5 rețete cu banane prea coapte. Preparate simple și delicioase

Bananele prea coapte nu se aruncă. Dacă observi că au coaja cu pete negre ai două variante: ori le congelezi, ori le transformi în deserturi senzaționale. Descoperă 5 rețete cu banane prea coapte. Iată câteva preparate simple și delicioase.

O persoană care gătește rețete cu banane prea coapte
Dacă bananele sunt prea coapte le poți transforma în deserturi delicioase / Shutterstock

Bananele sunt fructe destul de sensibile care se pot strica la doar câteva zile de când le-ai cumpărat. Le poți înfășura cozile în folie de aluminiu pentru a încetini procesul de coacere, dar dacă ai uitat să faci acest lucru nu te impacienta. Bananele mult prea coapte pentru a fi mâncate pot deveni deserturi aromate și cremoase.

Am pregătit pentru tine 5 rețete cu banane prea coapte pe care le poți încerca chiar în acest weekend.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brioșe cu banane cu ovăz

Nucile pecan tocate dau o textură plăcută acestor brioșe de ovăz cu banane pe care le poți consuma la gustare, la birou, la picnic.

Brioșe cu banane servite pe un platou mare și alb
Brioșele cu banane sunt perfecte la gustare / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g făină
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 2 albușuri mari
  • 250 g piure de banane coapte
  • 70 g zahăr brun
  • 100 ml lapte degresat
  • 100 ml ulei de canola
  • 100 g nuci pecan tocate

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă primele 6 ingrediente. Într-un castron mic se mixează albușurile, bananele, zahărul brun, laptele și uleiul. Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede până se omogenizează. Apoi, se încorporează nucile pecan.

Se ung cu ulei formele de brioșe apoi se umplu două treimi cu aluat. Se coc la 200°C timp de 15-20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Se răcesc 5 minute înainte de a fi scoase din forme.

Brownies cu banane

Ciocolată și banane într-o singură prăjitură? Rezultatul este unul delicios. Toată familia va adora această prăjitură.

Brownie cu banane preparat într-o tavă albă
Dacă ai poftă de un desert delicios încearcă banana brownies / Shutterstock

Ingrediente

  • 220 g ciocolată neîndulcită, tocată
  • 100 g unt, tăiat cubulețe
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 200 g făină
  • 80 g cireșe confiate, tocate

Pentru cremă

  • 220 g cremă de brânză, înmuiată
  • 100 g piure de banane coapte
  • 70 g căpșuni
  • 1 ou mare, la temperatura camerei, bătut ușor
  • 80 g alune tocate sărate

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un cuptor cu microunde, se topesc împreună ciocolata și untul și se amestecă până se omogenizează.

Într-un castron mare, se bat ouăle și zahărul la viteză mare, timp de 10 minute. Se încorporează în amestecul de vanilie și ciocolată. Treptat de adaugă și făina, iar la final cireșele. Aluatul se pune într-o tavă de 33 cm*9 cm.

Vezi ce mai poți face cu bananele copate. Idei simple și utile.

Pentru topping, într-un castron mic, se bate crema de brânză până se omogenizează. Apoi se încorporează piureul de banane și căpșunile tocate mărunt. Se adăugă oul și se bate la viteză mică doar până se omogenizează. Se întinde crema peste aluatul pentru brownie, iar deasupra se presară alune.

Se coace până când o scobitoare introdusă în brownie iese în mare parte curată, 40-45 de minute. Se răcește complet pe un grătar, apoi se feliază.

Clătite cu banane și nuci

Clătitele cu banane și nuci pot fi un mic dejun sățios, dar și un desert delicios. 

Clătitele cu banane servite pe un platou alb
Clătitele cu banane sunt perfecte pentru un mic dejun de weekend / Shutterstock

Ingrediente

  • 90 g brânză cremă, înmuiată
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 300 g făină
  • 50 g zahăr
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițede  ulei de canola
  • 1 banană medie coaptă, piure
  • 100 g nuci pecan tocate

Mod de preparare

Într-un castron mic, se bate crema de brânză până se omogenizează. 

Într-un castron mare, se bat ouăle, laptele, zahărul și făina. Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Se încorporează banana și nucile pecan.

Se încinge o tigaie de clătite și se pune câte un polonic de aluat. Se întoarce clătita când se formează bule deasupra. Se servesc cu topping de cremă de brânză și felii de banane și nuci pecan.

Tort cu banane și afine

Pentru ocaziile speciale acest tort de banane și afine este ceea ce ai nevoie. Este mai potrivit în sezonul rece, dar dacă îți place nu ezita să îl faci oricând.

Tortul de banane și afine pe o masă festivă
Tortul de banane și afine poate fi consumat și de copii / Shutterstock

Ingrediente

  • 80 g unt, înmuiat
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 120 g făină
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de ienibahar măcinat
  • 2 banane medii coapte, piure
  • 1 cană sos de afine cu fructe întregi

Pentru topping:

  • 80 g zahăr brun
  • 80 g nuci pecan tocate
  • 50 g făină
  • 50 g unt, topit

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă untul și zahărul până devin o cremă ușoară și pufoasă, 5-7 minute. Ouăle se bat cu vanilia.

Se combină ingredientele uscate și se adaugă la amestecul de smântână alternativ cu bananele, bătând bine după fiecare adăugare. Aluatul se pune într-o tavă de 33 cm* 20 cm. deasupra se întinde sosul de afine.

Încearcă și rețeta de banana bread. Este un preparat simplu și gustos.

Pentru topping într-un castron mic, se amestecă zahărul brun, nucile pecan, făina și untul. Compoziția se întinde peste sosul de afine. Se coace la 180°C timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se răcește înainte de servire.

Budincă de banane

Această budincă are o cremă răcoritoare stratificată cu banane felii, napolitane de vanilie și bezea. Nu ai cum să îi reziști.

Budincă de banane cu beze servită într-un castron transparent
Bezeaua aduce un plus de textură budincii de banane / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g zahăr
  • 120 g făină
  • 500 ml lapte 2%.
  • 2 gălbenușuri mari, bătute ușor
  • 50 g unt
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 pachet de foi de napolitane cu vanilie
  • 3 banane medii coapte, tăiate în felii

Pentru bezea:

  • 2 albușuri mari, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 3 linguri de zahăr

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Într-o cratiță mare, se amestecă zahărul și făina. Apoi se încorporează laptele până se omogenizează. Se pune compoziția pe foc la foc mediu și se amestecă până se îngroașă. Se reduce focul și se mai lasă 2 minute.

Se ia de pe foc. Se încorporează o cantitate mică de amestec de lapte fierbinte în gălbenușuri, apoi se pune în oală amestecând continuu. Se aduce la punctul de fierbere blând. Se mai lasă încă 2 minute amestecând încet. Se ia de pe foc și se pun untul și vanilia. Apoi se amestecă ușor.

Într-o tavă de 20 cm se așează o treime din cantitatea de napolitane cu vanilie, banane și umplutură. Se repetă încă de două ori.

Pentru bezea, se bat albușurile și vanilia la viteză medie până se întăresc. Zahărul se încorporează treptat. Bezeaua se întinde uniform peste umplutura fierbinte. Se dă la cuptor 12-15 minute. Apoi se lasă o oră să se răcească. Se dă la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire. 

Cheesecake cu banane prăjite și nuci pecan

Un cheesecake este un desert potrivit în orice anotimp. Pentru a adăuga o textură crocantă presară deasupra nuci pecan.

Cheesecake cu banane alături de o ceșacă de cafea
Dacă nu îți plac nucile pecan poți să nu le folosești / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 banane medii coapte, nedecojite
  • 300 g biscuiți cu nuci pecan zdrobite
  • 3 linguri de unt, topit

Pentru cremă:

  • 220 g cremă de brânză, înmuiată
  • 220 g cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi
  • 100 g zahăr
  • 80 g zahăr brun
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 2 linguri de rom (opțional)
  • 4 ouă mari, la temperatura camerei, bătute ușor
  • 100 g nuci pecan tocate
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 12 jumătăți de nuci pecan, prăjite
  • sirop de ciocolată

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pun bananele fără coajă într-un recipient de 20 cm și se coc până când cojile de banană sunt negre, 10-12 minute. Se răcesc la temperatura camerei. Se dă cuptorul la 160°C.

Într-un castron mic, se amestecă biscuiții cu untul topit. Se așează pe fundul unei forme cu pereții detașabili cu diametrul de 20 cm. Se presează ușor și apoi se coace 8-10 minute. Se lasă la răcit.

Într-un castron mare, se bate cremă de brânză cu ambele tipuri de zahăr până se omogenizează. Apoi, se încorporează vanilia și romul. Se adăugă ouăle și se mixează la viteza mică până se încorporează. Se pun deoparte aproximativ 100 de grame din această compoziție, iar restul de pune peste blatul de biscuiți.

Bananele prăjite se curăță de coajă, se pun într-un robot de bucătărie și se transformă în piure. Se adăugă amestecul de cremă de brânză păstrat, nucile pecan tocate, scorțișoara și zahărul brun rămas. Se toarnă peste amestecul de brânză simplă. 

Se pune tava rotundă peste o tavă mai mare și se adaugă apă fierbinte în cea din urmă. Se coace 45-55 de minute. Apoi, se scoate tava rotundă din baia de apă. Se răcește 10 minute, apoi se trece cu un cuțit pe marginea prăjiturii pentru a-l desprinde din tavă.

Se lasă să se răcească complet înainte de a se consuma. După ce se scoate din formă se decorează cu jumătăți de nuci pecan și sirop de ciocolată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
Galerie foto
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
înghețată de banane cu ciocolată servită pe o farfurie
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
De ce apartamentele cu 3 camere sunt o investiție bună pe termen lung? (P)
De ce apartamentele cu 3 camere sunt o investiție bună pe termen lung? (P)
De ce apartamentele cu 3 camere sunt o investiție bună pe termen lung? (P)
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide