Gofre pentru congelator. Rețeta care te salvează atunci când nu ai timp

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

O porție de gofre pentru congelator te va salva atunci când ai nevoie de o masă rapidă sau când apar la ușă musafiri neașteptați. Doar le scoți din cutie și în 10 minute ai cel mai delicios desert.  

Gofre pentru congelator servite pe o farfurie albă alături de un aparat de gofre
Gofrele pentru congelator nu trebuie gătite complet / Shutterstock

Dacă ești o persoană foarte ocupată această rețetă de gofre pentru congelator poate să te salveze atunci când ai nevoie să pregătești ceva rapid. Sunt perfecte pentru mic dejun sau pentru gustări alături de sirop de arțar, dulcețuri, cremă de vanilie, cremă de ciocolată, frișcă, înghețată.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Untul topit, zahărul și iaurtul se pun într-un castron mare și se amestecă. Apoi se adaugă ouăle și se mixează compoziția până se omogenizează. După aceea, se încorporează laptele și vanilia. Se presară praf de copt și sare și se amestecă pentru a se integra bine în aluat. Se amestecă făina și se mixează până se încorporează.

Se încinge aparatul pentru vafe conform instrucțiunilor producătorului și se pulverizează cu spray de ulei. Se gătește prima vafă până când abia începe să se coloreze puțin, 30 -60 de secunde. se transferă pe un grătar de răcire. Se repetă procedura cu aluatul rămas.

Vafele se dau la congelator chiar pe acest grătar până când sunt complet înghețate. După aceea, se transferă într-o pungă sau recipient etanș.

Când urmează să fie consumate, se pun congelate direct în prăjitorul de pâine și se gătesc până când sunt crocante și ușor rumenite. De asemenea, se pot găti într-un cuptor încălzit la 200°C.

Ce este diferit la aluatul pentru gofre pentru congelator

Aluatul pentru aceste gofre pentru congelator nu este diferit de cel pentru desertul obișnuit, doar că nu trebuie să le gătești în totalitate. Când vei vrea să le consumi trebuie doar să le pui în prăjitorul de pâine sau la cuptor. Vor fi crocante la exterior și moi la interior, așa cum trebuie.

Dacă le vei găti în totalitate atunci când le vei încălzi vor fi foarte uscate și nu vor mai avea nimic de-a face cu gofrele. Este suficient să le ții 30-60 de secunde cât să se întărească suficient pentru a-și menține forma.

Gofrele încălzite se servesc fierbinți cu puțin unt pus deasupra, cu sirop de arțar, miere, fructe proaspete, înghețată sau dulcețuri. De asemenea, se potrivesc foarte bine și cu cremă de ciocolată sau de vanilie.

Gofre pentru mic dejun

Dacă vrei să servești gofrele la micul dejun cu ingrediente sărate poți să nu mai pui zahăr în compoziție. În schimb, poți adăuga o lingură de făină în plus. Apoi, va trebui să respecți același mod de preparare, lăsându-le maximum un minut în aparatul de gofre. După aceea, le dai la congelator și le poți consuma și după câteva luni bune. Încearcă și rețeta de vafe cu cașcaval în aluat.

Le poți servi cu cremă de brânză, mozzarella și roșii cherry, somon afumat, avocado, ou ochi sau fiert, cu diverse brânzeturi răzuite, cu prosciutto sau alte mezeluri crud-uscate.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, decorați cu frunze de busuioc
31 august, 05:55
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
31 august, 05:04
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Suc de morcovi concentrat în două sticle cu paie, alături de morcovi proaspeți
30 august, 05:54
Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde, decorate cu fire de mărar
30 august, 05:53
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: amp;#8220;Ruşine pentru numele Hagi”
Mesajul ispitei Andrușca după clipele de intimitate cu Andrei de la Insula Iubirii 2025. Ce a putut să spună despre băiat
Mesajul ispitei Andrușca după clipele de intimitate cu Andrei de la Insula Iubirii 2025. Ce a putut să spună despre băiat
Mesajul ispitei Andrușca după clipele de intimitate cu Andrei de la Insula Iubirii 2025. Ce a putut să spună despre băiat
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Salată de varză cu ardei și morcovi la borcan, în straturi
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Meghan Trainor și-a etalat talia mai subțire ca niciodată la premiera serialului The Paper. Vedeta a recunoscut că a folosit medicamente pentru slăbit
Meghan Trainor și-a etalat talia mai subțire ca niciodată la premiera serialului „The Paper”. Vedeta a recunoscut că a folosit medicamente pentru slăbit
Meghan Trainor și-a etalat talia mai subțire ca niciodată la premiera serialului „The Paper”. Vedeta a recunoscut că a folosit medicamente pentru slăbit
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor

Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor

Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor

Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat

Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă

Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
închide