Bomboane de cocos cu ciocolată, din doar trei ingrediente

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori combinația de cocos cu ciocolată și mai cu seamă bomboanele, îți poți prepara acasă astfel de delicii culinare. Îți oferim în acest scop o rețetă de bomboane de cocos cu ciocolată, din doar trei ingrediente.

Farfurie cu Bomboane de cocos cu ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Bomboanele se pot aromatiza după preferințele fiecăruia / Profimedia Images

Rețeta este simplă și rapidă și este chiar o plăcere să modelezi bomboanele. Poți angrena în această activitate chiar și copiii sau prietenii și familia. Nu sunt necesare prea multe ingrediente pentru a crea un desert delicios. Însă, pentru reușita sigură a preparării, dar și a gustului, este important să optezi pentru ingrediente de calitate.

Citește și

Fulgi de nucă de cocos și ciocolată vei găsi la toate magazinele alimentare. Poți opta pentru mărcile preferate. Însă al treilea ingredient, laptele condensat, este cel care va oferi gust și consistență bomboanelor. Alege-l de calitate pentru a te bucura maxim de bomboanele delicioase, iar dacă nu dispui de acest ingredient sau nu ai timp să-l cauți, află că îl poți prepara și în propria bucătărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici două rețete de lapte condensat, perfecte pentru creme de torturi și prăjituri. Mai jos descoperă rețeta bomboanelor în care poți folosi laptele condensat preparat în casă.

Ingrediente

Mod de preparare

Pașii de preparare ai rețetei de bomboane din doar trei ingrediente sunt foarte simpli. Nu petreci nici mult timp în bucătărie pentru prepararea lor. Nu ai nevoie nici de multe ustensile de lucru ca la alte rețete. Tot ce îți trebuie este un bol în care să amesteci ingredientele, un alt bol în care să topești ciocolata, o lingură și 1-2 platouri pe care să așezi bomboanele.

Cum prepari bomboane de cocos cu ciocolată

Mai întâi desfă punga cu fulgi de cocos și pune-i conținutul în bol. Apoi desfă conserva de lapte condensat și adaugă conținutul peste fulgii de cocos. Laptele condensat are o consistență mai densă și va mai rămâne o parte pe pereții conservei. Folosește lingura și răzuiește bine pereții conservei pentru a evita risipa unui asemenea ingredient delicios.

Amestecă bine cu lingura, fulgii de cocos și laptele condensat până când se omogenizează compoziția. Apoi, pregătește platourile pe care vei așeza bomboanele.

Umezește-ți mâinile cu apă rece, ia cu lingura din compoziția pentru bomboane și modeleaz-o în mâini, sub formă de bile. Așază bilele pe platou. Când simți că începe să se lipească compoziția de mâini, mai umezește-le cu apă rece.

După ce ai format toate bomboanele poți prepara glazura de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mici sau dă-o pe răzătoare și pune-o într-un bol. Pune bolul la microunde și topește ciocolata în cel mai scurt timp. O poți topi și pe baie de aburi dacă nu dorești să folosești cuptorul cu microunde.

Lasă ciocolata topită să se răcească 5 minute. Apoi, scufundă câte o bomboană de cocos în ciocolată și, cu ajutorul unei linguri, o scoți și o așezi pe un platou presărat cu fulgi de cocos.  Procedează în același mod cu toate bomboanele. Apoi presară fulgi de cocos peste bomboane și lasă-le la loc răcoros până când se întărește ciocolata.

Sunt delicioase și foarte atractive, le poți prepara și pentru un platou cu prăjituri festive. Tot pentru un platou cu deserturi festive mai poți prepara și rețeta de praline Tiramisu.

Citește și
Bomboane de cocos cu ciocolată, una secționată, așezate pe o farfurie albă
Galerie foto

Galerie foto

Bomboane de cocos cu ciocolată pe un tocător de lemn
Pașii de formare și glazurare cu ciocolată a bomboanelor
Farfurie cu Bomboane de cocos cu ciocolată
+1
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine porționată pe farfurii
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat, decorată cu ciocolată, porționată
Galerie foto
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide