Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Dacă vrei să-ți surprinzi partenerul sau familia cu un cadou dulce, în zilele în care celebrăm dragostea, prepară o rețetă de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. Sunt fragezi și gustoși, sunt delicați și eleganți și sunt în temă cu specificul respectivelor zile.
Galerie foto
Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele nu sunt complexe. Sunt dintre cele mai accesibile și populare pentru rețetele de deserturi. Însă ai nevoie să aloci puțin mai mult timp, dar și răbdare atât pentru modelarea aluatului, cât și pentru decorarea biscuiților după coacere. Acești biscuiții pot fi dăruiți persoanelor iubite, ambalați frumos în cutii de cadouri.
Mai ai nevoie pentru prepararea biscuiților de ustensile speciale pentru decupat aluatul sub formă de inimioare. Glazura albă din albușuri cu zahăr și lămâie. Este clasica glazură Royal Icing care se prepară și pentru rețetele de turtă dulce. În plus, mai ai nevoie și de decorațiuni din zahăr sub formă de inimioare, colorate în roșu. Se găsesc în magazinele alimentare la rafturile cu ingrediente pentru prăjituri.
Descoperă și o rețetă de chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing. Iar în continuare vei descoperi rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți.
Ingrediente
Mod de preparare
Pregătește de la început toate ingredientele necesare rețetei de biscuiți. Începe cu cele pentru aluatul fraged pe care le aduci pe masa de lucru.
Ia un bol de frământare și trece prin sită, direct în el, 400 de grame de făină. Adaugă un praf de sare și zahărul pudră și amestecă bine ingredientele. Restul de 50 de grame de făină le vei folosi când vei prelucra aluatul. Scoate untul de la rece și taie-l în cuburi mai mici.
Cum prepari aluatul și coci biscuiții cu glazură albă și inimioare roșii
Formează un loc adânc la mijlocul făinii amestecată cu sarea și zahărul. Adaugă acolo untul rece și oul. Apoi amestecă rapid toate ingredientele, folosindu-te de vârfurile degetelor. Nu folosi mixerul pentru a nu se topi untul.
Împachetează aluatul obținut în folie de prospețime și pune-l la rece pentru 35-40 de minute.
După acest interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul cu ajutorul sucitorului, într-o foaie de maxim 5 mm grosime. Cu ajutorul formelor speciale de inimioare decupează biscuiții.
Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază în ea biscuiții, la mici distanțe unii față de ceilalți. Pune tava în cuptor și coace biscuiții pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru a prepara glazura Icing, amestecă albușurile cu zahărul adăugat treptat și cu sucul de lămâie, adăugat tot treptat. Decorează biscuiți cu glazură și aplică peste aceasta inimioarele roșii din zahăr.
Așază minunații biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii pe grătare sau pe platouri și lasă-i acolo până când glazura devine fermă. Apoi îi poți împacheta pentru a fi dăruiți celor dragi.
Tot din categoria rețetelor de biscuiți destinate acelorași zile, mai poți prepara și rețeta de biscuiți cu cireșe confiate.
Galerie foto