5 rețete cu banane prea coapte. Preparate simple și delicioase

Bananele prea coapte nu se aruncă. Dacă observi că au coaja cu pete negre ai două variante: ori le congelezi, ori le transformi în deserturi senzaționale. Descoperă 5 rețete cu banane prea coapte. Iată câteva preparate simple și delicioase.

O persoană care gătește rețete cu banane prea coapte
Dacă bananele sunt prea coapte le poți transforma în deserturi delicioase / Shutterstock

Bananele sunt fructe destul de sensibile care se pot strica la doar câteva zile de când le-ai cumpărat. Le poți înfășura cozile în folie de aluminiu pentru a încetini procesul de coacere, dar dacă ai uitat să faci acest lucru nu te impacienta. Bananele mult prea coapte pentru a fi mâncate pot deveni deserturi aromate și cremoase.

Am pregătit pentru tine 5 rețete cu banane prea coapte pe care le poți încerca chiar în acest weekend.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brioșe cu banane cu ovăz

Nucile pecan tocate dau o textură plăcută acestor brioșe de ovăz cu banane pe care le poți consuma la gustare, la birou, la picnic.

Brioșe cu banane servite pe un platou mare și alb
Brioșele cu banane sunt perfecte la gustare / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g făină
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 2 albușuri mari
  • 250 g piure de banane coapte
  • 70 g zahăr brun
  • 100 ml lapte degresat
  • 100 ml ulei de canola
  • 100 g nuci pecan tocate

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă primele 6 ingrediente. Într-un castron mic se mixează albușurile, bananele, zahărul brun, laptele și uleiul. Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede până se omogenizează. Apoi, se încorporează nucile pecan.

Se ung cu ulei formele de brioșe apoi se umplu două treimi cu aluat. Se coc la 200°C timp de 15-20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Se răcesc 5 minute înainte de a fi scoase din forme.

Brownies cu banane

Ciocolată și banane într-o singură prăjitură? Rezultatul este unul delicios. Toată familia va adora această prăjitură.

Brownie cu banane preparat într-o tavă albă
Dacă ai poftă de un desert delicios încearcă banana brownies / Shutterstock

Ingrediente

  • 220 g ciocolată neîndulcită, tocată
  • 100 g unt, tăiat cubulețe
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 200 g făină
  • 80 g cireșe confiate, tocate

Pentru cremă

  • 220 g cremă de brânză, înmuiată
  • 100 g piure de banane coapte
  • 70 g căpșuni
  • 1 ou mare, la temperatura camerei, bătut ușor
  • 80 g alune tocate sărate

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un cuptor cu microunde, se topesc împreună ciocolata și untul și se amestecă până se omogenizează.

Într-un castron mare, se bat ouăle și zahărul la viteză mare, timp de 10 minute. Se încorporează în amestecul de vanilie și ciocolată. Treptat de adaugă și făina, iar la final cireșele. Aluatul se pune într-o tavă de 33 cm*9 cm.

Vezi ce mai poți face cu bananele copate. Idei simple și utile.

Pentru topping, într-un castron mic, se bate crema de brânză până se omogenizează. Apoi se încorporează piureul de banane și căpșunile tocate mărunt. Se adăugă oul și se bate la viteză mică doar până se omogenizează. Se întinde crema peste aluatul pentru brownie, iar deasupra se presară alune.

Se coace până când o scobitoare introdusă în brownie iese în mare parte curată, 40-45 de minute. Se răcește complet pe un grătar, apoi se feliază.

Clătite cu banane și nuci

Clătitele cu banane și nuci pot fi un mic dejun sățios, dar și un desert delicios. 

Clătitele cu banane servite pe un platou alb
Clătitele cu banane sunt perfecte pentru un mic dejun de weekend / Shutterstock

Ingrediente

  • 90 g brânză cremă, înmuiată
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 300 g făină
  • 50 g zahăr
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițede  ulei de canola
  • 1 banană medie coaptă, piure
  • 100 g nuci pecan tocate

Mod de preparare

Într-un castron mic, se bate crema de brânză până se omogenizează. 

Într-un castron mare, se bat ouăle, laptele, zahărul și făina. Se adaugă uleiul și se mixează în continuare. Se încorporează banana și nucile pecan.

Se încinge o tigaie de clătite și se pune câte un polonic de aluat. Se întoarce clătita când se formează bule deasupra. Se servesc cu topping de cremă de brânză și felii de banane și nuci pecan.

Tort cu banane și afine

Pentru ocaziile speciale acest tort de banane și afine este ceea ce ai nevoie. Este mai potrivit în sezonul rece, dar dacă îți place nu ezita să îl faci oricând.

Tortul de banane și afine pe o masă festivă
Tortul de banane și afine poate fi consumat și de copii / Shutterstock

Ingrediente

  • 80 g unt, înmuiat
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 120 g făină
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de ienibahar măcinat
  • 2 banane medii coapte, piure
  • 1 cană sos de afine cu fructe întregi

Pentru topping:

  • 80 g zahăr brun
  • 80 g nuci pecan tocate
  • 50 g făină
  • 50 g unt, topit

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă untul și zahărul până devin o cremă ușoară și pufoasă, 5-7 minute. Ouăle se bat cu vanilia.

Se combină ingredientele uscate și se adaugă la amestecul de smântână alternativ cu bananele, bătând bine după fiecare adăugare. Aluatul se pune într-o tavă de 33 cm* 20 cm. deasupra se întinde sosul de afine.

Încearcă și rețeta de banana bread. Este un preparat simplu și gustos.

Pentru topping într-un castron mic, se amestecă zahărul brun, nucile pecan, făina și untul. Compoziția se întinde peste sosul de afine. Se coace la 180°C timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se răcește înainte de servire.

Budincă de banane

Această budincă are o cremă răcoritoare stratificată cu banane felii, napolitane de vanilie și bezea. Nu ai cum să îi reziști.

Budincă de banane cu beze servită într-un castron transparent
Bezeaua aduce un plus de textură budincii de banane / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g zahăr
  • 120 g făină
  • 500 ml lapte 2%.
  • 2 gălbenușuri mari, bătute ușor
  • 50 g unt
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 pachet de foi de napolitane cu vanilie
  • 3 banane medii coapte, tăiate în felii

Pentru bezea:

  • 2 albușuri mari, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 3 linguri de zahăr

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Într-o cratiță mare, se amestecă zahărul și făina. Apoi se încorporează laptele până se omogenizează. Se pune compoziția pe foc la foc mediu și se amestecă până se îngroașă. Se reduce focul și se mai lasă 2 minute.

Se ia de pe foc. Se încorporează o cantitate mică de amestec de lapte fierbinte în gălbenușuri, apoi se pune în oală amestecând continuu. Se aduce la punctul de fierbere blând. Se mai lasă încă 2 minute amestecând încet. Se ia de pe foc și se pun untul și vanilia. Apoi se amestecă ușor.

Într-o tavă de 20 cm se așează o treime din cantitatea de napolitane cu vanilie, banane și umplutură. Se repetă încă de două ori.

Pentru bezea, se bat albușurile și vanilia la viteză medie până se întăresc. Zahărul se încorporează treptat. Bezeaua se întinde uniform peste umplutura fierbinte. Se dă la cuptor 12-15 minute. Apoi se lasă o oră să se răcească. Se dă la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire. 

Cheesecake cu banane prăjite și nuci pecan

Un cheesecake este un desert potrivit în orice anotimp. Pentru a adăuga o textură crocantă presară deasupra nuci pecan.

Cheesecake cu banane alături de o ceșacă de cafea
Dacă nu îți plac nucile pecan poți să nu le folosești / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 banane medii coapte, nedecojite
  • 300 g biscuiți cu nuci pecan zdrobite
  • 3 linguri de unt, topit

Pentru cremă:

  • 220 g cremă de brânză, înmuiată
  • 220 g cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi
  • 100 g zahăr
  • 80 g zahăr brun
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 2 linguri de rom (opțional)
  • 4 ouă mari, la temperatura camerei, bătute ușor
  • 100 g nuci pecan tocate
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 12 jumătăți de nuci pecan, prăjite
  • sirop de ciocolată

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pun bananele fără coajă într-un recipient de 20 cm și se coc până când cojile de banană sunt negre, 10-12 minute. Se răcesc la temperatura camerei. Se dă cuptorul la 160°C.

Într-un castron mic, se amestecă biscuiții cu untul topit. Se așează pe fundul unei forme cu pereții detașabili cu diametrul de 20 cm. Se presează ușor și apoi se coace 8-10 minute. Se lasă la răcit.

Într-un castron mare, se bate cremă de brânză cu ambele tipuri de zahăr până se omogenizează. Apoi, se încorporează vanilia și romul. Se adăugă ouăle și se mixează la viteza mică până se încorporează. Se pun deoparte aproximativ 100 de grame din această compoziție, iar restul de pune peste blatul de biscuiți.

Bananele prăjite se curăță de coajă, se pun într-un robot de bucătărie și se transformă în piure. Se adăugă amestecul de cremă de brânză păstrat, nucile pecan tocate, scorțișoara și zahărul brun rămas. Se toarnă peste amestecul de brânză simplă. 

Se pune tava rotundă peste o tavă mai mare și se adaugă apă fierbinte în cea din urmă. Se coace 45-55 de minute. Apoi, se scoate tava rotundă din baia de apă. Se răcește 10 minute, apoi se trece cu un cuțit pe marginea prăjiturii pentru a-l desprinde din tavă.

Se lasă să se răcească complet înainte de a se consuma. După ce se scoate din formă se decorează cu jumătăți de nuci pecan și sirop de ciocolată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
Galerie foto
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
înghețată de banane cu ciocolată servită pe o farfurie
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Un nigerian din Cluj, care se dădea drept medic, a cucerit patru pensionare şi le-a păcălit să îi ofere 110.000 de lei. Cum acţiona
Un nigerian din Cluj, care se dădea drept medic, "a cucerit" patru pensionare şi le-a păcălit să îi ofere 110.000 de lei. Cum acţiona
Un nigerian din Cluj, care se dădea drept medic, "a cucerit" patru pensionare şi le-a păcălit să îi ofere 110.000 de lei. Cum acţiona
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
fresh
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
închide