Red Velvet Lava Cake. Rețeta Moelleux au chocolat

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă ești în căutarea unor rețete de deserturi delicioase, specifice sărbătorilor Valentine’s Day sau Dragobete, trece pe lista de preparat și rețeta de Red Velvet Lava Cake. Este rețeta unor prăjituri absolut delicioase pe care le regăsești și sub denumirea franțuzească „Moelleux au chocolat”.

Red Velvet Lava Cake secționată pe o farfurie cu furculiță, alături de o farfurie cu prăjitura întreagă. Rețeta Moelleux au chocolat
Galerie foto

Galerie foto

Prăjiturile se consumă calde pentru a nu se întări ciocolata / Shutterstock

Pentru că februarie este luna în care se sărbătorește dragostea, sunt la mare căutare preparatele colorate în roșu și alb. Culoarea roșie este asociată cu dragostea intensă, iar culoarea albă cu sinceritatea. Aceleași rețete de deserturi se pot prepara și pentru zilele de 1 și 8 Martie. Culorile roșu și alb sunt specifice și mărțișorului, iar ideea de a oferi și un mărțișor dulce este chiar genială. Există o mulțime de ingrediente în culorile respective pe care le poți combina în rețete de preparate delicioase. Poți prepara rețete de aperitive, de salate sau chiar de supe și garnituri, care să respecte culorile respective. Însă cele mai apreciate tot deserturile vor fi.

Citește și

Prăjiturile Lava cake sunt foarte adorate în rândul iubitorilor de ciocolată. Sunt de mare efect atunci când sunt secționate și curge ciocolata topită din interiorul lor, asemănător lavei unui vulcan. Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt simple și accesibile. Le găsești cu ușurință în orice magazin alimentar. Descoperă aici și rețeta clasică pentru prăjitura Lava cake. Iar mai jos, vei descoperi rețeta completă pentru Lava Cake în varianta Red Velvet.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării compoziției pentru prăjituri. Tot de la început pregătește și formele de copt, pe care le ungi cu unt moale. Poți folosi pentru coacere prăjiturilor forme de brioșe mai mari sau boluri mai mici. Iar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum prepari prăjiturile Red Velvet Lava Cake

Așază pe flacăra aragazului o cratiță cu apă, iar în interiorul acesteia introdu o cratiță mai mică. Este indicat ca baza cratiței mici să nu atingă apa din cratița mare.

Apoi, rupe ciocolata albă și adaug-o în cratița mică. Taie untul în cuburi și adaugă-l peste bucățile de ciocolată. Amestecă constant ingredientele în timp ce se topesc, până când obții o compoziție uniformă. După topire, stinge focul și pune deoparte cratița cu compoziția de ciocolată. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească, timp în care amesteci făina cu pudra de cacao, iar amestecul rezultat îl treci printr-o sită deasă.

După răcirea compoziției de ciocolată, încorporează în ea amestecul de făină cu pudra de cacao.

Descoperă și rețeta de cupcakes Red Velvet.

Într-un bol, adaugă cele trei ouă cu cele trei gălbenușuri, sarea, zahărul și colorantul. Amestecă energic aceste ingrediente până la diluarea zahărului. Apoi adaugă amestecul rezultat peste compoziția de mai sus și omogenizează încet totul.

Textura compoziției va fi cremoasă și ușor cursivă. Umple cu această compoziție trei forme de copt rotunde, cu diametrul de 12 cm, unse cu unt. Pune formele cu compoziția la frigider pentru 10 minute. În acest interval de timp ciocolata cu untul vor deveni ferme, pentru ca apoi să se topească la cuptor.

Apoi, introdu formele în cuptor si coace delicioasele prăjituri Red Velvet Lava Cake pentru aproximativ 12-14 minute, la 200 de grade Celsius.

Prăjiturile sunt suficient de coapte atunci când sunt frumos rumenite la exterior, dar la atingere se simt moi și cremoase în interior. Scoate-le din cuptor, lasă-le să se mai răcorească 3-4 minute, apoi le poți răsturna pe platouri.

Se servesc calde, pentru a te bucura de vulcanul de ciocolată, care va curge spectaculos din interiorul acestora. Pentru a avea și puțină culoare albă, decorează-le cu zahăr pudră.

Dacă mai dorești să prepari deserturi în tema sărbătorilor amintite, îți recomandăm să încerci și rețeta de guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni.

Citește și
Red Velvet Lava Cake pe o farfurie, decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă, alături de o furculiță și un trandafir roșu
Galerie foto

Galerie foto

Trei vase cu red velvet lava cake
Bărbat introducând în cuptor tava cu prăjituri roșii
Red Velvet Lava Cake secționată pe o farfurie cu furculiță, alături de o farfurie cu prăjitura întreagă. Rețeta Moelleux au chocolat
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii într-o tavă cu hârtie de copt
Galerie foto
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone pe un suport gri, alături de căpșuni proaspete, un bol cu sită și zahăr și decupaje în formă de inimioare
Galerie foto
Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone
Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide