Prăjitura Pani Walewska. Prăjitură cu aluat fraged, bezea și gem

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutare de rețete celebre de prăjituri din bucătăria internațională, îți recomandăm să încerci rețeta pentru prăjitura Pani Walewska.

O porție de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se porționează cel mai bine a doua zi, pentru a se frăgezi cât mai mult / Profimedia Images

Rețeta nu se prepară greu și nu conține ingrediente complexe. Iar prăjitura cucerește atât prin gust, cât și prin aspect. Este demnă de orice platou cu prăjituri festive. O poți pune pe lista cu prăjiturile de preparat de sărbători sau pentru evenimente deosebite.

Citește și

Este o prăjitură inspirată din bucătăria poloneză și este realizată dintr-o combinație de straturi cu texturi și culori deosebite. Rețeta prăjiturii fost creată în memoria contesei de Ornano, iubita lui Napoleon I, cu care acesta a avut un fiu. Prăjitura este foarte populară în Polonia și se găsește în toate cofetăriile și restaurantele poloneze. Astăzi ne putem bucura și noi de această minunată rețetă, pe care o putem adapta după propriul gust. Rețeta originală a fost preparată cu gem de coacăze, dar putem adăuga gemul care ne place. Cu cât va fi mai colorat, cu atât prăjitura va arăta mai spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din bucătăria internațională îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Valurile Dunării sau Donauwelle, o prăjitură foarte apreciată în Germania și Austria. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru prăjitura Pani Walewska.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged, pentru foile prăjiturii. Acesta necesită un timp de frământare și un timp de relaxare pentru a putea fi modelat.

Cum prepari foaia de aluat fraged pentru prăjitura Pani Walewska

Optează pentru a prepara o singură foaie de aluat fraged în cea mai mare tavă a cuptorului. După coacere o vei secționa pe jumătate, obținând cele două straturi necesare formării prăjiturii.

Ia un bol și adaugă untul moale în el. Mai adaugă gălbenușurile și cele două tipuri de zahăr. Amestecă aceste ingrediente folosind mixerul sau un tel, până când se dizolvă zahărul și se omogenizează compoziția. Adaugă smântâna, și sarea, omogenizează din nou amestecul de ingrediente, apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Frământă aluatul până când devine compact, dar nu foarte ferm. Acoperă-l cu folie de prospețime și pune-l la rece timp de 30 de minute. Înainte de a scoate aluatul de la rece, prepară bezeaua de albușuri.

Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă zahărul treptat, dar și sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic până când bezeaua capătă fermitate.

Înainte de a monta prăjitura pentru coacere, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă.

Scoate aluatul de la rece și modelează-l uniform la baza tăvii. Pe toată suprafața aluatului întinde gemul de fructe preferat. Deasupra gemului întinde bezeaua de albușuri  în strat uniform. Iar peste bezea presară fulgii de migdale.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace foaia de aluat fraged cu gem și bezea pentru prăjitura Pani Walewska, timp de 10-12 minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema de vanilie

Pune gălbenușurile într-o crăticioară și amestecă-le cu zahărul, sarea și amidonul. Toarnă laptele peste această compoziție și amestecă până la omogenizare. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe crema de vanilie până când capătă textura unei budinci, amestecând continuu. Imediat după fierbere, încorporează în cremă untul și vanilia.

Pune o folie de prospețime direct peste cremă și las-o să se răcească. Folia este necesară pentru a nu se forma crustă la suprafața cremei.După răcire introdu mixerul în cremă și amestec-o pentru a deveni mai aerată.

Pentru a monta prăjitura, secționează foaia de aluat fraged cu gem și bezea pe jumătate. Suprapune cele două părți, adăugând crema de vanilie între ele.

Pune prăjitura la rece pentru aproximativ 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Astfel, foile prăjiturii se vor frăgezi bine și vei putea porționa prăjitura perfect.

O altă rețetă de prăjitură cu foi coapte pe dosul tăvii, pe care ți-o recomandăm, este rețeta de prăjitură cu foaie sfărâmată, denumită ”prăjitura Kati”.

Citește și
Patru porții de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Cinci porții de prăjitură pe două farfurii, o latieră albă și furculițe
Pasul de montare a prăjiturii cu aluat fraged, bezea și gem
O porție de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie cu furculiță
+1
CELE MAI CITITE
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
carnea de vită la cuptor
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
06:30
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Cum să păstrezi zmeura
05:22
Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii Cum să păstrezi zmeura ca să nu mucegăiască după doar o zi. Trucul care îți va salva banii
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
05:19
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
bruschete cu ton și avocado
27 octombrie, 06:05
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Ma’amoul
27 octombrie, 05:56
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
banane foarte coapte
27 octombrie, 05:11
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
26 octombrie, 06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
26 octombrie, 06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
A devenit cea mai bine plătită actriță de la Hollywood după ce a acceptat rolul de dansatoare exotică. Ce spune despre personajul care i-a adus succesul
A devenit cea mai bine plătită actriță de la Hollywood după ce a acceptat rolul de dansatoare exotică. Ce spune despre personajul care i-a adus succesul
A devenit cea mai bine plătită actriță de la Hollywood după ce a acceptat rolul de dansatoare exotică. Ce spune despre personajul care i-a adus succesul
Şi medicii au limite. Mesajul emoţionant transmis de Colegiul Medicilor după moartea Ştefaniei Szabo
"Şi medicii au limite". Mesajul emoţionant transmis de Colegiul Medicilor după moartea Ştefaniei Szabo
"Şi medicii au limite". Mesajul emoţionant transmis de Colegiul Medicilor după moartea Ştefaniei Szabo
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Afacerea amp;#8220;unică în Europa” a milionarului român care va câştiga o avere! amp;#8220;Nu am mai văzut aşa ceva”
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Cea mai bine plătită actriță din Turcia. Ea este vedeta care se bucură de roadele muncii sale la un nivel impresionant
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Bitză a lansat melodia Valuri: Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt
Bitză a lansat melodia „Valuri”: „Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt”
Bitză a lansat melodia „Valuri”: „Este o piesă din suflet, pentru cei care mă simt”
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
fresh
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas

Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
închide