miere

Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Sfaturi culinare | 17 februarie 2025

Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune

Când înlocuiești mierea în rețete, alegerea celui mai bun substitut depinde în mare măsură de scopul pentru care o folosești și de gustul dorit. Contează dacă ai nevoie de alt ingredient dulce pentru preparate solide sau pentru băuturi sau dacă urmează sau nu să le supui la tratament termic. Iată cu ce poți înlocui mierea fără să influențezi negativ gustul și textura alimentelor.

Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Conserve | 4 noiembrie 2024

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură

Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi se transformă, în timpul procesului de fermentare, într-un amestec cu proprietăți nutritive valoroase.

Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Miere vs. sirop de agave. Care variantă este mai sănătoasă pentru consum
Lifestyle | 9 ianuarie 2024

Miere vs. sirop de agave. Care variantă este mai sănătoasă pentru consum

Mierea și siropul de agave sunt deseori folosite ca înlocuitor sănătos al zahărului. Pentru că au caracteristici și compoziții distincte ar trebui să știi când este cel mai bine să le folosești pe fiecare. Miere vs. sirop de agave? Descoperă care variantă este mai sănătoasă pentru consum.

Miere vs. sirop de agave. Care variantă este mai sănătoasă pentru consum
10 înlocuitori pentru zahăr care nu îți afectează sănătatea. Recomandări utile de la nutriționiști
Lifestyle | 14 noiembrie 2023

10 înlocuitori pentru zahăr care nu îți afectează sănătatea. Recomandări utile de la nutriționiști

Data viitoare când vrei să îndulcești un preparat sau băutura preferată ar trebui să iei în considerare să cauți o alternativă mai sănătoasă a zahărului. Este greu să renunți de tot la el, însă poți să faci mici schimbări pentru a limita consumul. Descoperă și tu 10 înlocuitori pentru zahăr care nu îți afectează sănătatea. Iată care sunt recomandările nutriționiștilor.

10 înlocuitori pentru zahăr care nu îți afectează sănătatea. Recomandări utile de la nutriționiști
De ce se zaharisește mierea de albine și ce este de făcut
Sfaturi culinare | 12 martie 2023

De ce se zaharisește mierea de albine și ce este de făcut

Mierea are o durată de valabilitate nelimitată. Arheologii au găsit miere veche de peste 3000 de ani sub piramide care este sigură pentru consum. Dacă te întrebi de ce se zaharisește mierea să știi că este un proces natural. Nu trebuie să te îngrijorezi.

De ce se zaharisește mierea de albine și ce este de făcut
Prăjituri cu miere și susan, perfecte la desert sau gustare
Desert | 19 februarie 2023

Prăjituri cu miere și susan, perfecte la desert sau gustare

Poți face prăjituri cu miere și susan ori de câte ori ai poftă de o gustare dulce sănătoasă. Sunt perfecte atât pentru tine, cât și pentru copii, la birou sau la școală. Le poți servi chiar și atunci când ai musafiri și vrei să îi impresionezi cu un desert deosebit.

Prăjituri cu miere și susan, perfecte la desert sau gustare
Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar
Sosuri | 12 august 2022

Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar

Sos de miere cu paprika și limetă se potrivește cu orice preparat, de la fructe sau legume la grătar și până la brânză. Aromele sale sunt echilibrate, dar va predomina cea de miere, mai ales dacă se folosește cea de tei.

Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar
Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate
Sosuri | 11 august 2022

Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate

O lingură de sos de miere și lămâie poți pune peste orice fel de salată, fie ea rece sau caldă. De asemenea, dressingul funcționează foarte bine ca marinadă pentru carnea de porc, de pui sau pentru tofu.

Sos de miere și lămâie, cel mai simplu sos pentru salate
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Vezi cele mai noi articole
închide