o aromă neutră extras din extras din rădăcina de manioc, un arbust lemnos. Acești tuberculi sunt originari din Brazilia și o mare parte din America de Sud. Nu este util în preparatele care trebuie fierte.
Dacă rețeta cere o lingură de amidon de porumb pune două linguri de amidon de tapioca.