Biscuiți de banane și fulgi de ovăz, perfecți pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să consumi biscuiți la micul dejun sau ca gustare pe parcursul zilei, îți oferim mai jos o rețetă de biscuiți de banane și fulgi de ovăz. Sunt simpli, sunt delicioși și sunt sănătoși.
Galerie foto
Biscuiții sunt printre cele mai simple alimente pe care le putem consuma la micul dejun, alături de o cană cu ceai. Chiar dacă îi găsim foarte ușor în magazinele alimentare, îi putem prepara cu ușurință în propria bucătărie. Nu necesită multe ingrediente și nici tehnici complexe de preparare. Necesită doar puțin mai mult timp pentru decuparea aluatului în formele preferate.
Există o mulțime de rețete pentru prepararea biscuiților, dar toate sunt ușoare și rapide de preparat. Diferența între rețete constă în combinația de ingrediente și de arome, dar și în forma acestora. Se pot prepara biscuiți din aluat fraged, pe bază de unt și făină. Însă există și rețete în care făina de grâu este înlocuită cu făină din alte cereale sau făină de migdale, nuci, alune, etc.
Descoperă aici și o rețetă de biscuiți din morcovi cu mere și fulgi de ovăz, gustoși și sănătoși. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru biscuiți de banane și fulgi de ovăz, îmbogățiți cu bucăți de ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe procesul de amestecare a ingredientelor pentru prepararea biscuiților, pregătește tava mare a cuptorului. Așază în interiorul acesteia hârtie de copt. Apoi pregătește un bol mai mare și o furculiță.
Cum prepari biscuiți de banane și fulgi de ovăz
Pentru reușita aluatului de biscuiți, bananele nu se aleg foarte coapte, pentru a nu fi suculente. Se aleg ușor moi și sănătoase.
Fulgii de ovăz se aleg dintre cei mai mari și mai crocanți. Dacă se optează pentru fulgi de ovăz fini, aceștia se vor înmuia rapid, iar compoziția nu va avea textura potrivită formării biscuiților.
Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci fulgi de ovăz, în fiecare dimineață. La ce concluzii au ajuns specialiștii.
Stafidele se vor trece prin mașina de tocat pentru a avea și masă mai cleioasă care va folosi ca element de legătură pentru ingredientele din aluat.
De asemenea, o mică parte dintre fulgii de ovăz se vor măcina și se vor transforma în făină.
Bananele se decojesc și se pasează cu furculița. Nu se transformă în piure fin. Dacă mai rămân și bucăți mai mari de banane, gustul biscuiților va fi mai delicios.
Ciocolata se va folosi sub formă de bănuți sau dacă este sub formă de tabletă se va mărunți cu cuțitul.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite, amestecă-le în bol până când compoziția devine omogenă. Apoi ia câte o lingură din compoziție și formează biscuiții direct în tava de copt.
Coace-i pentru 20 de minute în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius.
Descoperă și cum poți să faci un terci de ovăz perfect pentru micul dejun.
Galerie foto