Bomboane Raffaello. Rețetă de bomboane cu cocos și migdale

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Dacă adori delicioasele bomboane Raffaello, cu nucă de cocos și alune sau migdale, frumos ambalate în coșulețe de hârtie și cutii frumos colorate, să știi că le poți prepara și acasă.

Bomboane Raffaello alături de o jumătate de nucă de cocos
Galerie foto

Galerie foto

Nuca de cocos este ingredientul ce dă savoare bomboanelor / Profimedia Images

Rețeta bomboanelor este simplă și rapidă, iar ingredientele sunt atât de comune, încât le găsești în orice magazin alimentar. Gustul este același cu al bomboanelor clasice, dar cu siguranță sunt mai sănătoase preparate în propria bucătărie.

Le poți prepara pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni. Le mai poți prepara și pentru a le oferi în dar celor dragi. Le ambalezi frumos în hârtiuțe albe sub formă de coșulețe și în cutii de carton cu capac, speciale pentru bomboane.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai poți prepara bomboanele Raffaello și pentru a decora cu ele prăjituri sau torturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de tort Raffaello. Tortul se prepară din aproape aceleași ingrediente ca și bomboanele. Dacă nu dorești să prepari tort, îți oferim rețeta de prăjitură Raffaello. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării delicioaselor bomboane.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția bomboanelor, scoate untul de la frigider. Lasă-l la temperatura camerei pentru aproximativ 15- 20 de minute. Pune-l direct în bolul în care vei amesteca ingredientele. Este important ca untul să fie ușor moale, pentru a putea amesteca și omogeniza compoziția pentru bomboane.

Cum prepari delicioasele bomboane Raffaello

Până untul când se înmoaie la temperatura camerei, pregătește și celelalte ingrediente necesare preparării rețetei. Dacă folosești migdale pentru interiorul bomboanelor, dar te deranjează coaja lor maronie, pune-le în apă fierbinte pentru cinci minute. Apoi le poți îndepărta cu ușurință coaja. Acest pas este opțional.

Descoperă și o rețetă de praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan.

Peste untul moale din bol adaugă zahărul pudră și zahărul vanilat. Poți folosi zahăr pudră cu aromă de vanilie, dar fără amidon adăugat. Amestecă bine, dar rapid, untul cu zahărul, până când obții o compoziție cremoasă. Apoi adaugă nuca de cocos amestecată cu laptele praf. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului. Omogenizează bine compoziția, acoperă bolul cu folie alimentară și pune-l la frigider pentru minim 30 de minute.

Între timp, pregătește hârtiuțele speciale pentru bomboane și cutii de depozitare.

Scoate compoziția de la frigider atunci când aceasta devine ușor fermă. Ia câte o linguriță din compoziție și așază o alună sau o migdală la mijloc. Modelează compoziția rapid în mâini, sub formă de bilă, cu aluna sau migdala bine acoperită.

Trece bomboanele prin nuca de cocos până când  sunt bine acoperite pe toate părțile. Așază-le în hârtiuțe pentru bomboane, apoi pune-le frumos în cutii de carton cu capace. Depozitează cutiile cu delicioasele bomboane Raffaello la rece până în momentul servirii sau în momentul oferirii sub formă de cadou celor dragi.

Dacă dorești să folosești bomboanele pentru a decora torturi, îți recomandăm și o rețetă de tort profiterol unde s-ar încadra perfect.

Citește și
Patru bomboane Raffaello cu hârtiuțe albe
Galerie foto

Galerie foto

Bomboane cu nucă de cocos în folie de staniol
Colaj de poze cu pașii de preparare a bomboanelor cu cocos
Bomboane Raffaello alături de o jumătate de nucă de cocos
+1
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
bala baiana
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Galerie foto
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
bomboane pentru masa de Paște
Galerie foto
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
2 decembrie, 05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Afacerea în care Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro! Decizia amp;#8220;Briliantului” după dezastrul financiar
Afacerea în care Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro! Decizia amp;#8220;Briliantului” după dezastrul financiar
Afacerea în care Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro! Decizia amp;#8220;Briliantului” după dezastrul financiar
Chefi la cuțite, 3 decembrie 2025. Jurații și-au format echipele din sezonul 16. Ce concurenți au primit tunici în bootcamp
Chefi la cuțite, 3 decembrie 2025. Jurații și-au format echipele din sezonul 16. Ce concurenți au primit tunici în bootcamp
Chefi la cuțite, 3 decembrie 2025. Jurații și-au format echipele din sezonul 16. Ce concurenți au primit tunici în bootcamp
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide