Biscuiți conuri de brad cu cacao. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Pentru că rețetele de biscuiți sau fursecuri sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă, avem pentru tine o rețetă interesantă de biscuiți conuri de brad cu cacao.
Galerie foto
Aluatul pentru biscuiți se prepară simplu și ușor, din ingrediente comune rețetelor de biscuiți sau fursecuri. Însă modelarea acestora necesită mai mult timp, dacă nu deții o formă specială. Biscuiții se modelează sub formă ovală, cu vârf, imitând conurile de brad. Iar pe toată suprafața lor se trasează dungi oblice cu lama unui cuțit. Acestea redau aspectul conului de brad. Iar după coacere se decorează cu zahăr pudră, imitând astfel zăpada.
O altă rețetă pe care o mai poți prepara pentru același platou cu fursecuri festive, este rețeta de biscuiți șprițați cu ciocolată. Sunt gustoși și foarte fragezi, iar glazura de ciocolată le înnobilează gustul.
Urmărește în continuare lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu delicioșii biscuiți conuri de brad cu cacao.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pe care le aduni pe masa din bucătărie și le lași 15-20 de minute să se mai încălzească. În special, untul va trebui scos din frigider mai din timp, pentru a se înmuia. Amestecă făina cu praful de copt și pudra de cacao și trece amestecul prin sită.
Cum prepari biscuiți conuri de brad cu cacao
Pentru a prepara aluatul fraged de biscuiți adaugă untul moale într-un bol de frământare și presară zahărul peste el. Amestecă cele două ingrediente până când obții o compoziție cremoasă, iar zahărul este complet dizolvat.
Apoi adaugă pe rând ouăle și omogenizează bine după fiecare. Urmează amestecul de făină cu praf de copt și cacao, pe care îl adaugi tot treptat. Frământă aluatul format până când devine compact și nelipicios.
Împachetează aluatul în folie și pune-l la rece pentru o oră. Apoi împarți aluatul în bucăți mici de aproximativ 40 de grame fiecare. Modelează-le sub formă ovală, dar ușor ascuțite la unul din capete, precum conurile de brad. Apasă-le ușor să se mai aplatizeze și așază-le în tava mare a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.
Înainte de a începe modelarea biscuiților, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Folosește un cuțit cu vârful subțire și ascuțit și crestează biscuiții ușor oblic și la distanțe aproximativ egale. Apoi crestează biscuiții în același mod și în sensul opus.
Pune tava în cuptor și coace minunații biscuiți conuri de brad cu cacao pentru 15 minute, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius.
După coacere, presară zahăr pudră peste ei și așază-i pe platouri. Îi poți păstra mai multe zile depozitați în cutii de carton sau metalice, cu capac.
Tot pentru platoul cu fursecuri festive de Crăciun, mai poți prepara și rețeta de turtă dulce rotundă și glazurată.
Galerie foto