Sos de miere cu paprika și limetă, potrivit pentru brânzeturi la grătar
Sos de miere cu paprika și limetă se potrivește cu orice preparat, de la fructe sau legume la grătar și până la brânză. Aromele sale sunt echilibrate, dar va predomina cea de miere, mai ales dacă se folosește cea de tei.
Orice preparat are nevoie de un sos care să îi completeze și pună în valoare aromele. Sosul de miere, paprika și limetă îl poți folosi chiar și la salate de fructe. Boiaua afumată se potrivește perfect cu aproape orice ingredient.
Totuși, îl vei pune în valoare dacă alegi să îl consumi alături de brânzeturi la grătar, cum este halloumi. Îi va echilibra gustul și va scoate în evidență textura. Descoperă și cum poți face un platou de brânzeturi, ținând cont de sfarturi oferite de Roxana Blenche.
Rețeta pas cu pas pentru sos de miere cu paprika și limetă
Coaja de limetă aduce nu doar gust, cu și un plus de textură. Ai grijă să alegi limete bio, a căror coajă nu a fost tratată cu substanțe chimice. Comercianții sunt obligați să scrie pe ambalajul citricelor care sunt cele a căror coajă poate fi folosită și care sunt cele toxice. Citește cu atenție indicațiile producătorului.
Mierea pe care o vei folosi pentru acest sos este recomandat să fie de tei, pentru că aroma ei se va îmbina cel mai bine cu restul ingredientelor. Dacă ai miere zaharisită, pune borcanul într-un bol cu apă fierbinte și așteaptă câteva minute, până când devine din nou lichidă.
Boiaua afumată este ingredientul surpriză al sosului. Mai este cunoscută și sub numele de pimenton, pimenton afumat sau boia de ardei spaniolă. Se prepară prin prăjirea lentă a ardeilor la foc de stejar, după care sunt măcinați până devin pudră. Acest proces conferă condimentului final o aromă puternică de fum. Boiaua de ardei afumată este folosită în mod obișnuit alături de alte condimente puternice, cum ar fi sos iute. Poate fi înlocuită cu pudră de chili.
Află și care sunt alimentele pe care nu e recomandat să le consumi dacă ai un stomac sensibil.
Ingrediente
Mod de preparare
Se amestecă coaja de lămâie, sucul de lămâie, mierea, muștarul, boiaua de ardei, sarea și piperul într-un castron mediu până se combină bine. Se bate încet uleiul până se emulsionează. Se folosește imediat.
Cantitatea rămasă se păstrează la frigider într-un recipient sau borcan etanș timp de până la 5 zile.
În cazul în care adori sosurile și îți dorești să le prepari cu regularitate, îți oferim și șapte sosuri pentru carnea la grătar pe care să le încerci vara aceasta. Nu vei regreta!