Prăjitura Pani Walewska. Prăjitură cu aluat fraged, bezea și gem

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutare de rețete celebre de prăjituri din bucătăria internațională, îți recomandăm să încerci rețeta pentru prăjitura Pani Walewska.

O porție de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se porționează cel mai bine a doua zi, pentru a se frăgezi cât mai mult / Profimedia Images

Rețeta nu se prepară greu și nu conține ingrediente complexe. Iar prăjitura cucerește atât prin gust, cât și prin aspect. Este demnă de orice platou cu prăjituri festive. O poți pune pe lista cu prăjiturile de preparat de sărbători sau pentru evenimente deosebite.

Citește și

Este o prăjitură inspirată din bucătăria poloneză și este realizată dintr-o combinație de straturi cu texturi și culori deosebite. Rețeta prăjiturii fost creată în memoria contesei de Ornano, iubita lui Napoleon I, cu care acesta a avut un fiu. Prăjitura este foarte populară în Polonia și se găsește în toate cofetăriile și restaurantele poloneze. Astăzi ne putem bucura și noi de această minunată rețetă, pe care o putem adapta după propriul gust. Rețeta originală a fost preparată cu gem de coacăze, dar putem adăuga gemul care ne place. Cu cât va fi mai colorat, cu atât prăjitura va arăta mai spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din bucătăria internațională îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Valurile Dunării sau Donauwelle, o prăjitură foarte apreciată în Germania și Austria. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru prăjitura Pani Walewska.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged, pentru foile prăjiturii. Acesta necesită un timp de frământare și un timp de relaxare pentru a putea fi modelat.

Cum prepari foaia de aluat fraged pentru prăjitura Pani Walewska

Optează pentru a prepara o singură foaie de aluat fraged în cea mai mare tavă a cuptorului. După coacere o vei secționa pe jumătate, obținând cele două straturi necesare formării prăjiturii.

Ia un bol și adaugă untul moale în el. Mai adaugă gălbenușurile și cele două tipuri de zahăr. Amestecă aceste ingrediente folosind mixerul sau un tel, până când se dizolvă zahărul și se omogenizează compoziția. Adaugă smântâna, și sarea, omogenizează din nou amestecul de ingrediente, apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Frământă aluatul până când devine compact, dar nu foarte ferm. Acoperă-l cu folie de prospețime și pune-l la rece timp de 30 de minute. Înainte de a scoate aluatul de la rece, prepară bezeaua de albușuri.

Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă zahărul treptat, dar și sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic până când bezeaua capătă fermitate.

Înainte de a monta prăjitura pentru coacere, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă.

Scoate aluatul de la rece și modelează-l uniform la baza tăvii. Pe toată suprafața aluatului întinde gemul de fructe preferat. Deasupra gemului întinde bezeaua de albușuri  în strat uniform. Iar peste bezea presară fulgii de migdale.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace foaia de aluat fraged cu gem și bezea pentru prăjitura Pani Walewska, timp de 10-12 minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema de vanilie

Pune gălbenușurile într-o crăticioară și amestecă-le cu zahărul, sarea și amidonul. Toarnă laptele peste această compoziție și amestecă până la omogenizare. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe crema de vanilie până când capătă textura unei budinci, amestecând continuu. Imediat după fierbere, încorporează în cremă untul și vanilia.

Pune o folie de prospețime direct peste cremă și las-o să se răcească. Folia este necesară pentru a nu se forma crustă la suprafața cremei.După răcire introdu mixerul în cremă și amestec-o pentru a deveni mai aerată.

Pentru a monta prăjitura, secționează foaia de aluat fraged cu gem și bezea pe jumătate. Suprapune cele două părți, adăugând crema de vanilie între ele.

Pune prăjitura la rece pentru aproximativ 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Astfel, foile prăjiturii se vor frăgezi bine și vei putea porționa prăjitura perfect.

O altă rețetă de prăjitură cu foi coapte pe dosul tăvii, pe care ți-o recomandăm, este rețeta de prăjitură cu foaie sfărâmată, denumită ”prăjitura Kati”.

Citește și
Patru porții de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Cinci porții de prăjitură pe două farfurii, o latieră albă și furculițe
Pasul de montare a prăjiturii cu aluat fraged, bezea și gem
O porție de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie cu furculiță
+1
CELE MAI CITITE
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Prăjitură cu banane și cocos
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
varza murata si zeama de varza
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
marry me chicken
10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
06:52
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
27 noiembrie, 10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
27 noiembrie, 06:17
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
27 noiembrie, 06:05
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
26 noiembrie, 07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
26 noiembrie, 05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Ploaie și vânt puternic în weekend. Ciclonul Adel schimbă planurile. Cum va fi vremea de 1 Decembrie
Ploaie și vânt puternic în weekend. Ciclonul Adel schimbă planurile. Cum va fi vremea de 1 Decembrie
Ploaie și vânt puternic în weekend. Ciclonul Adel schimbă planurile. Cum va fi vremea de 1 Decembrie
Milionarul român i-a spus nu afacerii, apoi s-a implicat alături de Dan Șucu în proiectul vital al acestuia!
Milionarul român i-a spus nu afacerii, apoi s-a implicat alături de Dan Șucu în proiectul vital al acestuia!
Milionarul român i-a spus nu afacerii, apoi s-a implicat alături de Dan Șucu în proiectul vital al acestuia!
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Supă rustică cu ciuperci și fasole albă
Supă rustică cu ciuperci și fasole albă
Supă rustică cu ciuperci și fasole albă
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post

De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi

De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
închide