Ingredientul surpriză care îți va face compoziția pentru chiftele suculentă și foarte gustoasă

Chiftelele, acele mici bucăți de carne sau legume mărunțite și modelate în formă de biluțe sau discuri, se găsesc în aproape toate bucătăriile lumii de secole. Au evoluat și s-au adaptat în diferite moduri, astfel că au rămas un preparat delicios și versatil, îndrăgit de milioane de oameni din toate colțurile globului. Descoperă și tu ingredientul surpriză care îți va face compoziția pentru chiftele suculentă și foarte gustoasă.

compoziția pentru chiftele ilustrată cu ajutorul unor chifteluțe proaspăt rumenite
Chiftelele trebuie să fie suculente la interior / Shutterstock

Indiferent dacă le servești ca atare sau cu spaghete și sos de roșii, servite în stil suedez sau aruncate într-o supă mexicană, chiftelele sunt un preparat pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când gândești meniul familiei.

Pentru chiftele există o mulțime de rețete și fiecare dintre ele conține ingrediente prin care se încearcă amplificarea aromelor, dar și obținerea unei texturi cât mai apetisante. În unele zone se încorporează legume proaspete tocate, condimente chiar și brânză pentru a lega mai bine compoziția.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Indiferent cum urmează să consumi chiftelele, cel mai important este să te asiguri că sunt suculente la interior. Nu este nimic mai rău decât să muști dintr-o chiftea care să fie uscată.

Dincolo de calitatea cărnii folosite și de condimente, pentru chiftele suculente este nevoie de ceva mai mult. Specialiștii de la Tasting Table spun că există un ingredient salvator care le va da chiftelelor textura potrivită indiferent de situație. Acesta este sosul de mere.

Ingredientul care păstrează compoziția pentru chiftele suculentă

Sosul de mere nu este un ingredient pe care l-ai asocia în mod normal cu o rețetă de chiftele. Este cât se poate de neobișnuit, dar în aceeași măsură extrem de util. În primul rând, piureul de fructe aduce o notă dulce care aduce un echilibru între condimente, sare și grăsimea din carne.

Cel mai important aspect este că oferă un plus de umiditate cărnii ambalate. Acest lucru se traduce prin faptul că după procesul de gătire vei acea o chifteluță bogată, pe cât de suculentă, pe atât de delicioasă.

Cum se încorporează sosul de mere în compoziția de chiftele

Sosul de mere se încorporează ușor în compoziția de chitfele. Începeți cu 150 ml sos de mere neîndulcit pentru fiecare 1½ kg de carne tocată folosită. Dacă folosești, ouă și pesmet, poți să pui chiar și o cană întreagă. În felul acesta, sosul de mere să nu se pierde printre celelalte ingrediente.

Adăugarea de sos de mere în rețeta de chiftele se potrivește cu carnea de curcan, cu cea de vită și de porc. Indiferent dacă le prăjești într-o tigaie, sau le pui pe grătar sau la cuptor vor fi foarte suculente.

Cum faci sos de mere acasă

Dacă nu găsești sos de mere în magazin, îl poți face acasă. Ai nevoie de 4 mere mari (de preferat, soiuri dulci și suculente), 120 g zahăr granulat (sau mai puțin în funcție de preferințe), sucul de la o jumătate de lămâie, 1/2 linguriță de scorțișoară (opțional), jumătate de linguriță de esență de vanilie (opțional), 70 ml apă (pentru a subția sosul, dacă este necesar).

Trebuie să speli merele și să le cureți de semințe și de coajă. Dacă preferi un sos de mere mai fin, poți să le pasezi sau să le dai prin blender după ce le-ai tăiat. Apoi le pui într-o cratiță mare, împreună cu restul ingredientelor, în afară de apă.

Amesteci totul bine și lași pe foc 10-15 minute sau până când merele devin moi și încep să se dezintegreze. Amesteci ocazional pentru a evita lipirea de vas.

Poți să faci un sos foarte fin folosind un blender. Dacă sosul este prea gros, poți să-l subțiezi adăugând treptat apă și amestecând până când obții consistența dorită.

Lasă sosul să se răcească înainte de a-l servi. Poți să-l pui într-un recipient ermetic și să-l păstrezi în frigider timp de câteva zile.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
crostata cu gem
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
musculițele de pe fructe
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă
Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat
Chiftele de cartofi cu mazăre și mentă. Un preparat crocant și aromat
chiftele kibbeh puse pe o farfurie albă
Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu
Rețetă de kibbeh, chiftele aromate ca în Orientul Mijlociu
Pârjoale moldovenești într-un bol alb
Galerie foto
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
șalotă
06:22
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
05:22
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Frico veneto
05:21
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
orez fiert
24 octombrie, 06:16
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
24 octombrie, 05:58
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
24 octombrie, 05:02
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
23 octombrie, 06:55
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
cevapi
23 octombrie, 05:49
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. Cum să fie justificate?
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. "Cum să fie justificate?"
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. "Cum să fie justificate?"
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene

Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani

Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
închide