Biscuiți cu inimioare în două culori, delicioși și spectaculoși

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Asamblați frumos în cutii speciale de cadouri, acești biscuiți cu inimioare în două culori, îi vor cuceri negreșit pe cei care îi vor primi. Prepară și tu biscuiții, inspuirându-te din rețeta detaliată mai jos.

Biscuiți cu inimioare în două culori înt-o cutie de cadouri în formă de inimioară, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiții cu inimioare în două culori pot fi cadoul perfect dăruit persoanei iubite / Shutterstock

Rețeta aluatului se prepară destul de ușor, iar ingredientele sunt dintre cele mai simple. Cu siguranță le deții prin cămară și prin frigider. Singurul inconvenient este acela că vei petrece mai mult timp în bucătărie pentru decuparea și modelarea biscuiților. Dar merită din plin și timpul alocat și efortul depus pentru că biscuiții pot fi dăruiți și ca simbol al iubirii. Merg dăruiți în spiritul mărțișorului, chiar dacă nu au chiar culorile simbolice de alb și roșu. Însă, dacă dorești neapărat acele culori, poți folosi un colorant roșu și rezolvați și acest aspect.

Citește și

Pentru realizarea biscuiților, pe lângă ingredientele necesare mai ai nevoie și de forme speciale de decupat aluatul. Ai nevoie de un set de decupaje în formă de inimioară, de mărimi diferite. Găsești cu ușurință aceste forme în magazinele cu ustensile de bucătărie și cofetărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria biscuiților cu forme de inimioare, mai poți prepara și rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. O poți prepara împreună cu rețeta de biscuiți cu inimioare în două culori, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi adună toate ingredientele pentru aluatul de biscuiți pe masa de lucru, dar și vasele și ustensilele necesare preparării. Apoi așază hârtie de copt în cea mai mare tavă a cuptorului.

Cum prepari aluatul pentru biscuiți cu inimioare în două culori

Într-un bol amestecă uleiul cu apa minerală, zahărul și sarea. Amestecă energic până când se dizolvă zahărul și sarea și obții un sirop mai consistent.

Dizolvă bicarbonatul de sodiu în oțet și amestecă-l cu siropul din bol. Adaugă și esența apoi încorporează făina din care oprești 30 de grame. Împarte aluatul obținut în două boluri. Într-o parte adaugă 30 gr de cacao plus esența de rom și în cealaltă parte adaugă cele 30 gr de făină și esența de vanilie.

Frământă bine aluaturile din cele două boluri. Vei obține un aluat alb și un aluat maro. Acoperă bolurile cu folie de prospețime și lasă aluaturile la odihnit 20-30 de minute.

Cum modelezi și coci biscuiții

Înainte de a modela aluaturile pentru biscuiți bicolori pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și modelăm biscuiții.

Pune aluaturile pe masa presărată cu făină și întinde-le în foi de 4-5 mm grosime. Cu decupatoarele speciale de mărime mai mică, decupează forme mici de inimioare din ambele aluaturi. Inversează-le locurile, apoi decupează biscuiții cu o formă de inimioară mai mare.

Așază biscuiții formați în tava cuptorului, pe hârtia de copt, la mici distanțe unii față de alții. Pune tava în cuptor și coace delicioșii biscuiți cu inimioare în două culori pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. După coacere transferă-i pe un grătar de răcire.

Nu este indicat să îi decorezi cu zahăr pudră, pentru a nu afecta culorile acestora.

Dacă mai ai puțin timp la dispoziție, mai poți prepara și rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți.

Citește și
Biscuiți cu inimioare în două culori pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiți bicolori cu forme de inimioare pe un grătar de răcire
Pasul de modelare a aluaturilor bicolore pentru biscuiți
Biscuiți cu inimioare în două culori înt-o cutie de cadouri în formă de inimioară, alături de o ceașcă cu ceai
+1
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Mireasa, sezon 12. Ce s-a întâmplat după eliminarea Iolandei. Cine s-a bucurat 
Mireasa, sezon 12. Ce s-a întâmplat după eliminarea Iolandei. Cine s-a bucurat 
Mireasa, sezon 12. Ce s-a întâmplat după eliminarea Iolandei. Cine s-a bucurat 
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide