5 salate de vară. Rețete cu care să te răsfeți în vacanță
Ce poate fi mai ușor de gătit când vrei ceva bun, dar nu ai tragere de inimă de stai în bucătărie? Cu o salată nu dai niciodată greș, mai ales că sunt și foarte sănătoase. Îți propunem 5 salate de vară care se fac repede și au un gust senzațional. Iată câteva rețete cu care să te răsfeți în vacanță.
Fără îndoială nu poate trece sezonul estival fără să faci câteva salate de vară de care să te bucuri la prânz sau la cină. Poți să amesteci în castron tot ce îți trece prin cap, dar specialiștii de la EatingWell.com spun că vara această se poartă anumite combinații. Iată 5 salate de vară pe care trebuie să le încerci neapărat.
Salată de broccoli
Broccoli nu este cea mai iubită legumă, dar dacă se află în compania potrivită poate deveni chiar vedeta meselor tale.
Ingrediente
- 3 felii de bacon
- 60 g smântână
- 60 g maioneză
- 4 lingurițe de oțet de cidru
- piper proaspăt măcinat
- 250 g broccoli tocat fin
- 100 g arpagic tocat mărunt
- 100 g brânză Cheddar mărunțită
Mod de preparare
Se gătește baconul într-o tigaie mare, la foc mediu, până devine crocant, 5-7 minute. Apoi, se transferă pe o farfurie în care este un prosop de hârtie pentru a absorbi grăsimea în exces. Se păstrează o lingură din grăsimea rezultată de la prăjirea baconului. Când se răcește suficient, se toacă baconul.
Se amestecă smântâna, maioneza, oțetul, piperul și grăsimea de la bacon într-un castron mare. Se adaugă broccoli, arpagicul, brânza cheddar și baconul tocat. Se amestecă bine.
Află mai multe și despre beneficiile consumului de broccoli.
Salată de fasole albă și legume
Un amestec de proteine de origine vegetală și legume pline de vitamine este tot ce ai nevoie la cină. Poți să adaugi ce legume vrei pentru că nu ai cum să dai greș.
Ingrediente
- 1 salată verde
- 150 g legume la alegere, cum ar fi castraveți tăiați și roșii cherry
- 60 g cană de fasole albă conservată, clătită și scursă
- ½ avocado, tăiat cubulețe
- 1 lingură de oțet de vin roșu
- 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
- ¼ linguriță de sare
- piper proaspăt măcinat după gust
Mod de preparare
Se amestecă salata, legumele, fasolea și avocado într-un castron mediu. Se pun uleiul, oțetul și se asezonează cu sare și piper. Se amestecă pentru a se combina. Se servește imediat.
Salată de pui cu legume și ierburi aromatice
Dacă ți-a rămas carne de pui și nu știi ce să faci cu ea, răspunsul este una dintre aceste salate de vară. Mai pui câteva ierburi aromatice și legume și ai o masă delicioasă.
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri de suc de lămâie
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- ½ linguriță de oregano uscat
- ½ linguriță de zahăr
- ¼ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper măcinat
- 1 salată verde mărunțită
- 200 g spanac baby
- 400 g pui gătit mărunțit
- 100 g roșii cherry tăiate în jumătate
- 2 castraveți tăiați mărunt
- 1 ceapă roșie tocată mărunt
- 1 ardei iute tocat mărunt
- 60 g brânză feta mărunțită
- 2 linguri de miezuri de semințe de floarea-soarelui prăjite nesărate
Mod de preparare
Se amestecă uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, oregano, zahărul, sarea și piper într-un castron mare. Se adaugă salata verde, spanacul, carnea de pui, roșiile cherry, castravetele, ceapa și ardeiul iute. Se amestecă bine. Se servește presărată cu feta și miezuri de floarea-soarelui.
Salată caprese avocado
Salata caprese este bună oricum, însă dacă mai adaugi și avocado în ecuație devine mai gustoasă și mai hrănitoare.
Ingrediente
- 3 linguri de oțet balsamic
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță de piper măcinat
- 200 g roșii cherry multicolore, tăiate pe jumătate
- 2 fructe de avocado coapte, tăiate cubulețe
- 120 g mozzarella proaspătă
- 1 lingură de capere scurse (opțional)
- busuioc proaspăt
Mod de preparare
Se amestecă într-un castron mic oțetul, uleiul, sarea și piperul. Într-un castron mare se amestecă roșiile cherry, avocado, mozzarella și caperele. Se adăugă dressingul și busuiocul. Se amestecă cât să fie toate ingredientele acoperite de dressing.
Descoperă cum ajuți avocado să se coacă.
Salată de năut și feta
Salata de năut cu feta este una dintre acele salate de vară care te va duce cu gândul la Grecia, la vacanță și la plajă. O poți face chiar la tine acasă în mai puțin de 10 minute.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri de oțet de vin roșu
- ¼ linguriță de usturoi pudră
- ¼ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper măcinat
- 1 conservă de năut fără sare, clătit
- 1 castravete tăiat cubulețe
- 100 g roșii cherry tăiate în sferturi
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat
- 1 ceapă roșie mică tocată mărunt
- 50 g măsline Kalamata tăiate pe jumătate
- 50 g brânză feta mărunțită
Mod de preparare
Se amestecă uleiul, oțetul, pudra de usturoi, sarea și piper într-un castron mare. Se adaugă năutul, castraveții, roșiile, pătrunjelul, ceapa, măslinele și brânza feta. Se amestecă până toate ingredientele sunt acoperite de dressing.