Cum poți îngroșa supa cremă. Trucul unui bucătar francez
Vremea rece cere preparate calde, cremoase, pline de vitamine care să răsfețe simțurile. Nu se potrivește nimic mai bine decât o supă cremă, indiferent că este de legume sau cu carne. Trebuie să fie suficient de groasă, cremoasă, fină, aromată. Descoperă și tu cum poți îngroșa supa cremă cu un singur ingredient minute. Trucul este al unui bucătar francez.
Bucătarul francez, Jacques Pépin, are un truc pentru a face supele cremă cu adevărat fine, cu consistența perfectă. Nu vor fi nici prea apoase, dar nici groase ca un piure. El recomandă folosirea de pudră instant pentru piure de cartofi.
Cu toate acestea, în ciuda faptului că este super ușor de realizat și util, trucul nu funcționează pentru toate tipurile de supe. Poți folosi ingredientul minune în preparate care au deja în compoziție cartofi cum ar fi supa cremă de broccoli, supa cremă de ciuperci sau cea de cartofi.
Cum poți îngroșa supa cremă
Motivul pentru care pudra instant pentru piure de cartofi este un ingredient util în supele cremă este că are la bază cartofi fierți deshidratați. Aceasta înseamnă că au o concentrație mare de amidon, la fel ca și cartofii obișnuiți, componentă care ajută la îngroșarea supelor.
Cartofii deshidratați au avantajul de a nu adăuga în preparatul final niciun fel de umiditate. De fapt, chiar o absorb pe cea care este ar putea fi în plus în supă și o transformă într-o cremă netedă de cartofi.
Cum se folosește pudra instant pentru piure de cartofi
Modul de folosire a pudrei instant pentru piure de cartofi în supele cremă este foarte simplu. Trebuie să adaugi câte o lingură și să amesteci până când se încorporează.
O lași puțin pentru a absorbi din lichid și dacă a atins consistența dorită supa este gata. În cazul în care consideri că este încă prea lichidă, atunci mai adaugi o lingură și repeți întregul proces.
Continui până când ajungi la consistența dorită. Dacă din greșeală supa devine prea groasă, poți să o mai subțiezi adăugând smântână lichidă, supă sau chiar apă. La final, gustă preparatul și, dacă mai este nevoie, mai adaugă sare și condimente.
Trucul prezentat de bucătarul francez poate fi folosit și pentru tocănițe sau sosuri care au la bază cartofi, ciuperci sau alte legume.
Încearcă și rețeta de supă cremă de legume cu crutoane aromate. Este perfectă pentru sezonul de toamnă.
Cum poți îngroșa supa cremă folosind alte trucuri
Pudra instant pentru piure de cartofi nu este potrivită pentru orice fel de supe cremă. Unora dintre ele le poate schimba gustul sau aspectul. Nu o folosi în supa de ceapă sau în cea de roșii. Pentru acestea există variantele clasice: amidon de porumb sau roux de unt și făină.
Dacă nu vrei să le folosești, ai la îndemână o soluție mai elegantă și mai aromată: o coajă de parmezan. Poți utiliza acest truc chiar și pentru supele sau tocănițele în care în mod normal nu ai folosi niciun adaos de brânză.