Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ești în căutare de rețete simple și rapide de dulciuri delicioase pentru platouri festive, trece pe lista de preparat și rețeta de bomboane din biscuiți cu ciocolată. Este rețeta unui desert extrem de versatil, care se prepară fără coacere. Iar combinația dintre biscuiții crocanți și crema de alune oferă o textură minunată desertului.
Galerie foto
Aceste bomboane pot fi preparate și pentru alte evenimente deosebite ale familiei, dar și ca desert de zi cu zi. Rețeta este foarte versatilă, putând crea o mulțime de combinații între biscuiți, creme, nuci și fructe. Poți opta pentru a adăuga în interiorul bomboanelor fructe proaspete, confiate sau fructe din lichior precum vișinele, cireșele sau alte fructe mici. De asemeni, poți opta pentru a glazura bomboanele cu ciocolată albă sau neagră sau cu o glazură fondantă.
Poți prepara pentru același platou festiv mai multe tipuri de bomboane, cum ar fi și delicioasele praline Tiramisu, foarte simple și rapide. Descoperă mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași de urmat pentru a prepara și tu delicioasele bomboane de biscuiți cu ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea biscuiților, ingredientul principal care asigură consistența bomboanelor. Mărunțește biscuiții fie cu un robot de bucătărie, fie punându-i într-o pungă și zdrobindu-i cu un sucitor, până obții un pesmet, dar nu foarte fin. Dacă ai timp și vrei să te aventurezi mai mult în bucătărie poți prepara biscuiții în casă.
Descoperă o rețetă de biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz.
Cum prepari compoziția pentru bomboane de biscuiți cu ciocolată
Pune pesmetul de biscuiți într-un bol mare și adaugă peste acesta crema de ciocolată. Dacă folosești nuci sau migdale macină-le fin sau mai grosier și adaugă-le în bolul cu pesmetul de biscuiți.
Adaugă untul topit și începi să amesteci ingredientele cu o spatulă, turnând și câte puțin lapte. Adaugă lapte atât cât să obții o compoziție ușor de modelat, dar care nu se lipește excesiv de mâini.
Pentru a forma bomboanele ia cantități mici din compoziție, cu o lingură sau chiar o linguriță și formează bile uniforme cu ajutorul palmelor. Dacă este necesar, pudrează palmele cu cacao sau cu nucă de cocos.
După formare tăvălește bomboanele prin cacao, nucă de cocos rasă sau alune măcinate, în funcție de preferințe.
Pune bomboanele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, la mici distanțe unele față de altele. Pune tava în frigider pentru cel puțin 30 de minute, pentru a se întări compoziția bomboanelor.
Apoi, așază delicioasele bomboane de biscuiți cu ciocolată pe hârtiuțe speciale de bomboane, în boluri sau în borcane.
Le poți ambala frumos în cutii speciale și oferi drept cadou celor dragi.
Poți adăuga și alte arome, cum ar fi un strop de esență de vanilie sau de rom. Le mai poți îmbogăți cu bucățele mici de ciocolată sau fructe uscate pentru un plus de savoare.
Tot din categoria dulciurilor simple și rapide preparate pentru un platou festiv îți mai recomandăm să încerci și rețeta de tort de biscuiți, cu glazură de ciocolată și fistic.
Galerie foto