Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici timp îndelungat de preparare.

Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
Galerie foto

Galerie foto

Tocănița de ardei copți cu piept de pui este delicioasă servită și cu mămăliguță / Shutterstock

Toamna este sezonul preparării conservelor din legume proaspete sau legume coapte. Atunci când coci ardei pentru zacuscă sau pentru alte conserve, poți coace o cantitate mai mare și prepari și această delicioasă tocăniță. Nu ezita să pui și câteva pachete la congelator pentru a le folosi în sezonul rece la astfel de tocănițe.

Citește și

Pieptul de pui este cel mai popular tip de carne pe care îl poți folosi într-o mulțime de rețete culinare. Este și preferatul copiilor, mai ales preparat sub formă de șnițele. Este și fraged, dar și spornic pentru că oferă și un plus de sățietate. Combinat cu ardeii copți va fi și mai delicios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru tocăniță de ardei copți cu piept de pui.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ardeilor care necesită spălare, ștergere, coacere și curățare. Coace ardeii, fie pe grătar sau pe plită, fie la cuptor. După coacere presară-i cu puțină sare și acoperă-i cu o folie alimentară. Lasă-i să se înăbușe sub folie timp de 20-30 de minute. Apoi îi cureți deasupra unui bol cu apă rece, umezindu-ți constant mâinile. Înăbușindu-i astfel, se vor curăța mult mai repede și mai bine.

Descoperă aici și un articol complet despre cum se curăță perfect ardeii copți. Sunt sfaturi pentru a-ți ușura munca.

Cum prepari tocăniță de ardei copți cu piept de pui

După ce ai curățat ardeii copți, lasă-i la scurs într-o sită și ocupă-te de pieptul de pui. Curăță carnea de tendoane, toac-o în cuburi și condimenteaz-o cu sare și piper.

Pune uleiul la încins într-o cratiță sau într-o tigaie adâncă. Adaugă bucățile din piept de pui și rumenește-le ușor pe toate părțile. Adaugă untul, lasă-l să se topească, apoi adaugă ceapa tocată mărunt și un cățel de usturoi tocat rondele.

Folosește o spatulă și amestecă bine ceapa și usturoiul cu bucățile din piept de pui. Când ceapa este bine înmuiată și devine sticloasă, adaugă roșiile curățate și tocate în cuburi. Stropește ingredientele cu puțin din sucul rezultat de la ardeii copți pentru a fierbe mai rapid, dar și pentru un gust mai delicios. Lasă roșiile să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute, timp în care se vor transforma în sos.

Taie ardeii copți în fâșii și adaugă-i peste ingredientele din cratiță. Mai adaugă și suc de roșii, sau ketchup de casă, dar și condimentele.

Mai completează cu puțin suc de la ardeii copți și mai fierbe delicioasa tocăniță de ardei copți cu piept de pui pentru aproximativ 10 minute. În ultimele cinci minute mai adaugă un cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de aromă și gust picant.

După stingerea focului adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt.

O astfel de tocăniță este și mai delicioasă servită cu mămăliguță. Îți oferim în acest scop și o rețetă de mămăligă pripită la fel ca la bunica acasă.

Citește și
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Ardei copți și curățați pe o farfurie și piept de pui
Bucăți de piept de pui în tigaie, pe aragaz
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
+21
CELE MAI CITITE
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Mini tarte cu mousse de ton
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Piftie de curcan cu ouă fierte în trei vase, alături de un bol cu muștar, felii de pâine, furculițe, ceapă verde și usturoi
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Două porții de cozonac Gubana pe o farfurie, alături de platoul cu cozonacul secționat
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos, servit cu spaghete integrale
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Tocăniță de ciuperci de post mănăstirească
Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă
Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă
Mai multe bucăți de piept de pui pe un tocător de lemn
Cât timp se lasă la fiert pieptul de pui. Trucuri și recomandări pentru a ieși perfect
Cât timp se lasă la fiert pieptul de pui. Trucuri și recomandări pentru a ieși perfect
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
05:53
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
24 aprilie, 05:40
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
23 aprilie, 09:24
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Două bucăți de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel
21 aprilie, 05:08
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Mini tarte cu mousse de ton
20 aprilie, 05:14
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
19 aprilie, 05:48
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Piftie de curcan cu ouă fierte în trei vase, alături de un bol cu muștar, felii de pâine, furculițe, ceapă verde și usturoi
19 aprilie, 05:35
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Horoscopul lunii mai 2025. Nativii au parte de schimbări pe toate planuri
Horoscopul lunii mai 2025. Nativii au parte de schimbări pe toate planuri
Horoscopul lunii mai 2025. Nativii au parte de schimbări pe toate planuri
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Cele două afaceri cu care fiica lui Adrian Ilie vrea să dea lovitura: „Din Spania am preluat ideea”
Cele două afaceri cu care fiica lui Adrian Ilie vrea să dea lovitura: „Din Spania am preluat ideea”
Cele două afaceri cu care fiica lui Adrian Ilie vrea să dea lovitura: „Din Spania am preluat ideea”
Cine e și cum arată iubitul actriței Mara Baboianu, cea care interpretează rolul Tinei în Ana, mi-ai fost scrisă în ADN
Cine e și cum arată iubitul actriței Mara Baboianu, cea care interpretează rolul Tinei în "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Cine e și cum arată iubitul actriței Mara Baboianu, cea care interpretează rolul Tinei în "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
De ce nu vorbește Corinna Schumacher despre starea de sănătate a soțului ei. Motivul, dezvăluit de un fost pilot F1
De ce nu vorbește Corinna Schumacher despre starea de sănătate a soțului ei. Motivul, dezvăluit de un fost pilot F1
De ce nu vorbește Corinna Schumacher despre starea de sănătate a soțului ei. Motivul, dezvăluit de un fost pilot F1
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Diferența dintre diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. Cum se pot deosebi aceste două afecțiuni cronice
Diferența dintre diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. Cum se pot deosebi aceste două afecțiuni cronice
Diferența dintre diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. Cum se pot deosebi aceste două afecțiuni cronice
fresh
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros

Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros

Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros

Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic

Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic

Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant

Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
închide