Berea la draft vs. berea îmbuteliată. Ce să alegi ca să bei cu plăcere

Ți s-a întâmplat ca același sortiment de bere să ți se pară diferit atunci când l-ai băut la draft față de varianta lui îmbuteliată? Parcă diferă prospețimea, tăria și puterea aromei în favoarea berii servită la draft. Descoperă mai multe despre berea la draft vs. berea îmbuteliată. Iată de ce le diferă gustul.

halbă și pahar cu bere la draft, dar și bere îmbuteliată
Dacă alegi să bei bere la draft vei avea parte de prospețime și gust mai intens / Shutterstock

Pentru băutorii de bere cea mai bună dintre toate este cea pe care le-o pune barmanul în halbă direct din butoiul de bere. În mod normal nu ar trebui să existe diferențe pentru că procesul de producție și rețeta unui sortiment sunt neschimbate indiferent de tipul de îmbuteliere.

Totuși, acest ultim aspect este cel care schimbă percepția, mai ales asupra gustului și tăriei. Berea trebuie să poată rezista presiunii suplimentare care vine odată cu utilizarea dioxidului de carbon în procesul de îmbuteliere.  

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Berea la draft vs. berea îmbuteliată

În cazul în care țevile instalației de draft nu sunt întreținute în mod corespunzător pot apărea mucegaiul sau alte bacterii care pot influența atât aroma, cât și mirosul emanat de bere, potrivit EatThis.com. Nici nu mai contează calitatea ingredientelor sau atenția pe care producătorii au acordat-o întregului proces de fermentare.

Instalația trebuie curățată și dezinfectată în mod frecvent pentru ca berea să poată fi livrată la cea mai înaltă calitate. Dacă berea ta are gust acru este posibil ca aceasta să fi fost contaminată.

Dacă bei aceeași bere la sticlă de mai mult timp este posibil ca uneori să ți se pară că este ”trezită”. Acest lucru se întâmplă pentru că sticlele au fost depozitate în lumina directă a soarelui, iar calitatea berii s-a deteriorat.

Nu doar că nu mai este atât de acidulată, dar capătă și un gust foarte amar. Acest lucru se întâmplă în cazul berii la draft care este îmbuteliată în butoaie de metal.

Pentru a evita apariției problemelor cu berea la sticlă alege-le pe cele de culoare foarte închisă. Prin acestea razele UV nu pot trece.

Berea la draft are termen de valabilitate mai mare

Dintre toate formele de îmbuteliere a berii, cea la draft își păstrează pentru cel mai mult timp gustul, aroma și tăria. Butoiul din metal o protejează de razele soarelui, iar temperatura acestuia este constantă în majoritatea timpului.

Încearcă și rețeta de clătite cu bere.

Cea la cutie sau la sticlă suferă modificări indiferent cât de repede o bei. Contează foarte mult și modul în care este depozitată. Cel mai bine este să stea în locuri reci, uscate, separat de orice fel de aliment.

Berea îmbuteliată conține mai puțin hamei decât cea la draft

Chiar dacă berea la sticlă nu își pierde din proprietăți foarte repede, vei observa că nu va mai fi la de bună după un timp. Gustul de hamei se pierde. Acesta oxidează sau se perimează, iar berea devine mult mai amară decât și-a propus producătorul. De vină este lumina care trece prin sticlă.

Berea la draft are gust mai proaspăt

Cu cât este berea mai proaspătă cu atât este mai bună. Gustul berii care a fost produsă de curând sau care a fost păstrată în condiții bune va fi mult mai bun. Pentru că este îmbuteliată în butoaie de metal și rămâne proaspătă mai mult timp, berea la draft își va păstra aroma aproape de cea originală mai mult timp.

În plus, butoaiele de bere sunt golite mult mai repede din momentul în care au fost umplute, așa încât prospețimea este păstrată mai mult timp. Sticlele și cutiile stau la raft perioade lungi de mult, în temperaturi și niveluri de lumină necontrolate pot să nu mai păstreze berea la calitatea ei maximă.

Berea la draft este servită în cantități mai mari

Berea îmbuteliată se vinde de obicei în sticle de 330 ml. Cea vândută la draft vine în halbe de 500 ml sau mai mari. Acest lucru înseamnă că alegând varianta la draft vei ingera mai mult alcool decât în cazul în care bei bere la cutie sau la sticlă.

Află și cum poți să gătești corect cu alcool.

În plus, până ajunge din butoi în halbă berea mai pierde din dioxidul de carbon, ceea ce o face mai puțin acidulată și mai ușor de băut. Este mai simplu să consumi mai mult alcool decât ți-ai propus.

Efectele berii asupra sistemului digestiv

Dacă ai simțit dureri de stomac după ce ai băut bere la cutie sau la sticlă să știi că nu a fost o coincidență. Această formă de îmbuteliere păstrează toată cantitatea de dioxid de carbon ceea ce pune presiune pe intestinele tale.

Când este pusă din butoi dioxidul de carbon se transformă în spumă și nu mai afectează sistemul tău digestiv.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Regele Charles și-a întâmpinat oaspeții la Palatul Holyroodhouse. Cum arată după speculațiile despre starea sa de sănătate
Cât va cheltui în plus o familie cu 2 copii, după creșterea TVA, dacă mâncarea o costă deja 3.000 lei lunar
Cât va cheltui în plus o familie cu 2 copii, după creșterea TVA, dacă mâncarea o costă deja 3.000 lei lunar
Cât va cheltui în plus o familie cu 2 copii, după creșterea TVA, dacă mâncarea o costă deja 3.000 lei lunar
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Ce a putut păţi milionarul român care s-a botezat din nou la 45 de ani
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Cine e Anna Leu, soția regretatului sportiv Mihai Leu. Ea este femeia care i-a fost alături sportivului până în ultimele clipe
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Fiica lui Eminem a vorbit despre lupta dusă în tăcere de tatăl ei: Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
fresh
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
închide