Banana bread. O rețetă simplă și delicioasă
Banana bread este soluția ideală atunci când bananele se coc prea mult și nu mai pot fi mâncare. Este una dintre cele mai populare rețete din lume, motiv pentru ca Nobo a decis să includă pe lista deserturilor preparate în sezonul 2 al emisiunii BeautiFood.
Banana bread este un desert foarte simplu de preparat, cu un gust foarte bun, pe care îl adoră atât copiii, cât și părinții.
Banana bread se găsește foarte des în cafenele sau la restaurantele în care oamenii merg să-și bea cafeaua de dimineață. Secretul este un perfect match între gustul de banane și cel al cafelei proaspăt râjnite.
Lista de ingrediente nu este una complexă. Cel mai probabil, multe dintre ingrediente se află deja în dulapul tău cu alimente au în frigider.
Episoadele integrale ale emisiunii BeautiFood sunt disponibile în AntenaPLAY. În sezonul 2, Daniel Jumuga, cunoscut drept Nobo, este gazda emisiunii. De meserie pastry chef și unul dintre cei 18 concurenți care au plecat în marea aventură culinară din Grecia, în cadrul cooking show-ului Chefi fără Limite, acesta prezintă 10 episoade BeautiFood, în care prepară 10 dintre cele mai căutate rețete de deserturi în online.
Ingrediente
Mod de preparare
Este important să ai în vedere ca bananele pe care le folosești să fie bine coapte. Acestea sunt mai cremoase și au o aromă mult mai intensă. Și ca să nu irosești nimic, te sfătuim să nu arunci niciodată cojile bananelor. Îți dezvăluim cinci beneficii și întrebuințări pe care le poți da acestora, chiar la tine în casă.
Etapa de preparare a aluatului
Primul pas la banana bread este să pui într-un mixer cele 80 de grame de unt și zahărul. Pornește aparatul la viteză mică și amestecă foarte bine. După un minut, mărește viteza și până când se obține o cremă fină. Dă din nou viteza pe minimum și adaugă făina. După ce se omogenizează bine toate elementele, schimbă telul cu o paletă, dacă ai un mixer performant. Dacă ai un aparat cu un singur tip de palete, atunci nu-ți rămâne decât să adaugi oul, un praf de sare și praful de copt.
După ce tot amestecul de mai sus este gata, te poți apuca să pisezi bananele. Pune bananele decojite într-un bol și zdrobește-le cu ajutorul unei furculițe. Nu este nevoie să le pisezi foarte tare. E important ca bucățile de banană să se simtă atunci când mănânci o felie de banana bread.
La final, adaugă în mixer bananele și vanilia, dar nu amesteca prea mult ca să nu se sfărâme bucățile de fructe.
Etapa de coacere și servire
Ultimul și cel mai important pas pentru o banana bread bună este coacerea. Pentru asta este nevoie să preîncălzești cuptorul la 180 de °C. Poți alege orice formă vrei: una rotundă sau una de chec. Pune hârtie de copt și apoi toarnă amestecul. Lasă-l la copt pentru 20-30 de minute. Dacă preferi, poți să adaugi cacao pentru un gust mai intens.
Când totul este gata nu-ți mai rămâne decât să faci cafeaua. Dacă nu ești obișnuită să mănânci dimineața, poate ar fi bine să te bazezi mai multe pe sfaturile specialiștilor. Iată de ce e important să mănânci de dimineață, chiar dacă nu îți este foame.