Bomboane Raffaello. Rețetă de bomboane cu cocos și migdale

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Dacă adori delicioasele bomboane Raffaello, cu nucă de cocos și alune sau migdale, frumos ambalate în coșulețe de hârtie și cutii frumos colorate, să știi că le poți prepara și acasă.

Bomboane Raffaello alături de o jumătate de nucă de cocos
Galerie foto

Galerie foto

Nuca de cocos este ingredientul ce dă savoare bomboanelor / Profimedia Images

Rețeta bomboanelor este simplă și rapidă, iar ingredientele sunt atât de comune, încât le găsești în orice magazin alimentar. Gustul este același cu al bomboanelor clasice, dar cu siguranță sunt mai sănătoase preparate în propria bucătărie.

Le poți prepara pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni. Le mai poți prepara și pentru a le oferi în dar celor dragi. Le ambalezi frumos în hârtiuțe albe sub formă de coșulețe și în cutii de carton cu capac, speciale pentru bomboane.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai poți prepara bomboanele Raffaello și pentru a decora cu ele prăjituri sau torturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de tort Raffaello. Tortul se prepară din aproape aceleași ingrediente ca și bomboanele. Dacă nu dorești să prepari tort, îți oferim rețeta de prăjitură Raffaello. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării delicioaselor bomboane.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția bomboanelor, scoate untul de la frigider. Lasă-l la temperatura camerei pentru aproximativ 15- 20 de minute. Pune-l direct în bolul în care vei amesteca ingredientele. Este important ca untul să fie ușor moale, pentru a putea amesteca și omogeniza compoziția pentru bomboane.

Cum prepari delicioasele bomboane Raffaello

Până untul când se înmoaie la temperatura camerei, pregătește și celelalte ingrediente necesare preparării rețetei. Dacă folosești migdale pentru interiorul bomboanelor, dar te deranjează coaja lor maronie, pune-le în apă fierbinte pentru cinci minute. Apoi le poți îndepărta cu ușurință coaja. Acest pas este opțional.

Descoperă și o rețetă de praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan.

Peste untul moale din bol adaugă zahărul pudră și zahărul vanilat. Poți folosi zahăr pudră cu aromă de vanilie, dar fără amidon adăugat. Amestecă bine, dar rapid, untul cu zahărul, până când obții o compoziție cremoasă. Apoi adaugă nuca de cocos amestecată cu laptele praf. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului. Omogenizează bine compoziția, acoperă bolul cu folie alimentară și pune-l la frigider pentru minim 30 de minute.

Între timp, pregătește hârtiuțele speciale pentru bomboane și cutii de depozitare.

Scoate compoziția de la frigider atunci când aceasta devine ușor fermă. Ia câte o linguriță din compoziție și așază o alună sau o migdală la mijloc. Modelează compoziția rapid în mâini, sub formă de bilă, cu aluna sau migdala bine acoperită.

Trece bomboanele prin nuca de cocos până când  sunt bine acoperite pe toate părțile. Așază-le în hârtiuțe pentru bomboane, apoi pune-le frumos în cutii de carton cu capace. Depozitează cutiile cu delicioasele bomboane Raffaello la rece până în momentul servirii sau în momentul oferirii sub formă de cadou celor dragi.

Dacă dorești să folosești bomboanele pentru a decora torturi, îți recomandăm și o rețetă de tort profiterol unde s-ar încadra perfect.

Citește și
Patru bomboane Raffaello cu hârtiuțe albe
Galerie foto

Galerie foto

Bomboane cu nucă de cocos în folie de staniol
Colaj de poze cu pașii de preparare a bomboanelor cu cocos
Bomboane Raffaello alături de o jumătate de nucă de cocos
+21
CELE MAI CITITE
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Galerie foto
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
bomboane pentru masa de Paște
Galerie foto
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Praline Tiramisu, una secționată, pe un platou de culoare ableu
Galerie foto
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Praline Tiramisu. Rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
fresh
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
închide