5 rețete cu banane prea coapte. Preparate simple și delicioase

Bananele prea coapte nu se aruncă. Dacă observi că au coaja cu pete negre ai două variante: ori le congelezi, ori le transformi în deserturi senzaționale. Descoperă 5 rețete cu banane prea coapte. Iată câteva preparate simple și delicioase.

O persoană care gătește rețete cu banane prea coapte
Dacă bananele sunt prea coapte le poți transforma în deserturi delicioase / Shutterstock

Bananele sunt fructe destul de sensibile care se pot strica la doar câteva zile de când le-ai cumpărat. Le poți înfășura cozile în folie de aluminiu pentru a încetini procesul de coacere, dar dacă ai uitat să faci acest lucru nu te impacienta. Bananele mult prea coapte pentru a fi mâncate pot deveni deserturi aromate și cremoase.

Am pregătit pentru tine 5 rețete cu banane prea coapte pe care le poți încerca chiar în acest weekend.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brioșe cu banane cu ovăz

Nucile pecan tocate dau o textură plăcută acestor brioșe de ovăz cu banane pe care le poți consuma la gustare, la birou, la picnic.

Brioșe cu banane servite pe un platou mare și alb
Brioșele cu banane sunt perfecte la gustare / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g făină
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 2 albușuri mari
  • 250 g piure de banane coapte
  • 70 g zahăr brun
  • 100 ml lapte degresat
  • 100 ml ulei de canola
  • 100 g nuci pecan tocate

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă primele 6 ingrediente. Într-un castron mic se mixează albușurile, bananele, zahărul brun, laptele și uleiul. Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede până se omogenizează. Apoi, se încorporează nucile pecan.

Se ung cu ulei formele de brioșe apoi se umplu două treimi cu aluat. Se coc la 200°C timp de 15-20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Se răcesc 5 minute înainte de a fi scoase din forme.

Brownies cu banane

Ciocolată și banane într-o singură prăjitură? Rezultatul este unul delicios. Toată familia va adora această prăjitură.

Brownie cu banane preparat într-o tavă albă
Dacă ai poftă de un desert delicios încearcă banana brownies / Shutterstock

Ingrediente

  • 220 g ciocolată neîndulcită, tocată
  • 100 g unt, tăiat cubulețe
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 200 g făină
  • 80 g cireșe confiate, tocate

Pentru cremă

  • 220 g cremă de brânză, înmuiată
  • 100 g piure de banane coapte
  • 70 g căpșuni
  • 1 ou mare, la temperatura camerei, bătut ușor
  • 80 g alune tocate sărate

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un cuptor cu microunde, se topesc împreună ciocolata și untul și se amestecă până se omogenizează.

Într-un castron mare, se bat ouăle și zahărul la viteză mare, timp de 10 minute. Se încorporează în amestecul de vanilie și ciocolată. Treptat de adaugă și făina, iar la final cireșele. Aluatul se pune într-o tavă de 33 cm*9 cm.

Vezi ce mai poți face cu bananele copate. Idei simple și utile.

Pentru topping, într-un castron mic, se bate crema de brânză până se omogenizează. Apoi se încorporează piureul de banane și căpșunile tocate mărunt. Se adăugă oul și se bate la viteză mică doar până se omogenizează. Se întinde crema peste aluatul pentru brownie, iar deasupra se presară alune.

Se coace până când o scobitoare introdusă în brownie iese în mare parte curată, 40-45 de minute. Se răcește complet pe un grătar, apoi se feliază.

Clătite cu banane și nuci

Clătitele cu banane și nuci pot fi un mic dejun sățios, dar și un desert delicios. 

Clătitele cu banane servite pe un platou alb
Clătitele cu banane sunt perfecte pentru un mic dejun de weekend / Shutterstock

Ingrediente

  • 90 g brânză cremă, înmuiată
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 300 g făină
  • 50 g zahăr
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițede  ulei de canola
  • 1 banană medie coaptă, piure
  • 100 g nuci pecan tocate

Mod de preparare

Într-un castron mic, se bate crema de brânză până se omogenizează. 

Într-un castron mare, se bat ouăle, laptele, zahărul și făina. Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Se încorporează banana și nucile pecan.

Se încinge o tigaie de clătite și se pune câte un polonic de aluat. Se întoarce clătita când se formează bule deasupra. Se servesc cu topping de cremă de brânză și felii de banane și nuci pecan.

Tort cu banane și afine

Pentru ocaziile speciale acest tort de banane și afine este ceea ce ai nevoie. Este mai potrivit în sezonul rece, dar dacă îți place nu ezita să îl faci oricând.

Tortul de banane și afine pe o masă festivă
Tortul de banane și afine poate fi consumat și de copii / Shutterstock

Ingrediente

  • 80 g unt, înmuiat
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 120 g făină
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de ienibahar măcinat
  • 2 banane medii coapte, piure
  • 1 cană sos de afine cu fructe întregi

Pentru topping:

  • 80 g zahăr brun
  • 80 g nuci pecan tocate
  • 50 g făină
  • 50 g unt, topit

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă untul și zahărul până devin o cremă ușoară și pufoasă, 5-7 minute. Ouăle se bat cu vanilia.

Se combină ingredientele uscate și se adaugă la amestecul de smântână alternativ cu bananele, bătând bine după fiecare adăugare. Aluatul se pune într-o tavă de 33 cm* 20 cm. deasupra se întinde sosul de afine.

Încearcă și rețeta de banana bread. Este un preparat simplu și gustos.

Pentru topping într-un castron mic, se amestecă zahărul brun, nucile pecan, făina și untul. Compoziția se întinde peste sosul de afine. Se coace la 180°C timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se răcește înainte de servire.

Budincă de banane

Această budincă are o cremă răcoritoare stratificată cu banane felii, napolitane de vanilie și bezea. Nu ai cum să îi reziști.

Budincă de banane cu beze servită într-un castron transparent
Bezeaua aduce un plus de textură budincii de banane / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g zahăr
  • 120 g făină
  • 500 ml lapte 2%.
  • 2 gălbenușuri mari, bătute ușor
  • 50 g unt
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 pachet de foi de napolitane cu vanilie
  • 3 banane medii coapte, tăiate în felii

Pentru bezea:

  • 2 albușuri mari, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 3 linguri de zahăr

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Într-o cratiță mare, se amestecă zahărul și făina. Apoi se încorporează laptele până se omogenizează. Se pune compoziția pe foc la foc mediu și se amestecă până se îngroașă. Se reduce focul și se mai lasă 2 minute.

Se ia de pe foc. Se încorporează o cantitate mică de amestec de lapte fierbinte în gălbenușuri, apoi se pune în oală amestecând continuu. Se aduce la punctul de fierbere blând. Se mai lasă încă 2 minute amestecând încet. Se ia de pe foc și se pun untul și vanilia. Apoi se amestecă ușor.

Într-o tavă de 20 cm se așează o treime din cantitatea de napolitane cu vanilie, banane și umplutură. Se repetă încă de două ori.

Pentru bezea, se bat albușurile și vanilia la viteză medie până se întăresc. Zahărul se încorporează treptat. Bezeaua se întinde uniform peste umplutura fierbinte. Se dă la cuptor 12-15 minute. Apoi se lasă o oră să se răcească. Se dă la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire. 

Cheesecake cu banane prăjite și nuci pecan

Un cheesecake este un desert potrivit în orice anotimp. Pentru a adăuga o textură crocantă presară deasupra nuci pecan.

Cheesecake cu banane alături de o ceșacă de cafea
Dacă nu îți plac nucile pecan poți să nu le folosești / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 banane medii coapte, nedecojite
  • 300 g biscuiți cu nuci pecan zdrobite
  • 3 linguri de unt, topit

Pentru cremă:

  • 220 g cremă de brânză, înmuiată
  • 220 g cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi
  • 100 g zahăr
  • 80 g zahăr brun
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 2 linguri de rom (opțional)
  • 4 ouă mari, la temperatura camerei, bătute ușor
  • 100 g nuci pecan tocate
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 12 jumătăți de nuci pecan, prăjite
  • sirop de ciocolată

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pun bananele fără coajă într-un recipient de 20 cm și se coc până când cojile de banană sunt negre, 10-12 minute. Se răcesc la temperatura camerei. Se dă cuptorul la 160°C.

Într-un castron mic, se amestecă biscuiții cu untul topit. Se așează pe fundul unei forme cu pereții detașabili cu diametrul de 20 cm. Se presează ușor și apoi se coace 8-10 minute. Se lasă la răcit.

Într-un castron mare, se bate cremă de brânză cu ambele tipuri de zahăr până se omogenizează. Apoi, se încorporează vanilia și romul. Se adăugă ouăle și se mixează la viteza mică până se încorporează. Se pun deoparte aproximativ 100 de grame din această compoziție, iar restul de pune peste blatul de biscuiți.

Bananele prăjite se curăță de coajă, se pun într-un robot de bucătărie și se transformă în piure. Se adăugă amestecul de cremă de brânză păstrat, nucile pecan tocate, scorțișoara și zahărul brun rămas. Se toarnă peste amestecul de brânză simplă. 

Se pune tava rotundă peste o tavă mai mare și se adaugă apă fierbinte în cea din urmă. Se coace 45-55 de minute. Apoi, se scoate tava rotundă din baia de apă. Se răcește 10 minute, apoi se trece cu un cuțit pe marginea prăjiturii pentru a-l desprinde din tavă.

Se lasă să se răcească complet înainte de a se consuma. După ce se scoate din formă se decorează cu jumătăți de nuci pecan și sirop de ciocolată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cum se păstrează bananele ilustrat cu ajutorul mai multor banane pe un blat de lemn
Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
budinca instant pusă în două pahare
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
Mai multe banane puse pe un blat negru
De ce trebuie să speli bananele înainte de a le consuma
De ce trebuie să speli bananele înainte de a le consuma
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!. Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
închide