Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți

Dacă vrei ca pe masa de Paște să ai și alte deserturi în afară de cozonac și pască poți încerca să pregătești câteva dulciuri mai interesante. Poți să te inspiri din cele 4 idei de bomboane pentru masa de Paște pe care le-am pregătit pentru tine.

bomboane pentru masa de Paște
Galerie foto

Galerie foto

Deserturile pentru masa de Paște trebuie să fie fie colorate și vesele / Shutterstock

În magazine se găsesc o mulțime de dulciuri cu tematică pascală, însă, deși sunt multe branduri, sortimentele nu sunt foarte diferite.

Dacă vrei să ai bomboane pentru masa de Paște cu diverse umpluturi încearcă propunerile noastre. Poți face atât deserturi pentru copii, dar și pentru adulți cu alcool în compoziție.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cuiburi de bezea cu ouă de ciocolată

Copiii vor adora acest desert special, care are un aspect atât de interesat, reproducând cuibul unei păsări. Îl poți face și cu altă ocazie.

Bomboane violet din bezea puse pe farfurii albe
Bezeaua poate fi colorată folosind colorant alimentar / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 300 g zahăr granulat
  • 1 linguriță de amidon de porumb
  • 2 lingurițe de oțet alb
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 80 g fulgi de ciocolată, topite
  • 36 de ouă mini de ciocolată (Cadbury, Milka)
  • 60 g  nucă de cocos îndulcită mărunțită, prăjită

Mod de preparare

Se aranjează două rafturi ale cuptorului în treimea superioară și inferioară și se preîncălzește la 120°C. Pe două foi de hârtie de pergament, se trasează șase cercuri cu diametrul de 3 cm. Se pun apoi foile pe două tăvi de copt, cu partea trasată în jos.

În vasul unui mixer electric prevăzut cu accesoriul pentru tel, se bat spumă albușurile cu sare la viteză medie până se formează vârfuri moi, aproximativ 5 minute. 

Cu mixerul încă în funcțiune, se adaugă încet și treptat zahărul lingură cu lingură. Când tot zahărul este încorporat, se mărește viteza la maximum și se bat până se formează vârfuri tari, aproximativ 5 minute. Folosind o spatulă, se adaugă ușor amidonul de porumb, oțetul și vanilia.

Folosind două linguri, se scoate câte o grămadă de bezea în fiecare cerc de pe pergamentul pregătit, așezând-o într-o formă rotundă. Cu ajutorul unei linguri se face o mică adâncitură în centrul fiecărei bezele.

Se dă la cuptor și se coc până când bezeaua se usucă, dar nu se rumenește, 35- 40 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă să se răcească timp de o oră. Apoi se scot pe un grătar pentru a se răci complet.

Pentru a asambla desertul, se întinde aproximativ o linguriță de ciocolată topită în adâncitura unei bezele, apoi se acoperă cu trei ouă și nuca de cocos prăjită. Se repetă cu bezele rămase. 

Mini Pavlova cu căpșuni și cardamon

Pavlova este una dintre cele mai bune prăjituri cu bezea. Varianta aceasta are un aspect elegant, numai bună pentru masa de Paște.

Mini Pavlova puse pe o tavă mică
Mini Pavlova se decorează cu căpșuni proaspete și fistic mărunțit / Shutterstock

Ingrediente

  • 5 albușuri mari
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 80 g zahăr granulat
  • 200 ml smântână lichidă
  • 110 g zahăr pudră
  • 1 linguriță de extract pur de vanilie
  • ½ linguriță de cardamom măcinat
  • 16 căpșuni mici fără codiță
  • 120 g fistic, tocat mărunt

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 110°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă. Se trasează la distanțe egale 16 cercuri cu diametrul de 3 cm pe hârtia de copt. Apoi, se întoarce hârtia.

Albușurile se bat spumă împreună cu zeama de lămâie la viteza medie până încep să se întărească, aproximativ 2 minute. Apoi se adaugă treptat zahărul granulat, într-un flux lent și constant, în timp ce se bat cu mixeru.

Se transferă amestecul într-un poș sau într-o pungă al cărei vârf se taie. Folosind cercurile de pe pergament ca ghidaj, se pun formează mici movile de bezea pe hârtia de pergament. Se dă tava la cuptor și se coc până când bezelele sunt uscate și crocante, 2- 2 ore și jumătate. Apoi se lasă să se răcească complet.

Între timp se bate smântâna până devine frișcă. Se adaugă zahărul pudră, extractul de vanilie și cardamomul și se bate compoziția în continuare până devine tare.

Se pune frișca în centrul fiecărei bezele. Peste frișcă se pune o căpșună și apoi se presară fistic. Se servesc imediat.

Bomboane cu ciocolată albă și unt de arahide

Poți face bomboane de ciocolată chiar la tine acasă, cu o umplutură cremoasă și aromată din unt de arahide. Încearcă și rețeta de tort Raffaello. Este delicioasă și are un aspect cuceritor.

Bomboane cu fulgi de cocos puse pe o masă gri
Poți să formezi bomboanele cum vrei tu, în funcție de eveniniment / Shutterstock

Ingrediente

  • Pentru crema din unt de arahide
  • 200 g unt de arahide sărat
  • 2-4 linguri de sirop de arțar 
  • 200 g făină de migdale
  • Pentru ciocolata albă
  • 100 g nuci de macadamia crude
  • 400 g nucă de cocos deshidratată neîndulcită
  • 80 g unt de cacao topit
  • 1-3 linguri de sirop de arțar 
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • 1 praf sare de mare (opțional)

Mod de preparare

Untul de arahide și siropul de arțar se pun într-un castron și se amestecă până se omogenizează. Apoi se adaugă faina de migdale. În cazul în care compoziția este încă moale se mai adaugă făină. Aluatul trebuie să fie gros, modelabil, umed.

Cu ajutorul unei lingurițe se modelează forme de ou din aluat. Se așează pe o tavă tapetată cu pergament. Se dă la congelator până se face decorul de ciocolată albă.

Se pun într-un robot de bucătărie nucile de macadamia și nuca de cocos deshidratată și se procesează până devin o pastă netedă. Apoi se pun untul de cacao topit, siropul de arțar, vanilia și sare de mare. Se mai procesează până se omogenizează compoziția. Se lasă deoparte.

Odată ce ouăle de unt de arahide sunt ferme la atingere, se scot din congelator și folosiți o lingură sau o furculiță se înmoaie în ciocolată albă astfel încât să fie acoperite complet. Se așează pe tava acoperită cu pergament și se dau la congelator până se întăresc.

Apoi se scot și se trec din nou prin ciocolata albă și se dau din nou la congelator.

Bile cu scorțișoară și cremă de brânză

Această prăjitură este de inspirație irlandeză. Combinația de brânză și scorțișoară este una cât se poate de specială.

Bilele cu scorțișoară și cremă de brânză pe o farfurie albastră
Bilele cu scorțișoară și cremă de brânză nu au nevoie de coacere / Shutterstock

Ingrediente

  • 85 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 57 g unt sărat, la temperatura camerei
  • 453 g zahăr pudră
  • 1 lingură de extract pur de vanilie
  • 280 g nucă de cocos mărunțită îndulcită
  • scorțișoară măcinată, pentru finisare

Mod de preparare

Crema de brânză și untul se bat cu mixerul la viteză medie până se combină complet, aproximativ 30 de secunde. Se răzuiește partea laterală a vasului, apoi se adăugă aproximativ un sfert din cantitatea de zahăr pudră și se amestecă până se încorporează. 

Se adaugă apoi încă un sfert din cantitatea de zahăr și se continuă procesul până tot zahărul este încorporat. Apoi se adaugă extractul de vanilie și nuca de cocos și se amestecă bine.

Din aluat se formează bile care se modelează în palmă astfel încât să fie mai alungite, de forma unui cartof.

Fiecare bomboană se trece prin scorțișoară măcinată până când este complet acoperită. Se păstrează într-un recipient închis ermetic la temperatura camerei timp de până la trei zile sau la frigider până la o săptămână.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Galerie foto
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
închide