Biscuiți cu inimioare în două culori, delicioși și spectaculoși

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Asamblați frumos în cutii speciale de cadouri, acești biscuiți cu inimioare în două culori, îi vor cuceri negreșit pe cei care îi vor primi. Prepară și tu biscuiții, inspuirându-te din rețeta detaliată mai jos.

Biscuiți cu inimioare în două culori înt-o cutie de cadouri în formă de inimioară, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiții cu inimioare în două culori pot fi cadoul perfect dăruit persoanei iubite / Shutterstock

Rețeta aluatului se prepară destul de ușor, iar ingredientele sunt dintre cele mai simple. Cu siguranță le deții prin cămară și prin frigider. Singurul inconvenient este acela că vei petrece mai mult timp în bucătărie pentru decuparea și modelarea biscuiților. Dar merită din plin și timpul alocat și efortul depus pentru că biscuiții pot fi dăruiți și ca simbol al iubirii. Merg dăruiți în spiritul mărțișorului, chiar dacă nu au chiar culorile simbolice de alb și roșu. Însă, dacă dorești neapărat acele culori, poți folosi un colorant roșu și rezolvați și acest aspect.

Citește și

Pentru realizarea biscuiților, pe lângă ingredientele necesare mai ai nevoie și de forme speciale de decupat aluatul. Ai nevoie de un set de decupaje în formă de inimioară, de mărimi diferite. Găsești cu ușurință aceste forme în magazinele cu ustensile de bucătărie și cofetărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria biscuiților cu forme de inimioare, mai poți prepara și rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii. O poți prepara împreună cu rețeta de biscuiți cu inimioare în două culori, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi adună toate ingredientele pentru aluatul de biscuiți pe masa de lucru, dar și vasele și ustensilele necesare preparării. Apoi așază hârtie de copt în cea mai mare tavă a cuptorului.

Cum prepari aluatul pentru biscuiți cu inimioare în două culori

Într-un bol amestecă uleiul cu apa minerală, zahărul și sarea. Amestecă energic până când se dizolvă zahărul și sarea și obții un sirop mai consistent.

Dizolvă bicarbonatul de sodiu în oțet și amestecă-l cu siropul din bol. Adaugă și esența apoi încorporează făina din care oprești 30 de grame. Împarte aluatul obținut în două boluri. Într-o parte adaugă 30 gr de cacao plus esența de rom și în cealaltă parte adaugă cele 30 gr de făină și esența de vanilie.

Frământă bine aluaturile din cele două boluri. Vei obține un aluat alb și un aluat maro. Acoperă bolurile cu folie de prospețime și lasă aluaturile la odihnit 20-30 de minute.

Cum modelezi și coci biscuiții

Înainte de a modela aluaturile pentru biscuiți bicolori pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și modelăm biscuiții.

Pune aluaturile pe masa presărată cu făină și întinde-le în foi de 4-5 mm grosime. Cu decupatoarele speciale de mărime mai mică, decupează forme mici de inimioare din ambele aluaturi. Inversează-le locurile, apoi decupează biscuiții cu o formă de inimioară mai mare.

Așază biscuiții formați în tava cuptorului, pe hârtia de copt, la mici distanțe unii față de alții. Pune tava în cuptor și coace delicioșii biscuiți cu inimioare în două culori pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. După coacere transferă-i pe un grătar de răcire.

Nu este indicat să îi decorezi cu zahăr pudră, pentru a nu afecta culorile acestora.

Dacă mai ai puțin timp la dispoziție, mai poți prepara și rețeta de biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți.

Citește și
Biscuiți cu inimioare în două culori pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiți bicolori cu forme de inimioare pe un grătar de răcire
Pasul de modelare a aluaturilor bicolore pentru biscuiți
Biscuiți cu inimioare în două culori înt-o cutie de cadouri în formă de inimioară, alături de o ceașcă cu ceai
+1
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Sindicalistul Dorin Modure recunoaşte că nu toţi angajaţii ANAF au condiţii vătămătoare. Nu e vina noastră
Sindicalistul Dorin Modure recunoaşte că nu toţi angajaţii ANAF au "condiţii vătămătoare". "Nu e vina noastră"
Sindicalistul Dorin Modure recunoaşte că nu toţi angajaţii ANAF au "condiţii vătămătoare". "Nu e vina noastră"
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
închide