Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți

Dacă vrei ca pe masa de Paște să ai și alte deserturi în afară de cozonac și pască poți încerca să pregătești câteva dulciuri mai interesante. Poți să te inspiri din cele 4 idei de bomboane pentru masa de Paște pe care le-am pregătit pentru tine.

bomboane pentru masa de Paște
Galerie foto

Galerie foto

Deserturile pentru masa de Paște trebuie să fie fie colorate și vesele / Shutterstock

În magazine se găsesc o mulțime de dulciuri cu tematică pascală, însă, deși sunt multe branduri, sortimentele nu sunt foarte diferite.

Dacă vrei să ai bomboane pentru masa de Paște cu diverse umpluturi încearcă propunerile noastre. Poți face atât deserturi pentru copii, dar și pentru adulți cu alcool în compoziție.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cuiburi de bezea cu ouă de ciocolată

Copiii vor adora acest desert special, care are un aspect atât de interesat, reproducând cuibul unei păsări. Îl poți face și cu altă ocazie.

Bomboane violet din bezea puse pe farfurii albe
Bezeaua poate fi colorată folosind colorant alimentar / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 300 g zahăr granulat
  • 1 linguriță de amidon de porumb
  • 2 lingurițe de oțet alb
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 80 g fulgi de ciocolată, topite
  • 36 de ouă mini de ciocolată (Cadbury, Milka)
  • 60 g  nucă de cocos îndulcită mărunțită, prăjită

Mod de preparare

Se aranjează două rafturi ale cuptorului în treimea superioară și inferioară și se preîncălzește la 120°C. Pe două foi de hârtie de pergament, se trasează șase cercuri cu diametrul de 3 cm. Se pun apoi foile pe două tăvi de copt, cu partea trasată în jos.

În vasul unui mixer electric prevăzut cu accesoriul pentru tel, se bat spumă albușurile cu sare la viteză medie până se formează vârfuri moi, aproximativ 5 minute. 

Cu mixerul încă în funcțiune, se adaugă încet și treptat zahărul lingură cu lingură. Când tot zahărul este încorporat, se mărește viteza la maximum și se bat până se formează vârfuri tari, aproximativ 5 minute. Folosind o spatulă, se adaugă ușor amidonul de porumb, oțetul și vanilia.

Folosind două linguri, se scoate câte o grămadă de bezea în fiecare cerc de pe pergamentul pregătit, așezând-o într-o formă rotundă. Cu ajutorul unei linguri se face o mică adâncitură în centrul fiecărei bezele.

Se dă la cuptor și se coc până când bezeaua se usucă, dar nu se rumenește, 35- 40 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă să se răcească timp de o oră. Apoi se scot pe un grătar pentru a se răci complet.

Pentru a asambla desertul, se întinde aproximativ o linguriță de ciocolată topită în adâncitura unei bezele, apoi se acoperă cu trei ouă și nuca de cocos prăjită. Se repetă cu bezele rămase. 

Mini Pavlova cu căpșuni și cardamon

Pavlova este una dintre cele mai bune prăjituri cu bezea. Varianta aceasta are un aspect elegant, numai bună pentru masa de Paște.

Mini Pavlova puse pe o tavă mică
Mini Pavlova se decorează cu căpșuni proaspete și fistic mărunțit / Shutterstock

Ingrediente

  • 5 albușuri mari
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 80 g zahăr granulat
  • 200 ml smântână lichidă
  • 110 g zahăr pudră
  • 1 linguriță de extract pur de vanilie
  • ½ linguriță de cardamom măcinat
  • 16 căpșuni mici fără codiță
  • 120 g fistic, tocat mărunt

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 110°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă. Se trasează la distanțe egale 16 cercuri cu diametrul de 3 cm pe hârtia de copt. Apoi, se întoarce hârtia.

Albușurile se bat spumă împreună cu zeama de lămâie la viteza medie până încep să se întărească, aproximativ 2 minute. Apoi se adaugă treptat zahărul granulat, într-un flux lent și constant, în timp ce se bat cu mixeru.

Se transferă amestecul într-un poș sau într-o pungă al cărei vârf se taie. Folosind cercurile de pe pergament ca ghidaj, se pun formează mici movile de bezea pe hârtia de pergament. Se dă tava la cuptor și se coc până când bezelele sunt uscate și crocante, 2- 2 ore și jumătate. Apoi se lasă să se răcească complet.

Între timp se bate smântâna până devine frișcă. Se adaugă zahărul pudră, extractul de vanilie și cardamomul și se bate compoziția în continuare până devine tare.

Se pune frișca în centrul fiecărei bezele. Peste frișcă se pune o căpșună și apoi se presară fistic. Se servesc imediat.

Bomboane cu ciocolată albă și unt de arahide

Poți face bomboane de ciocolată chiar la tine acasă, cu o umplutură cremoasă și aromată din unt de arahide. Încearcă și rețeta de tort Raffaello. Este delicioasă și are un aspect cuceritor.

Bomboane cu fulgi de cocos puse pe o masă gri
Poți să formezi bomboanele cum vrei tu, în funcție de eveniniment / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru crema din unt de arahide
  • 200 g unt de arahide sărat
  • 2-4 linguri de sirop de arțar 
  • 200 g făină de migdale
  • Pentru ciocolata albă
  • 100 g nuci de macadamia crude
  • 400 g nucă de cocos deshidratată neîndulcită
  • 80 g unt de cacao topit
  • 1-3 linguri de sirop de arțar 
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • 1 praf sare de mare (opțional)

Mod de preparare

Untul de arahide și siropul de arțar se pun într-un castron și se amestecă până se omogenizează. Apoi se adaugă faina de migdale. În cazul în care compoziția este încă moale se mai adaugă făină. Aluatul trebuie să fie gros, modelabil, umed.

Cu ajutorul unei lingurițe se modelează forme de ou din aluat. Se așează pe o tavă tapetată cu pergament. Se dă la congelator până se face decorul de ciocolată albă.

Se pun într-un robot de bucătărie nucile de macadamia și nuca de cocos deshidratată și se procesează până devin o pastă netedă. Apoi se pun untul de cacao topit, siropul de arțar, vanilia și sare de mare. Se mai procesează până se omogenizează compoziția. Se lasă deoparte.

Odată ce ouăle de unt de arahide sunt ferme la atingere, se scot din congelator și folosiți o lingură sau o furculiță se înmoaie în ciocolată albă astfel încât să fie acoperite complet. Se așează pe tava acoperită cu pergament și se dau la congelator până se întăresc.

Apoi se scot și se trec din nou prin ciocolata albă și se dau din nou la congelator.

Bile cu scorțișoară și cremă de brânză

Această prăjitură este de inspirație irlandeză. Combinația de brânză și scorțișoară este una cât se poate de specială.

Bilele cu scorțișoară și cremă de brânză pe o farfurie albastră
Bilele cu scorțișoară și cremă de brânză nu au nevoie de coacere / Shutterstock

Ingrediente

  • 85 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 57 g unt sărat, la temperatura camerei
  • 453 g zahăr pudră
  • 1 lingură de extract pur de vanilie
  • 280 g nucă de cocos mărunțită îndulcită
  • scorțișoară măcinată, pentru finisare

Mod de preparare

Crema de brânză și untul se bat cu mixerul la viteză medie până se combină complet, aproximativ 30 de secunde. Se răzuiește partea laterală a vasului, apoi se adăugă aproximativ un sfert din cantitatea de zahăr pudră și se amestecă până se încorporează. 

Se adaugă apoi încă un sfert din cantitatea de zahăr și se continuă procesul până tot zahărul este încorporat. Apoi se adaugă extractul de vanilie și nuca de cocos și se amestecă bine.

Din aluat se formează bile care se modelează în palmă astfel încât să fie mai alungite, de forma unui cartof.

Fiecare bomboană se trece prin scorțișoară măcinată până când este complet acoperită. Se păstrează într-un recipient închis ermetic la temperatura camerei timp de până la trei zile sau la frigider până la o săptămână.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două șnițele de porc fragede și delicioase
Șnițele de porc fragede și delicioase. Ce ingrediente ajută la frăgezirea cărnii
Șnițele de porc fragede și delicioase. Ce ingrediente ajută la frăgezirea cărnii
Clătite cu mere în aluat pe două farfurii și pe ștergar, alături de mere proaspete
Clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară
Clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară
Ruladă cu gem de căpșuni porționată pe platou și pe farfurie
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Porție de cartofi franțuzești pe farfurie, decorată cu frunze de rucola, alături de vasul cu cartofi
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Pariziene cu mere decorate cu zahăr pudră
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
Galerie foto
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Două mâini de femeie care curăță un ou de coajă
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Salate pentru masa de Paște puse pe o masă mare
Galerie foto
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tocăniță de vinete cu multe legume în bol alb, alături de legume proaspete
26 septembrie, 11:21
Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare
Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză pe o farfurie albă
26 septembrie, 11:20
Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză
Tort de banane cu caramel și ciocolată pe un platou verde cu picior
25 septembrie, 06:31
Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci
Pui cu smântână și ciuperci în farfurie, servite cu mămăliguță
25 septembrie, 06:09
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Gem de prune la tavă, în cuptor
24 septembrie, 07:35
Gem de prune la tavă, mai simplu și mai rapid de preparat Gem de prune la tavă, mai simplu și mai rapid de preparat
Pariziene cu mere decorate cu zahăr pudră
24 septembrie, 06:42
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Un dovleac curățat și tăiat în cubulețe
23 septembrie, 06:58
Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui Cum poți curăța dovleacul mai ușor. Sfaturi la îndemâna oricui
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată alături de un pahar cu lapte
23 septembrie, 05:02
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
5 zodii cu un horoscop bun pe 27 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
5 zodii cu un horoscop bun pe 27 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
5 zodii cu un horoscop bun pe 27 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Surpriza Biancăi la sosirea în noua ei cameră de la cămin. Am găsit un bileţel
Surpriza Biancăi la sosirea în noua ei cameră de la cămin. "Am găsit un bileţel"
Surpriza Biancăi la sosirea în noua ei cameră de la cămin. "Am găsit un bileţel"
Fiica de 20 de ani a lui Ilie Năstase şi-a făcut publică relaţia într-un mod uluitor! Cum arată iubitul ei şi reacţia mamei sale
Fiica de 20 de ani a lui Ilie Năstase şi-a făcut publică relaţia într-un mod uluitor! Cum arată iubitul ei şi reacţia mamei sale
Fiica de 20 de ani a lui Ilie Năstase şi-a făcut publică relaţia într-un mod uluitor! Cum arată iubitul ei şi reacţia mamei sale
Claudiu de la Insula Iubirii ar fi fost luat pe sus de bodyguarzi într-un club exclusivist din Capitală. Ce s-a întâmplat
Claudiu de la Insula Iubirii ar fi fost luat pe sus de bodyguarzi într-un club exclusivist din Capitală. Ce s-a întâmplat
Claudiu de la Insula Iubirii ar fi fost luat pe sus de bodyguarzi într-un club exclusivist din Capitală. Ce s-a întâmplat
Thalía a fost criticată pentru ținutele pe care le-a purtat la Paris în cadrul Săptămânii de Modă. Cum a arătat diva telenovelelor
Thalía a fost criticată pentru ținutele pe care le-a purtat la Paris în cadrul Săptămânii de Modă. Cum a arătat diva telenovelelor
Thalía a fost criticată pentru ținutele pe care le-a purtat la Paris în cadrul Săptămânii de Modă. Cum a arătat diva telenovelelor
Secretul longevității femeilor. De ce trăiesc, în medie, mai mult decât bărbații, potrivit experților
Secretul longevității femeilor. De ce trăiesc, în medie, mai mult decât bărbații, potrivit experților
Secretul longevității femeilor. De ce trăiesc, în medie, mai mult decât bărbații, potrivit experților
Gutui coapte cu nuci și miere
Gutui coapte cu nuci și miere
Gutui coapte cu nuci și miere
Rinita alergică la copii: cauze, simptome, tratament
Rinita alergică la copii: cauze, simptome, tratament
Rinita alergică la copii: cauze, simptome, tratament
Donna Kelce i-a luat apărarea lui Travis în fața internauților: Ei nu-și dau seama de presiunea la care este supus
Donna Kelce i-a luat apărarea lui Travis în fața internauților: „Ei nu-și dau seama de presiunea la care este supus”
Donna Kelce i-a luat apărarea lui Travis în fața internauților: „Ei nu-și dau seama de presiunea la care este supus”
Fructe oleaginoase care pot întări imunitatea. Nutrienții lor pot îmbunătăți buna funcționare a organismului
Fructe oleaginoase care pot întări imunitatea. Nutrienții lor pot îmbunătăți buna funcționare a organismului
Fructe oleaginoase care pot întări imunitatea. Nutrienții lor pot îmbunătăți buna funcționare a organismului
fresh
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă

Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă

Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci

Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci

Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare

Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare

Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză

Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză
închide