Red Velvet Lava Cake. Rețeta Moelleux au chocolat

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă ești în căutarea unor rețete de deserturi delicioase, specifice sărbătorilor Valentine’s Day sau Dragobete, trece pe lista de preparat și rețeta de Red Velvet Lava Cake. Este rețeta unor prăjituri absolut delicioase pe care le regăsești și sub denumirea franțuzească „Moelleux au chocolat”.

Red Velvet Lava Cake secționată pe o farfurie cu furculiță, alături de o farfurie cu prăjitura întreagă. Rețeta Moelleux au chocolat
Galerie foto

Galerie foto

Prăjiturile se consumă calde pentru a nu se întări ciocolata / Shutterstock

Pentru că februarie este luna în care se sărbătorește dragostea, sunt la mare căutare preparatele colorate în roșu și alb. Culoarea roșie este asociată cu dragostea intensă, iar culoarea albă cu sinceritatea. Aceleași rețete de deserturi se pot prepara și pentru zilele de 1 și 8 Martie. Culorile roșu și alb sunt specifice și mărțișorului, iar ideea de a oferi și un mărțișor dulce este chiar genială. Există o mulțime de ingrediente în culorile respective pe care le poți combina în rețete de preparate delicioase. Poți prepara rețete de aperitive, de salate sau chiar de supe și garnituri, care să respecte culorile respective. Însă cele mai apreciate tot deserturile vor fi.

Citește și

Prăjiturile Lava cake sunt foarte adorate în rândul iubitorilor de ciocolată. Sunt de mare efect atunci când sunt secționate și curge ciocolata topită din interiorul lor, asemănător lavei unui vulcan. Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt simple și accesibile. Le găsești cu ușurință în orice magazin alimentar. Descoperă aici și rețeta clasică pentru prăjitura Lava cake. Iar mai jos, vei descoperi rețeta completă pentru Lava Cake în varianta Red Velvet.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării compoziției pentru prăjituri. Tot de la început pregătește și formele de copt, pe care le ungi cu unt moale. Poți folosi pentru coacere prăjiturilor forme de brioșe mai mari sau boluri mai mici. Iar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum prepari prăjiturile Red Velvet Lava Cake

Așază pe flacăra aragazului o cratiță cu apă, iar în interiorul acesteia introdu o cratiță mai mică. Este indicat ca baza cratiței mici să nu atingă apa din cratița mare.

Apoi, rupe ciocolata albă și adaug-o în cratița mică. Taie untul în cuburi și adaugă-l peste bucățile de ciocolată. Amestecă constant ingredientele în timp ce se topesc, până când obții o compoziție uniformă. După topire, stinge focul și pune deoparte cratița cu compoziția de ciocolată. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească, timp în care amesteci făina cu pudra de cacao, iar amestecul rezultat îl treci printr-o sită deasă.

După răcirea compoziției de ciocolată, încorporează în ea amestecul de făină cu pudra de cacao.

Descoperă și rețeta de cupcakes Red Velvet.

Într-un bol, adaugă cele trei ouă cu cele trei gălbenușuri, sarea, zahărul și colorantul. Amestecă energic aceste ingrediente până la diluarea zahărului. Apoi adaugă amestecul rezultat peste compoziția de mai sus și omogenizează încet totul.

Textura compoziției va fi cremoasă și ușor cursivă. Umple cu această compoziție trei forme de copt rotunde, cu diametrul de 12 cm, unse cu unt. Pune formele cu compoziția la frigider pentru 10 minute. În acest interval de timp ciocolata cu untul vor deveni ferme, pentru ca apoi să se topească la cuptor.

Apoi, introdu formele în cuptor si coace delicioasele prăjituri Red Velvet Lava Cake pentru aproximativ 12-14 minute, la 200 de grade Celsius.

Prăjiturile sunt suficient de coapte atunci când sunt frumos rumenite la exterior, dar la atingere se simt moi și cremoase în interior. Scoate-le din cuptor, lasă-le să se mai răcorească 3-4 minute, apoi le poți răsturna pe platouri.

Se servesc calde, pentru a te bucura de vulcanul de ciocolată, care va curge spectaculos din interiorul acestora. Pentru a avea și puțină culoare albă, decorează-le cu zahăr pudră.

Dacă mai dorești să prepari deserturi în tema sărbătorilor amintite, îți recomandăm să încerci și rețeta de guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni.

Citește și
Red Velvet Lava Cake pe o farfurie, decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă, alături de o furculiță și un trandafir roșu
Galerie foto

Galerie foto

Trei vase cu red velvet lava cake
Bărbat introducând în cuptor tava cu prăjituri roșii
Red Velvet Lava Cake secționată pe o farfurie cu furculiță, alături de o farfurie cu prăjitura întreagă. Rețeta Moelleux au chocolat
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii într-o tavă cu hârtie de copt
Galerie foto
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone pe un suport gri, alături de căpșuni proaspete, un bol cu sită și zahăr și decupaje în formă de inimioare
Galerie foto
Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone
Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide