Bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui sunt un aperitiv elegant, cu un exterior fraged și un interior cremos și aromat. Aluatul simplu, modelat sub formă de bocceluțe ascunde o umplutură bogată, în care gustul ușor dulceag al puiului se combină perfect cu savoarea spanacului.

Bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Galerie foto

Galerie foto

Bocceluțele din aluat cu spanac și piept de pui sunt un aperitiv elegant / Profimedia Images

Aceste bocceluțe sunt perfecte pentru mese festive, gustări rapide sau chiar pentru pachețelul de a doua zi. Sunt delicioase atât calde, cât și reci. Pot fi servite simple, alături de un sos de iaurt cu usturoi sau de o salată proaspătă. Aluatul pentru bocceluțe este un aluat foarte simplu, precum cel de paste. Se poate prepara cu sau fără ou.

Citește și

Poți prepara astfel de bocceluțe și din clătite, din aluat foietaj sau din foi de plăcintă. De asemeni, le poți prepara atât în variantă sărată, cât și în variantă dulce. Iar dacă nu știi ce este bocceluța, închipuiește-ți un fel de gentuță sau pachet dintr-o pânză, umplută cu diverse obiecte și ale cărei capete se leagă cruciș. Se mai poate lega cu o sfoară, după ce se adună colțurile peste obiectele din interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos rețeta de bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara aluatul simplu care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de relaxare pentru a deveni maleabil. În acest interval de timp poți pregăti și ingredientele pentru umplutură.

Cum prepari aluatul pentru bocceluțe

Ca și în cazul rețetei de paste de casă și pentru acest aluat vei trece făina prin sită direct pe masa de lucru. Presară un praf de sare peste făină, creează un loc adânc la mijloc și adaugă acolo ouăle. Cu ajutorul unei spatule amestecă ingredientele de pe masă până când ouăle sunt încorporate în făină. Frământă aluatul cu mâinile până când devine compact și nelipicios.

Formează o bilă din aluat, împacheteaz-o în folie de prospețime și pune-o în frigider pentru 30 de minute. În timpul relaxării la rece glutenul se va activa, iar aluatul va deveni mai elastic și se va putea modela cu ușurință.

Descoperă și rețeta pentru foi de plăcintă.

Cum prepari umplutura pentru bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui

În timp ce aluatul se relaxează la rece porționează pieptul de pui în bucăți mici. Condimentează-le cu sare și piper, după gust, apoi rumenește-le într-o tigaie cu ulei până când se sigilează bine pe toate părțile.

Lasă- carnea deoparte și pregătește frunzele de spanac. Încinge puțin ulei în altă tigaie și adaugă un cățel de usturoi strivit. Amestecă usturoiul prin uleiul încins timp de un minut, apoi îndepărtează-l. Adaugă frunzele de spanac curățate, clătite și scurse bine și amestecă-le încet prin uleiul aromatizat timp de 2-3 minute. Adaugă pieptul de pui rumenit și scurs de ulei și amestecă-l cu frunzele de spanac.

În uleiul rămas în tigaie de la pieptul de pui adaugă puțin pesmet și rumenește-l bine, pentru a-l folosi la decor.

Descoperă și  7 idei de rețete cu spanac pe care le va adora toată lumea.

Cum formezi și prepari bocceluțele din aluat cu spanac și piept de pui

Când ai umplutura de pui cu spanac gata scoate aluatul de la rece pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului întinde-l într-o foaie de 3-4 mm grosime. Decupează cercuri din aluat folosind un decupator cilindric sau un pahar. Adaugă câte o lingură de umplutură peste cercurile de aluat și adună marginile aluatului deasupra umpluturii. Întinde ușor marginile aluatului și leagă-le cu sfoară de bucătărie, dar nu foarte strâns.

După ce ai modelat toate bocceluțele, așază o oală cu apă pe flacăra aragazului. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă puțină sare și amestecă cu o spatulă până la dizolvare. Apoi scufundă bocceluțele în apa care clocotește. Fierbe-le timp de 8-10 minute, până când încep să se ridice ușor la suprafața apei.

Cu o spumieră transferă-le pe un platou. Lasă-le să se tempereze și cu ajutorul unei forfecuțe de unghii taie sfoara și îndepărteaz-o. Leagă delicioasele bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui cu cozi de ceapă verde pentru un aspect cuceritor și un plus de prospețime. Decorează-le cu pesmetul rumenit și cu rondele mici de ceapă verde.

Spor și poftă bună!

Citește și
CELE MAI CITITE
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
femeie făcând piure de cartofi
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
brânză congelată
05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
11 decembrie, 04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Jumătate dintre companiile din România au mărit beneficiile de sărbători pentru angajați în 2025
Jumătate dintre companiile din România au mărit beneficiile de sărbători pentru angajați în 2025
Jumătate dintre companiile din România au mărit beneficiile de sărbători pentru angajați în 2025
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: amp;#8220;Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: amp;#8220;Mereu m-a susţinut”
Nepotul cel mare al lui Ion Ţiriac a dat o lovitură uriaşă. Şi-a făcut tatăl mândru: amp;#8220;Mereu m-a susţinut”
Rezultate Loto, 11 decembrie 2025. Report de peste 8,27 milioane de euro la Joker, categoria I
Rezultate Loto, 11 decembrie 2025. Report de peste 8,27 milioane de euro la Joker, categoria I
Rezultate Loto, 11 decembrie 2025. Report de peste 8,27 milioane de euro la Joker, categoria I
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
închide