Chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Îți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de ele preparate în modul clasic? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel, perfecte pentru o masă delicioasă.

Vas albastru de porțelan cu chiftele la cuptor în sos bechamel
Galerie foto

Galerie foto

Sosul bechamel este mai delicios ușor picant și aromatizat cu multă nucșoară / Shutterstock

Chiftelele le poți prepara din orice tip de carne dorești: de pui, porc sau vită. Sunt ideale chiftelele preparate din amestec de carne tocată și legume. Ca și legume poți opta pentru cartofi, morcovi, ceapă și usturoi. Preparate la cuptor, chiftelele sunt mai sănătoase și nu mai grija lor să le tot întorci pentru a nu se arde.

Citește și

Sosul bechamel este mai delicios preparat ușor picant și foarte aromat. Nucșoara este ingredientul de bază, care oferă aromă deosebită și gust delicios sosului. Sosul bechamel mai este cunoscut și sub denumirea de sos alb și este unul dintre sosurile de bază ale gastronomiei franceze și italiene. Se prepară, îndeosebi, pentru rețetele de lasagna. Descoperă aici și rețeta de lasagna bolognese, o rețetă tradițională italienească. Mai jos descoperă lista de ingrediente și pașii necesari preparării chiftelelor în sos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru compoziția de chiftele. În timpul în care chiftelele se prepară la cuptor, pregătești sosul bechamel.

Cum prepari chiftele la cuptor în sos bechamel

Pune carnea tocată într-un bol încăpător. Curăță ceapa și usturoiul, trece-le prin mașina de tocat, sau dă-le pe răzătoare. Adaugă-le peste carnea tocată. Curăță morcovul și cartofii, clătește-i cu apă rece și dă-i pe răzătoarea mare. Scurge bine răzătura acestora de lichid și adaug-o peste ingredientele din bol. Adaugă și cele două ouă, sarea și condimentele. Amestecă bine toate aceste ingrediente și omogenizează bine compoziția. Apoi modelează chiftelele de dimensiunea unei mingi de ping pong.

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază chiftelele la mici distanțe una față de alta. Pune tava la cuptor și coace chiftelele pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului le întorci de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.

Descoperă aici și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii.

Cum prepari sos bechamel picant și aromat

Pune laptele la fiert într-o oală cu pereți înalți. Pune untul la topit într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului. Adaugă și un cățel de usturoi strivit. Amestecă usturoiul prin untul topit timp de un minut, pentru a-l aromatiza. Apoi scoate usturoiul din unt și adaugă făina. Amestecă continuu până când făina absoarbe tot untul topit.

Adaugă câte un polonic din laptele fiert peste făina din tigaie. Amestecă intens pentru a se hidrata bine făina și a se omogeniza sosul. După ce ai adăugat tot laptele, adaugă smântâna lichidă, amestecând continuu. Mai adaugă și un cățel de usturoi răzuit fin, pudra de nucșoară și piperul alb.

Mai fierbe sosul bechamel pentru 2-3 minute, apoi adaugă parmezanul răzuit. Pune sosul într-un vas termorezistent și scufundă chiftelele în el. Pune delicioasele chiftele la cuptor în sos bechamel și mai prepară-le 7-8 minute, pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.

După preparare, adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt.

Poți servi chiftelele cu sos bechamel alături de o garnitură de cartofi, una de orez sau cu paste. Îți oferim în acest scop și o rețetă de piure de cartofi cremos și delicios.

Citește și
Chiftele la cuptor în sos bechamel, în vas și una în lingură de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Vas albastru de porțelan cu chiftele la cuptor în sos bechamel
Chiftele coapte în cuptor pe hârtie de copt
Chiftelele modelate și așezate pe un tocător de lemn
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de musaca din vinete pe o farfurie, alături de vasul cu musaca
Galerie foto
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de Papoutsakia, așezată pe o masă
Video
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor și asezate în bol alb, alături de un bol cu sos de roșii și felii de ciuperci
Galerie foto
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post
Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
El este italianul ucis de ursoaică pe Transfăgărăşan. Momentul atacului
El este italianul ucis de ursoaică pe Transfăgărăşan. Momentul atacului
El este italianul ucis de ursoaică pe Transfăgărăşan. Momentul atacului
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: Stop, stop, stop
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
fresh
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
închide