Banana bread. O rețetă simplă și delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Banana bread este soluția ideală atunci când bananele se coc prea mult și nu mai pot fi mâncare. Este una dintre cele mai populare rețete din lume, motiv pentru ca Nobo a decis să includă pe lista deserturilor preparate în sezonul 2 al emisiunii BeautiFood.

Publicat: 3 iulie 2022, 16:14
Banana bread, într-o tavă de chec, cu o cafea și o banană alături, pe un prosop de bucătărie
Banana Bread se găsește foarte des în cafenele sau la restaurantele în care oamenii merg să-și bea cafeaua de dimineață / Shutterstock

Banana bread este un desert foarte simplu de preparat, cu un gust foarte bun, pe care îl adoră atât copiii, cât și părinții.

Banana bread se găsește foarte des în cafenele sau la restaurantele în care oamenii merg să-și bea cafeaua de dimineață. Secretul este un perfect match între gustul de banane și cel al cafelei proaspăt râjnite.

Lista de ingrediente nu este una complexă. Cel mai probabil, multe dintre ingrediente se află deja în dulapul tău cu alimente au în frigider.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Episoadele integrale ale emisiunii BeautiFood sunt disponibile în AntenaPLAY. În sezonul 2, Daniel Jumuga, cunoscut drept Nobo, este gazda emisiunii. De meserie pastry chef și unul dintre cei 18 concurenți care au plecat în marea aventură culinară din Grecia, în cadrul cooking show-ului Chefi fără Limite, acesta prezintă 10 episoade BeautiFood, în care prepară 10 dintre cele mai căutate rețete de deserturi în online.

Ingrediente

Mod de preparare

Este important să ai în vedere ca bananele pe care le folosești să fie bine coapte. Acestea sunt mai cremoase și au o aromă mult mai intensă. Și ca să nu irosești nimic, te sfătuim să nu arunci niciodată cojile bananelor. Îți dezvăluim cinci beneficii și întrebuințări pe care le poți da acestora, chiar la tine în casă.

Etapa de preparare a aluatului

Primul pas la banana bread este să pui într-un mixer cele 80 de grame de unt și zahărul. Pornește aparatul la viteză mică și amestecă foarte bine. După un minut, mărește viteza și până când se obține o cremă fină. Dă din nou viteza pe minimum și adaugă făina. După ce se omogenizează bine toate elementele, schimbă telul cu o paletă, dacă ai un mixer performant. Dacă ai un aparat cu un singur tip de palete, atunci nu-ți rămâne decât să adaugi oul, un praf de sare și praful de copt.

După ce tot amestecul de mai sus este gata, te poți apuca să pisezi bananele. Pune bananele decojite într-un bol și zdrobește-le cu ajutorul unei furculițe. Nu este nevoie să le pisezi foarte tare. E important ca bucățile de banană să se simtă atunci când mănânci o felie de banana bread.

La final, adaugă în mixer bananele și vanilia, dar nu amesteca prea mult ca să nu se sfărâme bucățile de fructe.

Etapa de coacere și servire

Ultimul și cel mai important pas pentru o banana bread bună este coacerea. Pentru asta este nevoie să preîncălzești cuptorul la 180 de °C. Poți alege orice formă vrei: una rotundă sau una de chec. Pune hârtie de copt și apoi toarnă amestecul. Lasă-l la copt pentru 20-30 de minute. Dacă preferi, poți să adaugi cacao pentru un gust mai intens.

Când totul este gata nu-ți mai rămâne decât să faci cafeaua. Dacă nu ești obișnuită să mănânci dimineața, poate ar fi bine să te bazezi mai multe pe sfaturile specialiștilor. Iată de ce e important să mănânci de dimineață, chiar dacă nu îți este foame.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înghețată de banane cu ciocolată servită pe o farfurie
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Cum se păstrează bananele ilustrat cu ajutorul mai multor banane pe un blat de lemn
Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Mai multe banane puse pe un blat negru
De ce trebuie să speli bananele înainte de a le consuma
De ce trebuie să speli bananele înainte de a le consuma
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
închide