Biscuiți cu ciocolată la air fryer. Rețeta celui mai versatil desert
Biscuiții sunt un desert perfect pentru cafeaua de dimineață, pentru pachetul de la școală al copilului, pentru un drum mai lung cu mașina sau pentru o gustare dulce. Dacă adaugi în ei și puțină ciocolată vor deveni un deliciu. Iată o rețetă rapidă de biscuiți cu ciocolată la air fryer.
Există sute de rețete de biscuiți potrivite pentru fiecare gust și dietă. De exemplu, dacă vrei să îi faci dietetici poți înlocui zahărul cu îndulcitori naturali.
Cei mai potriviți sunt stevia care nu are calorii sau eritritol. În cazul ambelor variante trebuie să respecți indicațiile date de producător pentru a folosi cantitatea potrivită pentru a nu obține biscuiți prea dulci. O altă opțiune este siropul de arțar fără zahăr care oferă o aromă dulce și bogată.
Rețeta noastră este de biscuiți cu ciocolată, dar pentru a adăuga textură sau mai mult gust poți adăuga și alte ingrediente în aluat. Dacă îți plac variantele mai crocante de biscuiți poți să pui nuci, alune, migdale sau fistic mărunțite în funcție de preferințe. Le poți prăji sau nu înainte.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pune untul într-un vas și se lasă să se înmoaie. Apoi se adaugă zahărul și se bat la viteză medie până când se combină și compoziția devine pufoasă, 3-4 minute. Se pun extractul de vanilie, ouăle, sarea și se mixează până se combină. Apoi se pun bicarbonatul de sodiu și făina și se continuă mixarea până când toate ingredientele sunt încorporate.
Se pun bucățile de ciocolată și nucile tocate și se amestecă cu o spatulă de silicon până când se combină.
Cum prepari rețeta de biscuiți cu ciocolată la air fryer
Se preîncălzește un aparat air fryer la 180°C și se programează la 5 minute. Se tapetează rafturile friteuzei cu hârtie de copt, astfel încât să rămâne spațiu pe toate părțile pentru ca aerul să circule. Se pun două linguri de aluat, la distanță de 3 cm una de alta. Se aplatizează ușor fiecare fursec.
Se presară cu sare fulgioasă. Se pornește friteuza și lasă până devin aurii, aproximativ 5 minute. Apoi se scot și se lasă să se răcească timp de 3-5 minute pentru a se întări. Se repetă cu aluatul rămas.
Cum poți adăuga mai multă aromă în biscuiții cu ciocolată la air fryer
Dacă îți plac texturile mai moi, atunci fructele confiate sunt ceea ce cauți. Caise, stafide, cireșe sau alte opțiuni pe care le ai la dispoziție. O alternativă mai sănătoasă ar fi semințele de chia sau de in. Sunt surse excelente de acizi grași omega-3 și fibre.
Pentru un plus de aromă poți pune în biscuiți și condimente. Scorțișoara și vanilia sunt cele mai comune alegeri pentru că se combină bine cu aproape orice alte ingrediente. Mai poți folosi și ghimbir măcinat care poate conferi note picante și prospețime, fiind o alegere excelentă mai ales în pentru sezonul rece.
De asemenea, mai poți pune în acești biscuiți cu ciocolată la air fryer și extract de migdale, de lămâie, de portocale sau de cafea. Dacă vrei să faci mai multe variante, poți să împarți aluatul și să pui în fiecare lot altceva.