Sterilizarea borcanelor și sticlelor este un pas esențial pentru a asigura conservarea în siguranță a alimentelor. Vei descoperi mai jos sfaturi și idei despre cum se sterilizează borcanele și sticlele, pentru conserve.
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserveScorțișoara este unul dintre condimentele care se folosește atât la feluri de mâncare dulci, cât și la sărate. Există mai multe tipuri de scorțișoară, fiecare dintre ele potrivite pentru anumit timp de mâncare. Descoperă cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare. Află ce spun specialiștii.
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizareDacă nu ai încercat până acum usturoi copt este cazul să o faci. Este moale, caramelizat, ușor dulce, iar aroma sa este îmblânzită de căldura cuptorului. Îl poți apoi întinde pe o felie de pâine sau îl poți pune în sosuri, supe, tocănițe.
Usturoi copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioaseTe-ai întrebat vreodată ce este adaosul universal pentru mâncăruri și de ce e mai bună varianta de casă? Aceste mixuri de condimente sunt utilizate pentru a îmbogăți gustul mâncărurilor. Obținute în mod industrial, conține sare, legume uscate, ierburi, condimente, dar și aditivi alimentari și conservanți. Partea bună este că poți face adaosul universal pentru mâncăruri într-un mod simplu.
Ce este adaosul universal pentru mâncăruri și de ce e mai bună varianta de casăUntul, cunoscut și sub numele de „aurul galben”, este un aliment cu o istorie îndelungată și o importanță considerabilă în gastronomie. De la aroma sa inconfundabilă până la versatilitatea sa în bucătărie, untul a fost și rămâne un ingredient de bază în preparatele culinare din întreaga lume. Deși ai putea crede că în Franța se consumă cea mai mare cantitate de unt, cifrele spun cu totul alt lucru. Descoperă și tu care este țara cu cel mai mare consum de unt din lume. Vezi de ce este atât de special.
Țara cu cel mai mare consum de unt din lume. De ce este atât de specialConservarea fructelor pentru iarnă se face de sute de ani, motiv pentru care există nenumărate variante. Probabil că și pe raftul din cămara ta există gemuri, dulcețuri, magiun de diferite fructe pe care le mănânci ca atare sau cu clătite, papanași, unt cu pâine. Iată care este diferența dintre gem, dulceață și magiun.
Care e diferența dintre gem, dulceață și magiun. Cum să alegi varianta potrivită pentru tineDacă adori ciorbele acrișoare, dar nu mai știi ce să mai adaugi în ele pentru un gust deosebit, îți oferim câteva metode de acrit ciorbele, în funcție de sezon.
Metode de acrit ciorbele, în funcție de sezonSalata de ouă este un preparat pe cât de simplu, pe atât de pretențios. Dacă folosești ingredientele nepotrivite vei obține un amestec zemos, deloc apetisant. Iată cele 7 ingrediente pe care nu e recomandat să le pui într-o salată de ouă. Sfaturi utile de la specialiștii în bucătărie.
7 ingrediente pe care nu e recomandat să le pui într-o salată de ouăDacă îți place mâncarea chinezească trebuie neapărat să citești ghidul tăiețeilor chinezești pentru a ști cum să îi folosești în rețetele tale. Unii sunt preparați din grâu, în timp ce alții din orez, fasole mung sau cartofi. Existe sute de tipuri de tăieței chinezești, dar noi ți-i prezentăm pe cei mai populari 12.
Ghidul tăiețeilor chinezești. Cum arată și cum se folosește fiecare tipAi făcut vreodată vreo aprovizionare mai serioasă de fructe și legume și ți-ai dat seama după câteva zile că au mucegăit în frigider? Cu siguranță, măcar în timpul pandemiei, ai trecut prin această situație neplăcută. Nu numai că este o risipă de bani, dar atunci când vei vrea să folosești anumite fructe sau legume nu vei mai avea cele necesare. Descoperă câteva trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timp.
Trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timpInstagramul produce trenduri în toate domeniile, chiar și în cel culinar. Găsești o mulțime de rețete interesante pe acest canal de social media. Iată 4 dintre cele mai populare rețete de pe Instagram din care să te inspiri.
Rețete de pe Instagram pe care să le încerci când vrei un preparat gustosRubarba seamănă cu niște tulpini de țelină verde cu nuanțe de roz sau chiar magenta. Aroma este acidă, făcându-l ingredientul ideal pentru compoturi sau plăcinte Rubarba dă o notă fructată și acrișoară mâncărurilor din carne de porc și de pasăre. Află totul despre rubarbă, una dintre cele mai versatile plante.
Totul despre rubarbă, una dintre cele mai versatile planteTapioca este un ingredient intrat relativ de curând în alimentația noastră, deși în alte părți ale lumii este consumat de sute de ani. Poate fi baza unei budinci dulci, dar acest amidon fără gluten extras din rădăcina de manioc poate fi folosit ca agent de îngroșare atât în preparate dulci, cât și sărate.
Totul despre tapioca. Cum se folosește corectDacă rețeta ta cere să folosești amidon de porumb și nu ai la îndemână poți să pui unul dintre cele 5 ingrediente de mai jos. Vei obține același efect.
5 înlocuitori ai amidonului de porumb care te salvează din impasPrăjitura pe care tocmai ai făcut-o miroase divin, a crescut și arată ca în reviste. Când trebuie să o scoți din forma în care ai copt-o îți dai seama că nu vei reuși să o faci fără să-i strici marginile sau chiar să o rupi de tot. Hai să descoperim mai multe despre cum să scoți mai ușor prăjiturile din formele de copt.
Cum să scoți mai ușor prăjiturile din formele în care le-ai coptToate ouăle pe care le cumperi din comerț au inscripționate pe ele o dată. După trecerea ei ai tentația să le arunci, însă trebuie să știi că mai sunt bune câteva săptămâni bune după aceea dată. Află care este testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum.
Testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consumDin bucătăria ta nu ar trebui să lipsească tigaia neaderentă de calitate. Chiar dacă ți se pare că poți găti în ea orice, adevărul este că în unele cazuri rezultatul nu este cel dorit. Află ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată.
Ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodatăMasa de Crăciun nu ar fi completă fără câteva feliuțe de slănină afumată cu boia. O poți cumpăra de la magazin, dar de ce să nu o faci chiar la tine acasă? Odată ce vei încerca nu vei mai vrea să încerci altfel de slănină.
Cum să faci slănină afumată. Rețeta de pe vremea buniciiSarmalele sunt vedetele mesei de Crăciun fără doar și poate. Mai mari sau mai mici, cu afumătură sau fără, cu smântână alături sau doar cu un ardei iute nu lipsesc de pe masa de sărbători. De ce ies sarmalele tari este una dintre dilemele multor gospodine.
De ce ies sarmalele tari. Explicații și trucuri pentru a preveni aceasta problemăNiciodată nu strică să ai o cutie de lapte condensat în dulap. Este util pentru o mulțime de deserturi, chiar și pentru a îndulci cafeaua sau ceaiul.
Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătăriePeștele conține un nivel ridicat de nutrienți și proteine fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente. Peștele cu carne grasă, somonul și tonul, au și mai multe beneficii. În plus, carnea de pește conține mai puține grăsimi saturate. Hai să aflăm împreună care este cel mai sănătos pește pentru familia ta.
Cel mai sănătos pește pentru familia taFolia de aluminiu este nelipsită din bucătărie. Este folosită pentru gătit, pentru împachetat, pentru acoperit vase sau pentru a proteja diverse suprafețe. Pare că este universală, însă sunt situații în care utilizarea ei este total nerecomandată. Ți-am pregătit o listă cu situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărie.
7 situații în care folia de aluminiu nu trebuie folosită în bucătărieIndiferent dacă ești o gospodină experimentată sau începătoare, câteva sfaturi de la profesioniști nu îți vor strica niciodată. Cine nu își dorește să își ușureze viața? Ai aici 15 sfaturi care vor schimba modul în care gătești.
Sfaturi care vor schimba modul în care gătești. Mici trucuri de la specialiștiPrepararea mâncării acasă te ajută să faci economii, dar și să controlezi ingredientele pe care le folosești. Vei obține preparate mai sănătoase, dar și cu un gust pe care îl vei adora. Află aceste 25 de sfaturi de la experți în arta culinară care îți vor schimba viața.
25 de sfaturi de la experți în arta culinară care îți vor schimba viațaLactatele sunt foarte importante în dieta zilnică. Dacă nu ai timp în fiecare zi să te duci să cumperi brânză, îți arătăm cum păstrezi și depozitezi brânza astfel încât să nu facă mucegai. Cele mai utile sfaturi pentru tine sunt chiar aici. Pune-le în aplicare și vei vedea diferența.
Cum păstrezi și depozitezi brânza: sfaturi utileCăpșunile sunt printre cele mai iubite fructe ale verii. Problema este că sunt atât de fragile, iar sezonul lor este atât de scurt încât pare că niciodată nu apuci să te sături de ele. Nu te panica. Venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi despre cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timp.
Cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timp