Pentru că ardeii sunt singurii care necesită tratament termic, în rețeta de față, începe cu pregătirea acestora. Spală ardeii, șterge-i bine și pune-i într-o tavă de cuptor. Coace-i la 200 de grade Celsius 20-30 de minute. Dacă ai un grătar sau un grill, atunci coace-i pe acestea. Vor fi mai gustoși. Dacă te-ai decis să folosești ardei copți de la congelator, lasă-i să se decongeleze într-o sită.
Apoi poți prepara pasta de năut, după rețeta clasică de hummus.
Cum prepari pastă de năut cu ardei copți
Scurge boabelor de năut din conservă și clătește-le cu apă rece. Nu arunca lichidul în care au stat boabele de năut. Vei folosi o parte din el pentru a potrivi textura hummus-ului. După ce ai clătit boabele de năut pune-le în recipientul unui blender electric.
Adaugă peste ele și pasta de susan. Dacă nu ai pastă de susan, o poți prepara cu ușurință în casă.
Descoperă aici și rețeta pentru pastă de susan preparată în casă.
Mai adaugă în recipientul blenderului și sucul de la 1/2 lămâie, puțin ulei de măsline și frunzele de coriandru, tocate mărunt.
Apoi procesează toate aceste ingrediente, până când rezultă o pastă cremoasă și omogenă. Gustă pasta de năut și potrivește-i gustul cu sare, piper, chimion și suc de lămâie. Adaugă câte puțin din fiecare, amestecă și gustă pasta, pentru a obțin gustul care îți place.
Potrivește și textura pastei de năut adăugând ulei de măsline, dar și din lichidul oprit de la scurgerea boabelor de năut. Pune pasta obținută în bolurile de servire și decoreaz-o cu ulei de măsline, ardei copți și tocați mărunt, dar și câteva frunze de busuioc.
Dacă dorești ca delicioasa pastă de năut cu ardei copți să aibă o culoare mai specială poți pasa ardeii copți în blender, odată cu celelalte ingrediente.
Dacă mai dorești și alte rețete de hummus, trece pe lista de preparat și rețeta de hummus cu vinete.