Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici timp îndelungat de preparare.
Galerie foto
Toamna este sezonul preparării conservelor din legume proaspete sau legume coapte. Atunci când coci ardei pentru zacuscă sau pentru alte conserve, poți coace o cantitate mai mare și prepari și această delicioasă tocăniță. Nu ezita să pui și câteva pachete la congelator pentru a le folosi în sezonul rece la astfel de tocănițe.
Pieptul de pui este cel mai popular tip de carne pe care îl poți folosi într-o mulțime de rețete culinare. Este și preferatul copiilor, mai ales preparat sub formă de șnițele. Este și fraged, dar și spornic pentru că oferă și un plus de sățietate. Combinat cu ardeii copți va fi și mai delicios.
Descoperă aici și o rețetă de sos de dovlecei cu ardei copți, pentru iarnă. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru tocăniță de ardei copți cu piept de pui.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ardeilor care necesită spălare, ștergere, coacere și curățare. Coace ardeii, fie pe grătar sau pe plită, fie la cuptor. După coacere presară-i cu puțină sare și acoperă-i cu o folie alimentară. Lasă-i să se înăbușe sub folie timp de 20-30 de minute. Apoi îi cureți deasupra unui bol cu apă rece, umezindu-ți constant mâinile. Înăbușindu-i astfel, se vor curăța mult mai repede și mai bine.
Descoperă aici și un articol complet despre cum se curăță perfect ardeii copți. Sunt sfaturi pentru a-ți ușura munca.
Cum prepari tocăniță de ardei copți cu piept de pui
După ce ai curățat ardeii copți, lasă-i la scurs într-o sită și ocupă-te de pieptul de pui. Curăță carnea de tendoane, toac-o în cuburi și condimenteaz-o cu sare și piper.
Pune uleiul la încins într-o cratiță sau într-o tigaie adâncă. Adaugă bucățile din piept de pui și rumenește-le ușor pe toate părțile. Adaugă untul, lasă-l să se topească, apoi adaugă ceapa tocată mărunt și un cățel de usturoi tocat rondele.
Folosește o spatulă și amestecă bine ceapa și usturoiul cu bucățile din piept de pui. Când ceapa este bine înmuiată și devine sticloasă, adaugă roșiile curățate și tocate în cuburi. Stropește ingredientele cu puțin din sucul rezultat de la ardeii copți pentru a fierbe mai rapid, dar și pentru un gust mai delicios. Lasă roșiile să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute, timp în care se vor transforma în sos.
Taie ardeii copți în fâșii și adaugă-i peste ingredientele din cratiță. Mai adaugă și suc de roșii, sau ketchup de casă, dar și condimentele.
Mai completează cu puțin suc de la ardeii copți și mai fierbe delicioasa tocăniță de ardei copți cu piept de pui pentru aproximativ 10 minute. În ultimele cinci minute mai adaugă un cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de aromă și gust picant.
După stingerea focului adaugă și pătrunjel verde, tocat mărunt.
O astfel de tocăniță este și mai delicioasă servită cu mămăliguță. Îți oferim în acest scop și o rețetă de mămăligă pripită la fel ca la bunica acasă.
Galerie foto