5 rețete cu banane prea coapte. Preparate simple și delicioase

Bananele prea coapte nu se aruncă. Dacă observi că au coaja cu pete negre ai două variante: ori le congelezi, ori le transformi în deserturi senzaționale. Descoperă 5 rețete cu banane prea coapte. Iată câteva preparate simple și delicioase.

O persoană care gătește rețete cu banane prea coapte
Dacă bananele sunt prea coapte le poți transforma în deserturi delicioase / Shutterstock

Bananele sunt fructe destul de sensibile care se pot strica la doar câteva zile de când le-ai cumpărat. Le poți înfășura cozile în folie de aluminiu pentru a încetini procesul de coacere, dar dacă ai uitat să faci acest lucru nu te impacienta. Bananele mult prea coapte pentru a fi mâncate pot deveni deserturi aromate și cremoase.

Am pregătit pentru tine 5 rețete cu banane prea coapte pe care le poți încerca chiar în acest weekend.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brioșe cu banane cu ovăz

Nucile pecan tocate dau o textură plăcută acestor brioșe de ovăz cu banane pe care le poți consuma la gustare, la birou, la picnic.

Brioșe cu banane servite pe un platou mare și alb
Brioșele cu banane sunt perfecte la gustare / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g făină
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 2 albușuri mari
  • 250 g piure de banane coapte
  • 70 g zahăr brun
  • 100 ml lapte degresat
  • 100 ml ulei de canola
  • 100 g nuci pecan tocate

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă primele 6 ingrediente. Într-un castron mic se mixează albușurile, bananele, zahărul brun, laptele și uleiul. Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede până se omogenizează. Apoi, se încorporează nucile pecan.

Se ung cu ulei formele de brioșe apoi se umplu două treimi cu aluat. Se coc la 200°C timp de 15-20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Se răcesc 5 minute înainte de a fi scoase din forme.

Brownies cu banane

Ciocolată și banane într-o singură prăjitură? Rezultatul este unul delicios. Toată familia va adora această prăjitură.

Brownie cu banane preparat într-o tavă albă
Dacă ai poftă de un desert delicios încearcă banana brownies / Shutterstock

Ingrediente

  • 220 g ciocolată neîndulcită, tocată
  • 100 g unt, tăiat cubulețe
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 200 g făină
  • 80 g cireșe confiate, tocate

Pentru cremă

  • 220 g cremă de brânză, înmuiată
  • 100 g piure de banane coapte
  • 70 g căpșuni
  • 1 ou mare, la temperatura camerei, bătut ușor
  • 80 g alune tocate sărate

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un cuptor cu microunde, se topesc împreună ciocolata și untul și se amestecă până se omogenizează.

Într-un castron mare, se bat ouăle și zahărul la viteză mare, timp de 10 minute. Se încorporează în amestecul de vanilie și ciocolată. Treptat de adaugă și făina, iar la final cireșele. Aluatul se pune într-o tavă de 33 cm*9 cm.

Vezi ce mai poți face cu bananele copate. Idei simple și utile.

Pentru topping, într-un castron mic, se bate crema de brânză până se omogenizează. Apoi se încorporează piureul de banane și căpșunile tocate mărunt. Se adăugă oul și se bate la viteză mică doar până se omogenizează. Se întinde crema peste aluatul pentru brownie, iar deasupra se presară alune.

Se coace până când o scobitoare introdusă în brownie iese în mare parte curată, 40-45 de minute. Se răcește complet pe un grătar, apoi se feliază.

Clătite cu banane și nuci

Clătitele cu banane și nuci pot fi un mic dejun sățios, dar și un desert delicios. 

Clătitele cu banane servite pe un platou alb
Clătitele cu banane sunt perfecte pentru un mic dejun de weekend / Shutterstock

Ingrediente

  • 90 g brânză cremă, înmuiată
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 300 g făină
  • 50 g zahăr
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițede  ulei de canola
  • 1 banană medie coaptă, piure
  • 100 g nuci pecan tocate

Mod de preparare

Într-un castron mic, se bate crema de brânză până se omogenizează. 

Într-un castron mare, se bat ouăle, laptele, zahărul și făina. Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Se încorporează banana și nucile pecan.

Se încinge o tigaie de clătite și se pune câte un polonic de aluat. Se întoarce clătita când se formează bule deasupra. Se servesc cu topping de cremă de brânză și felii de banane și nuci pecan.

Tort cu banane și afine

Pentru ocaziile speciale acest tort de banane și afine este ceea ce ai nevoie. Este mai potrivit în sezonul rece, dar dacă îți place nu ezita să îl faci oricând.

Tortul de banane și afine pe o masă festivă
Tortul de banane și afine poate fi consumat și de copii / Shutterstock

Ingrediente

  • 80 g unt, înmuiat
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 120 g făină
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de ienibahar măcinat
  • 2 banane medii coapte, piure
  • 1 cană sos de afine cu fructe întregi

Pentru topping:

  • 80 g zahăr brun
  • 80 g nuci pecan tocate
  • 50 g făină
  • 50 g unt, topit

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă untul și zahărul până devin o cremă ușoară și pufoasă, 5-7 minute. Ouăle se bat cu vanilia.

Se combină ingredientele uscate și se adaugă la amestecul de smântână alternativ cu bananele, bătând bine după fiecare adăugare. Aluatul se pune într-o tavă de 33 cm* 20 cm. deasupra se întinde sosul de afine.

Încearcă și rețeta de banana bread. Este un preparat simplu și gustos.

Pentru topping într-un castron mic, se amestecă zahărul brun, nucile pecan, făina și untul. Compoziția se întinde peste sosul de afine. Se coace la 180°C timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se răcește înainte de servire.

Budincă de banane

Această budincă are o cremă răcoritoare stratificată cu banane felii, napolitane de vanilie și bezea. Nu ai cum să îi reziști.

Budincă de banane cu beze servită într-un castron transparent
Bezeaua aduce un plus de textură budincii de banane / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g zahăr
  • 120 g făină
  • 500 ml lapte 2%.
  • 2 gălbenușuri mari, bătute ușor
  • 50 g unt
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 pachet de foi de napolitane cu vanilie
  • 3 banane medii coapte, tăiate în felii

Pentru bezea:

  • 2 albușuri mari, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 3 linguri de zahăr

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Într-o cratiță mare, se amestecă zahărul și făina. Apoi se încorporează laptele până se omogenizează. Se pune compoziția pe foc la foc mediu și se amestecă până se îngroașă. Se reduce focul și se mai lasă 2 minute.

Se ia de pe foc. Se încorporează o cantitate mică de amestec de lapte fierbinte în gălbenușuri, apoi se pune în oală amestecând continuu. Se aduce la punctul de fierbere blând. Se mai lasă încă 2 minute amestecând încet. Se ia de pe foc și se pun untul și vanilia. Apoi se amestecă ușor.

Într-o tavă de 20 cm se așează o treime din cantitatea de napolitane cu vanilie, banane și umplutură. Se repetă încă de două ori.

Pentru bezea, se bat albușurile și vanilia la viteză medie până se întăresc. Zahărul se încorporează treptat. Bezeaua se întinde uniform peste umplutura fierbinte. Se dă la cuptor 12-15 minute. Apoi se lasă o oră să se răcească. Se dă la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire. 

Cheesecake cu banane prăjite și nuci pecan

Un cheesecake este un desert potrivit în orice anotimp. Pentru a adăuga o textură crocantă presară deasupra nuci pecan.

Cheesecake cu banane alături de o ceșacă de cafea
Dacă nu îți plac nucile pecan poți să nu le folosești / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 banane medii coapte, nedecojite
  • 300 g biscuiți cu nuci pecan zdrobite
  • 3 linguri de unt, topit

Pentru cremă:

  • 220 g cremă de brânză, înmuiată
  • 220 g cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi
  • 100 g zahăr
  • 80 g zahăr brun
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 2 linguri de rom (opțional)
  • 4 ouă mari, la temperatura camerei, bătute ușor
  • 100 g nuci pecan tocate
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 12 jumătăți de nuci pecan, prăjite
  • sirop de ciocolată

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pun bananele fără coajă într-un recipient de 20 cm și se coc până când cojile de banană sunt negre, 10-12 minute. Se răcesc la temperatura camerei. Se dă cuptorul la 160°C.

Într-un castron mic, se amestecă biscuiții cu untul topit. Se așează pe fundul unei forme cu pereții detașabili cu diametrul de 20 cm. Se presează ușor și apoi se coace 8-10 minute. Se lasă la răcit.

Într-un castron mare, se bate cremă de brânză cu ambele tipuri de zahăr până se omogenizează. Apoi, se încorporează vanilia și romul. Se adăugă ouăle și se mixează la viteza mică până se încorporează. Se pun deoparte aproximativ 100 de grame din această compoziție, iar restul de pune peste blatul de biscuiți.

Bananele prăjite se curăță de coajă, se pun într-un robot de bucătărie și se transformă în piure. Se adăugă amestecul de cremă de brânză păstrat, nucile pecan tocate, scorțișoara și zahărul brun rămas. Se toarnă peste amestecul de brânză simplă. 

Se pune tava rotundă peste o tavă mai mare și se adaugă apă fierbinte în cea din urmă. Se coace 45-55 de minute. Apoi, se scoate tava rotundă din baia de apă. Se răcește 10 minute, apoi se trece cu un cuțit pe marginea prăjiturii pentru a-l desprinde din tavă.

Se lasă să se răcească complet înainte de a se consuma. După ce se scoate din formă se decorează cu jumătăți de nuci pecan și sirop de ciocolată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu banane și cocos
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
prăjitură răsturnată cu prune
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
banane foarte coapte
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sos de roșii
10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
06:17
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
06:05
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
26 noiembrie, 07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
26 noiembrie, 05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
26 noiembrie, 05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: Am crezut că încerca să mă șantajeze
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Probleme cu adresa pe noua Carte Electronică de Identitate. Statul a birocratizat digitalizarea
Probleme cu adresa pe noua Carte Electronică de Identitate. Statul a birocratizat digitalizarea
Probleme cu adresa pe noua Carte Electronică de Identitate. Statul a birocratizat digitalizarea
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Cârnați rustici de casă
Cârnați rustici de casă
Cârnați rustici de casă
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra

Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
închide