Red Velvet Lava Cake. Rețeta Moelleux au chocolat

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă ești în căutarea unor rețete de deserturi delicioase, specifice sărbătorilor Valentine’s Day sau Dragobete, trece pe lista de preparat și rețeta de Red Velvet Lava Cake. Este rețeta unor prăjituri absolut delicioase pe care le regăsești și sub denumirea franțuzească „Moelleux au chocolat”.

Red Velvet Lava Cake secționată pe o farfurie cu furculiță, alături de o farfurie cu prăjitura întreagă. Rețeta Moelleux au chocolat
Galerie foto

Galerie foto

Prăjiturile se consumă calde pentru a nu se întări ciocolata / Shutterstock

Pentru că februarie este luna în care se sărbătorește dragostea, sunt la mare căutare preparatele colorate în roșu și alb. Culoarea roșie este asociată cu dragostea intensă, iar culoarea albă cu sinceritatea. Aceleași rețete de deserturi se pot prepara și pentru zilele de 1 și 8 Martie. Culorile roșu și alb sunt specifice și mărțișorului, iar ideea de a oferi și un mărțișor dulce este chiar genială. Există o mulțime de ingrediente în culorile respective pe care le poți combina în rețete de preparate delicioase. Poți prepara rețete de aperitive, de salate sau chiar de supe și garnituri, care să respecte culorile respective. Însă cele mai apreciate tot deserturile vor fi.

Citește și

Prăjiturile Lava cake sunt foarte adorate în rândul iubitorilor de ciocolată. Sunt de mare efect atunci când sunt secționate și curge ciocolata topită din interiorul lor, asemănător lavei unui vulcan. Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt simple și accesibile. Le găsești cu ușurință în orice magazin alimentar. Descoperă aici și rețeta clasică pentru prăjitura Lava cake. Iar mai jos, vei descoperi rețeta completă pentru Lava Cake în varianta Red Velvet.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării compoziției pentru prăjituri. Tot de la început pregătește și formele de copt, pe care le ungi cu unt moale. Poți folosi pentru coacere prăjiturilor forme de brioșe mai mari sau boluri mai mici. Iar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum prepari prăjiturile Red Velvet Lava Cake

Așază pe flacăra aragazului o cratiță cu apă, iar în interiorul acesteia introdu o cratiță mai mică. Este indicat ca baza cratiței mici să nu atingă apa din cratița mare.

Apoi, rupe ciocolata albă și adaug-o în cratița mică. Taie untul în cuburi și adaugă-l peste bucățile de ciocolată. Amestecă constant ingredientele în timp ce se topesc, până când obții o compoziție uniformă. După topire, stinge focul și pune deoparte cratița cu compoziția de ciocolată. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească, timp în care amesteci făina cu pudra de cacao, iar amestecul rezultat îl treci printr-o sită deasă.

După răcirea compoziției de ciocolată, încorporează în ea amestecul de făină cu pudra de cacao.

Descoperă și rețeta de cupcakes Red Velvet.

Într-un bol, adaugă cele trei ouă cu cele trei gălbenușuri, sarea, zahărul și colorantul. Amestecă energic aceste ingrediente până la diluarea zahărului. Apoi adaugă amestecul rezultat peste compoziția de mai sus și omogenizează încet totul.

Textura compoziției va fi cremoasă și ușor cursivă. Umple cu această compoziție trei forme de copt rotunde, cu diametrul de 12 cm, unse cu unt. Pune formele cu compoziția la frigider pentru 10 minute. În acest interval de timp ciocolata cu untul vor deveni ferme, pentru ca apoi să se topească la cuptor.

Apoi, introdu formele în cuptor si coace delicioasele prăjituri Red Velvet Lava Cake pentru aproximativ 12-14 minute, la 200 de grade Celsius.

Prăjiturile sunt suficient de coapte atunci când sunt frumos rumenite la exterior, dar la atingere se simt moi și cremoase în interior. Scoate-le din cuptor, lasă-le să se mai răcorească 3-4 minute, apoi le poți răsturna pe platouri.

Se servesc calde, pentru a te bucura de vulcanul de ciocolată, care va curge spectaculos din interiorul acestora. Pentru a avea și puțină culoare albă, decorează-le cu zahăr pudră.

Dacă mai dorești să prepari deserturi în tema sărbătorilor amintite, îți recomandăm să încerci și rețeta de guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni.

Citește și
Red Velvet Lava Cake pe o farfurie, decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă, alături de o furculiță și un trandafir roșu
Galerie foto

Galerie foto

Trei vase cu red velvet lava cake
Bărbat introducând în cuptor tava cu prăjituri roșii
Red Velvet Lava Cake secționată pe o farfurie cu furculiță, alături de o farfurie cu prăjitura întreagă. Rețeta Moelleux au chocolat
+1
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii într-o tavă cu hârtie de copt
Galerie foto
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone pe un suport gri, alături de căpșuni proaspete, un bol cu sită și zahăr și decupaje în formă de inimioare
Galerie foto
Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone
Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cel mai bun punch
10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Vreme severă de Crăciun în Europa și SUA: fenomene extreme și avertizări oficiale
Vreme severă de Crăciun în Europa și SUA: fenomene extreme și avertizări oficiale
Vreme severă de Crăciun în Europa și SUA: fenomene extreme și avertizări oficiale
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Cum comentează Sergiu Deac imaginile cu Tal Berkovich. Ce spune despre legătura dintre ei
Cum comentează Sergiu Deac imaginile cu Tal Berkovich. Ce spune despre legătura dintre ei
Cum comentează Sergiu Deac imaginile cu Tal Berkovich. Ce spune despre legătura dintre ei
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
închide