Prăjitura Pani Walewska. Prăjitură cu aluat fraged, bezea și gem

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutare de rețete celebre de prăjituri din bucătăria internațională, îți recomandăm să încerci rețeta pentru prăjitura Pani Walewska.

O porție de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se porționează cel mai bine a doua zi, pentru a se frăgezi cât mai mult / Profimedia Images

Rețeta nu se prepară greu și nu conține ingrediente complexe. Iar prăjitura cucerește atât prin gust, cât și prin aspect. Este demnă de orice platou cu prăjituri festive. O poți pune pe lista cu prăjiturile de preparat de sărbători sau pentru evenimente deosebite.

Citește și

Este o prăjitură inspirată din bucătăria poloneză și este realizată dintr-o combinație de straturi cu texturi și culori deosebite. Rețeta prăjiturii fost creată în memoria contesei de Ornano, iubita lui Napoleon I, cu care acesta a avut un fiu. Prăjitura este foarte populară în Polonia și se găsește în toate cofetăriile și restaurantele poloneze. Astăzi ne putem bucura și noi de această minunată rețetă, pe care o putem adapta după propriul gust. Rețeta originală a fost preparată cu gem de coacăze, dar putem adăuga gemul care ne place. Cu cât va fi mai colorat, cu atât prăjitura va arăta mai spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din bucătăria internațională îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură Valurile Dunării sau Donauwelle, o prăjitură foarte apreciată în Germania și Austria. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru prăjitura Pani Walewska.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged, pentru foile prăjiturii. Acesta necesită un timp de frământare și un timp de relaxare pentru a putea fi modelat.

Cum prepari foaia de aluat fraged pentru prăjitura Pani Walewska

Optează pentru a prepara o singură foaie de aluat fraged în cea mai mare tavă a cuptorului. După coacere o vei secționa pe jumătate, obținând cele două straturi necesare formării prăjiturii.

Ia un bol și adaugă untul moale în el. Mai adaugă gălbenușurile și cele două tipuri de zahăr. Amestecă aceste ingrediente folosind mixerul sau un tel, până când se dizolvă zahărul și se omogenizează compoziția. Adaugă smântâna, și sarea, omogenizează din nou amestecul de ingrediente, apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Frământă aluatul până când devine compact, dar nu foarte ferm. Acoperă-l cu folie de prospețime și pune-l la rece timp de 30 de minute. Înainte de a scoate aluatul de la rece, prepară bezeaua de albușuri.

Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă zahărul treptat, dar și sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic până când bezeaua capătă fermitate.

Înainte de a monta prăjitura pentru coacere, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tavă.

Scoate aluatul de la rece și modelează-l uniform la baza tăvii. Pe toată suprafața aluatului întinde gemul de fructe preferat. Deasupra gemului întinde bezeaua de albușuri  în strat uniform. Iar peste bezea presară fulgii de migdale.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace foaia de aluat fraged cu gem și bezea pentru prăjitura Pani Walewska, timp de 10-12 minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema de vanilie

Pune gălbenușurile într-o crăticioară și amestecă-le cu zahărul, sarea și amidonul. Toarnă laptele peste această compoziție și amestecă până la omogenizare. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe crema de vanilie până când capătă textura unei budinci, amestecând continuu. Imediat după fierbere, încorporează în cremă untul și vanilia.

Pune o folie de prospețime direct peste cremă și las-o să se răcească. Folia este necesară pentru a nu se forma crustă la suprafața cremei.După răcire introdu mixerul în cremă și amestec-o pentru a deveni mai aerată.

Pentru a monta prăjitura, secționează foaia de aluat fraged cu gem și bezea pe jumătate. Suprapune cele două părți, adăugând crema de vanilie între ele.

Pune prăjitura la rece pentru aproximativ 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Astfel, foile prăjiturii se vor frăgezi bine și vei putea porționa prăjitura perfect.

O altă rețetă de prăjitură cu foi coapte pe dosul tăvii, pe care ți-o recomandăm, este rețeta de prăjitură cu foaie sfărâmată, denumită ”prăjitura Kati”.

Citește și
Patru porții de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Cinci porții de prăjitură pe două farfurii, o latieră albă și furculițe
Pasul de montare a prăjiturii cu aluat fraged, bezea și gem
O porție de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie cu furculiță
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Choux-uri cu vanilie și frișcă pe un platou
Galerie foto
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
Galerie foto
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide