Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Vrei să ai un platou bogat cu fursecuri de Crăciun, dar nu mai știi ce rețete să prepari pentru mai multă diversitate? Îți recomandăm să treci pe listă și o rețetă delicioasă și spectaculoasă de fursecuri brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețeta brăduților este cât se poate de simplă, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile.
Galerie foto
Ingredientele de bază pentru această rețetă sunt biscuiții clasici, populari. Poți opta pentru a-i procura din magazinele alimentare sau pentru a-i prepara în propria bucătărie. Important este să optezi și pentru cei rotunzi, care vor sta la baza desertului. Mai ai nevoie de ciocolată, un și lapte, dar și aromele preferate. Nu lipsesc nici nucile, unul dintre ingredientele de bază pentru deserturile sărbătorilor de iarnă.
Rețeta brăduților de Crăciun este ușor asemănătoare cu cea a salamului de biscuiți. Iar pentru a crea brăduții, există forme speciale în magazinele cu articole de bucătărie și patiserie. Dar, poți apela cu încredere și la clasicul storcător de lămâi, din plastic. Interiorul acestuia are formă spiralată, așa cum este forma specială de brăduți.
Descoperă aici și rețeta clasică de salam de biscuiți. Iar în continuare îți oferim rețeta pentru brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduna pe masa din bucătărie toate ingredientele menționate în listă pentru a le pregăti. Rețeta se prepară într-iun timp scurt și este ideal să ai totul la îndemână de la început.
Cum prepari brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată
Rupe biscuiții în bucăți mai mici și adaugă-i în recipientul robotului sau într-un chopper și macină-i, dar nu foarte fin.
Procedează la fel și cu miezul de nucă, apoi amestecă cele două ingrediente într-un bol încăpător.
Lasă-le deoparte și prepară siropul de ciocolată. Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și adaugă în ea laptele cu untul, zahărul, scorțișoara și ciocolata mărunțită. Amestecă ingredientele cu un tel sau o spatulă până când cele solide se topesc și obții o compoziție omogenă.
Nu uita să adaugi și un praf de sare, pentru a intensifica gustul siropului. După ce ridici crăticioara de pe foc poți adăuga în sirop și aromele preferate.
Descoperă și o rețetă de sos de cafea cu ciocolată, pentru a glazura deserturile.
Toarnă siropul de ciocolată fierbinte peste amestecul de biscuiți cu nucă. Amestecăm intens cu spatula până când se omogenizează bine compoziția.
Las-o să se răcească înainte de a modela brăduții.
Pentru a modela delicioșii brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată ia câte o lingură din compoziția răcită și adaug-o în interiorul formei de brăduți. Presează compoziția, apoi deschide forma, iar brăduțul se va desprinde de pe ea.
Așază brăduțul peste un biscuit rotund și continuă modelarea celorlalți brăduți. După ce i-ai format pe toți așază-i pe platou și decorează-i cu zahăr pudră, cu nucă de cocos sau cu alte ingrediente pentru un aspect spectaculos.
Dacă mai dorești și alte rețete de deserturi pentru sărbătorile de iarnă mai poți încerca și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură.
Galerie foto