Prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot este o adaptare delicioasă a rețetei de prăjitură cu aceeași denumire, dar preparată cu vișine. Rețeta aparține bucătăriei austrieci și se compune dintr-un blat marmorat cu cacao și vișine, o cremă cu aromă de vanilie și o glazură de ciocolată amăruie.

Porții de prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot, pe o farfurie, alături de platoul cu prăjitură
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se porționează frumos după ce glazura devine mai fermă / Profimedia Images

Varianta adaptată are caise în loc de vișine, iar vanilia este înlocuită cu lămâie. Ambele variante sunt delicioase, iar aspectul este spectaculos. Atât vișinele adăugate peste blatul cu cacao, cât și caisele din compot, migrează ușor către baza prăjiturii, oferind aspect asemănător valurilor. De la acest aspect și-a dobândit și denumirea de ”Valurile Durării”. Pentru ca denumirea să fie onorată pe deplin, prăjitura se decorează cu o glazură de ciocolată, iar cu ajutorul unei furculițe se trasează dungi ondulate, care simulează valurile apei.

Citește și

Descoperă aici și varianta clasică a prăjiturii, preparată cu vișine și vanilie. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări rețeta detaliată pas cu pas, pentru prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea oricărei prăjituri constă în pregătirea ingredientelor și a ustensilelor necesare compozițiilor. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pregătește tava de copt pe care o ungi cu unt moale și presari făină. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari blatul pentru prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot

Mai întâi pune conținutul borcanului de compot într-o sită pentru a se scurge caisele de sirop.

Apoi separă albușurile de gălbenușuri de la 4 ouă, în două boluri. Lasă gălbenușurile deoparte pentru a le folosi la crema de lămâie. Peste albușurile din bol adaugă cele 4 ouă întregi, un praf de sare și zahărul. Amestecă-le, folosind mixerul sau un tel, până când zahărul este complet dizolvat.

Adaugă untul moale, apoi făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Potrivește textura aluatului adăugând, la final, laptele rece. Omogenizează bine compoziția, apoi împarte-o în două părți aproximativ egale. Întinde uniform prima parte de compoziție la baza tăvii.

Adaugă pudra de cacao diluată cu o lingură de lapte rece în partea a doua de compoziție, omogenizeaz-o și întinde-o peste cea din tavă.

Presară deasupra jumătățile de caise bine scurse, cu decupajul în sus și presează-le ușor în interior. Introdu tava în cuptor și coace blatul pentru prăjitura Valurile Dunării cu caise la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.

Cum prepari crema cu aromă de lămâie

Adaugă puțină sare peste gălbenușuri și coaja de lămâie răzuită foarte fin. adaugă și zahărul și amestecă bine până când zahărul este dizolvat.

Toarnă puțin lapte rece pentru a mai dilua compoziția, apoi adaugă făina și iar omogenizează. Amestecă compoziția rezultată cu restul de lapte și pune vasul pe baie de aburi. Fierbe crema, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă. Ridică vasul din baia de aburi și acoperă crema la contact cu o folie alimentară. Las-o să se răcească.

După răcirea completă, adaugă în cremă untul moale.

Întinde crema de lămâie peste blatul răcit și pune tava cu prăjitură la rece pentru aproximativ o oră.

Cum prepari glazura pentru prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot

Adaugă smântâna lichidă într-un vas și pune-o la încălzit pe baie de aburi. Las-o până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă peste smântână  ciocolata ruptă în bucăți mici sau răzuită.

Amestecă intens cu telul sau cu o spatulă până la topirea ciocolatei și omogenizarea compoziției. Apoi las-o să se răcească 5 minute și întinde-o peste crema cu aromă de lămâie. Pune din nou prăjitura la rece până când glazura de ciocolată devine fermă.

Creează peste glazură niște dungi ondulate, cu o furculiță, simulând valurile Dunării. Apoi poți porționa prăjitura.

Dacă mai dorești alte rețete de deserturi cu caise, mai poți încerca și rețeta de prăjitură Duo cu caise și cremă de mascarpone.

Citește și
Porții de prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot, pe o farfurie, alături de platoul cu prăjitură
Galerie foto

Galerie foto

Porții de prăjitura Valurile Dunării cu caise din compot, pe o farfurie
Femeie realizând cu furculița dungi ondulate peste glazură
Femeie adăugând cremă peste blatul de prăjitură din tavă
+21
CELE MAI CITITE
Prăjiturele cu cireșe, una secționată pe un platou de lemn
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Limonadă cu ghimbir și mentă în două pahare, alături de ghimbir, mentă și lămâi proaspete
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde porționată pe o farfurie cu roșii și rucola
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Înghețată ca pe vremuri pusă într-un bol albastru
Înghețată ca pe vremuri. Rețeta anilor ‘90 preparată în varianta modernă
Înghețată ca pe vremuri. Rețeta anilor ‘90 preparată în varianta modernă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Patru porții de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Galerie foto
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjituri indiente pe două farfurii cu căpșuni și mentă
Galerie foto
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată pe o farfurie albastră
Galerie foto
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
apa infuzată cu castraveți servită într-o carafă
08:06
Apă infuzată cu castraveți, băutura care te menține hidratată vara aceasta Apă infuzată cu castraveți, băutura care te menține hidratată vara aceasta
Porții de pandișpan cu căpșuni decorate cu zahăr
06:57
Pandișpan cu căpșuni. Unul dintre deserturile vedetă ale verii Pandișpan cu căpșuni. Unul dintre deserturile vedetă ale verii
Înghețată de căpșuni cu cireșe în bol, decorată cu mentă, cireșe și căpșuni, alături de un bol cu cireșe
18 iunie, 08:16
Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon
Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu parmezan, un bol cu sos pesto, o sticlă cu ulei, usturoi și frunze de busuioc
18 iunie, 07:46
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Limonadă cu ghimbir și mentă în două pahare, alături de ghimbir, mentă și lămâi proaspete
17 iunie, 08:57
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz, unul rupt
17 iunie, 06:51
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval, decorată cu cimbru, alături de un recipient de sticlă cu ulei și verdeață și frunze de busuioc
16 iunie, 12:26
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Gem de căpșuni fără conservanți în borcan și în lingură, alături de un bol cu căpșuni proaspete
16 iunie, 12:21
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
1
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Rețeta de cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere este cea mai ușoară variantă de umplere a prăjiturilor. Nu ai nevoie decât de trei ingrediente și poate fi...
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
2
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Dacă vrei un desert rapid și ușor de făcut, atunci poți alege să faci o înghețată de banane cu ciocolată. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru...
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
3
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
Atunci când ai nevoie de o gustare sănătoasă și hrănitoare, iaurtul grecesc pare una dintre cele mai bune opțiuni. Doar că te poți plictisi de el, oricât de conștientă ai fi...
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
4
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Pentru gustări simple, rapide și delicioase sau pentru un platou festiv, îți oferim o rețetă de coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Sunt și gustoase, dar și aspectuoase. Combinația de brânză...
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
5
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Dacă nu mai știi ce să mai pui în pachețelul pentru școală al copilului, rețeta de batoane pufoase cu gem te poate scoate din impas. Este o rețetă simplă și cu...
Parteneri
Zodii destinate succesului. Nativii care reușesc să se afirme în orice circumstanțe
Zodii destinate succesului. Nativii care reușesc să se afirme în orice circumstanțe
Zodii destinate succesului. Nativii care reușesc să se afirme în orice circumstanțe
Un proiect uriaş de pe litoral trebuie demolat. Investitorul l-a deschis pentru turişti, în loc să respecte decizia autorităţilor
Un proiect uriaş de pe litoral trebuie demolat. Investitorul l-a deschis pentru turişti, în loc să respecte decizia autorităţilor
Un proiect uriaş de pe litoral trebuie demolat. Investitorul l-a deschis pentru turişti, în loc să respecte decizia autorităţilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Iubita lui Radu Drăgușin, imagini emoționante de la meciul de debut al României la Euro 2024. Sportivul i-a dedicat victoria
Iubita lui Radu Drăgușin, imagini emoționante de la meciul de debut al României la Euro 2024. Sportivul i-a dedicat victoria
Iubita lui Radu Drăgușin, imagini emoționante de la meciul de debut al României la Euro 2024. Sportivul i-a dedicat victoria
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Există șanse de 99.9% ca AI să distrugă omenirea, susține un cercetător de top. Elon Musk nu e de acord
Există șanse de 99.9% ca AI să distrugă omenirea, susține un cercetător de top. Elon Musk nu e de acord
Există șanse de 99.9% ca AI să distrugă omenirea, susține un cercetător de top. Elon Musk nu e de acord
Înghețată sandwich cu vanilie și piersici
Înghețată sandwich cu vanilie și piersici
Înghețată sandwich cu vanilie și piersici
De ce îți simți burta de gravidă încordată și grea
De ce îți simți burta de gravidă încordată și grea
De ce îți simți burta de gravidă încordată și grea
Pharrell Williams a fost surprins înainte de ultimul său show pentru Louis Vuitton la Milano, după ce fost acuzat că a uitat de originile sale modeste
Pharrell Williams a fost surprins înainte de ultimul său show pentru Louis Vuitton la Milano, după ce fost acuzat că a uitat de „originile sale modeste”
Pharrell Williams a fost surprins înainte de ultimul său show pentru Louis Vuitton la Milano, după ce fost acuzat că a uitat de „originile sale modeste”
Fructele care contribuie la menținerea sănătății creierului. Ce efecte au asupra organismului tău
Fructele care contribuie la menținerea sănătății creierului. Ce efecte au asupra organismului tău
Fructele care contribuie la menținerea sănătății creierului. Ce efecte au asupra organismului tău
fresh
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan

Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon

Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon

Pandișpan cu căpșuni. Unul dintre deserturile vedetă ale verii

Pandișpan cu căpșuni. Unul dintre deserturile vedetă ale verii
închide