Vișinata este una dintre băuturile alcoolice tradiționale în România. În trecut, în majoritatea caselor se găsea o damigeană îmbrăcată în nuiele în care era păstrată peste iarna vișinata. Înainte de masă, se turna în păhărele mici, iar aroma ei umple bucătăria. Dacă vrei să prepari și tu, iată o rețetă simplă de vișinată.
Rețetă de vișinată, pas cu pas. Ce trebuie să adaugi pentru o băutură aromatăDorada este un pește delicios și apreciat în bucătăria internațională pentru gustul său delicat și textura fragedă. Denumită uneori și „aurul albastru al Mării Mediterane”, dorada este un pește marin foarte apreciat în bucătăria mediteraneană. Descoperă și tu ingredientul secret pentru doradă. Află care este cea mai bună rețetă de pește la cuptor.
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptorSigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie să fii foarte atentă la toate detaliile, de la calitatea ingredientelor la modul în care îi manevrezi când îi scoți din cuptor. Un alt aspect important este cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Află câteva secrete pentru un cozonac aspectuos.
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuosNegresa este unul dintre cele mai simple deserturi. Îl făceau mamele noastre, fiecare având rețeta ei pe care o adaptaseră în funcție de ceea ce găseau prin magazine. Orice ar fi pus în ea era delicioasă. Astăzi există o mulțime de variante de la cele bogate cu mult unt și glazură generoasă de ciocolată până la cele vegane și ușoare. Descoperă 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă. Sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.
13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresăCiocolata caldă este simbolul răsfățului când vremea se răcește, însă, de ce să nu recunoști, este bună oricând. Combinația cremoasă de lapte, ciocolată și zahăr este potrivită pentru copii și adulți deopotrivă, iar dacă mai adaugi și alte ingrediente cum ar fi bezelele sau frișca va arăta și foarte apetisant. Totuși, nu acestea sunt secretul unei ciocolate calde gustoase. Descoperă ingredientul secret care face ciocolata caldă cu adevărat specială. Vezi ce spun specialiștii în bucătărie.
Ingredientul secret care face ciocolata caldă cu adevărat specialăAceste fursecuri din 3 ingrediente, fără coacere, sunt moi și ușor lipicioase, dar sunt tot ce ai nevoie când îți este poftă de ceva bun și sănătos. Nu conțin făină, ouă, zahăr rafinat, unt. Se păstrează bine pentru o perioadă lungă de timp și sunt delicioase.
Fursecuri din 3 ingrediente. Desert fără coacereVremea rece cere preparate calde, cremoase, pline de vitamine care să răsfețe simțurile. Nu se potrivește nimic mai bine decât o supă cremă, indiferent că este de legume sau cu carne. Trebuie să fie suficient de groasă, cremoasă, fină, aromată. Descoperă și tu cum poți îngroșa supa cremă cu un singur ingredient minute. Trucul este al unui bucătar francez.
Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francezDacă îți place ciocolata și desertul tău preferat sunt clătitele atunci trebuie să încerci neapărat această rețetă de clătite cu ciocolată. Aluatul lor este bogat și pufos, cu gust puternic de cacao. Descoperă ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Află ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat delicios.
Ingredientul secret pentru rețeta de clătite cu ciocolată. Ce să adaugi în compoziție pentru un rezultat deliciosSalata de cartofi este ușor de făcut și potrivită pentru orice fel de masă. Poate fi și garnitură și fel principal, se poate consuma acasă, la birou sau la picnic. Practic, uneori poate fi tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Descoperă care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilor. Sfaturi utile în bucătărie.
Care este ingredientul secret al salatei de cartofi, potrivit chefilorChiftelele, acele mici bucăți de carne sau legume mărunțite și modelate în formă de biluțe sau discuri, se găsesc în aproape toate bucătăriile lumii de secole. Au evoluat și s-au adaptat în diferite moduri, astfel că au rămas un preparat delicios și versatil, îndrăgit de milioane de oameni din toate colțurile globului. Descoperă și tu ingredientul surpriză care îți va face compoziția pentru chiftele suculentă și foarte gustoasă.
Ingredientul surpriză care îți va face compoziția pentru chiftele suculentă și foarte gustoasă