Batoane din fulgi de ovăz și mere. Gustarea hrănitoare pe care o vei adora
Dacă vrei o gustare sănătoasă poți încerca aceste batoane din fulgi de ovăz și mere. Sunt moi și ușoare gumate, din doar 3 ingrediente. Nu ai nevoie de făină, ouă, zahăr, unt sau ulei.
Batoanele din fulgi de ovăz cu mere se pot servi la micul-dejun sau la o gustare. Se prepară foarte ușor, într-un timp scurt, fără să necesite prea multe ustensile. În 5 minute vor fi gata și vor mai avea nevoie de 15 minute în care să se coacă la cuptor. Trebuie să le lași aproximativ 15 minute să se răcească apoi te poți bucura de ele.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 177°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă de 20 cm x 20 cm.
Cum prepari rețeta de batoane din fulgi de ovăz și mere
Se pun sosul de mere și untul de arahide într-un castron mare. Se amestecă până când ingredientele sunt complet omogenizate și compoziția are o culoare uniformă. Se pun fulgii de ovăz și se amestecă bine. Dacă se pun alte ingrediente, ca chipsuri de ciocolată sau fructe confiate acum este momentul.
Se toarnă aluatul în tava pregătită. Se folosește o spatulă pentru a întinde compoziția în tavă și pentru a-i netezi suprafața. Se coace aproximativ 13-15 minute sau până când batoanele par întărite.
Se lasă să se răcească complet, apoi se taie și se scot din tavă.
Aceste batoane cu fulgi de ovăz au o cantitate foarte mică de dulceață. Dacă preferați mai dulce, puteți adăuga 1-2 linguri de miere în aluat (adăugați-l în același timp cu ovăzul). Puteți gusta aluatul și ajustați dulceața după cum este necesar. De asemenea, puteți adăuga amestecuri, cum ar fi chipsuri de ciocolată, fructe uscate sau nuci mărunțite.
Cum alegi cele mai bune ingrediente
Sosul de mere trebuie să fie neîndulcit pentru ca batoanele să fie cât mai sănătoase. Poți totuși să pui și varianta îndulcită. Sosul de mere dă acestor batoane aroma specifică și o aromă dulce. Dacă vrei să faci o schimbare poți să pui și piure de banane, alegând niște fructe foarte coapte.
Untul de arahide trebuie să fie și el natural, neîndulcit. Trebuie să citești cu atenție lista de ingrediente pentru a verifica ce conține. Ar trebui să aibă doar arahide și atât. De asemenea, poți folosi unt natural de migdale neîndulcit sau unt natural de caju neîndulcit.
Fulgii de ovăz trebuie să fie clasici deoarece aluatul are mult lichid, iar aceștia îl absorb mai bine.
Variante ale rețetei de batoane din fulgi de ovăz cu mere
Dacă vrei să faci batoanele mai dulci poți adăuga puțină miere în aluat. Pentru a le schimba textura poți pune chipsuri de ciocolată, mere uscate sau alte fructe uscate, nuci, alune sau migdale mărunțite după plac.
Aceste batoane de ovăz cu mere pot fi păstrate în frigider sau pot fi puse în congelator pentru a fi consumate după o perioadă mai lungă de timp. Când le scoți le lași la temperatura camerei până când se decongelează.