Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
Dacă nu mai știi ce desert să prepari pentru deliciul familiei, atunci îți recomandăm să încerci rețeta de brownie cu afine și cremă de lămâie. Este un desert cu o combinație irezistibilă de gusturi și arome.
Galerie foto
Gustul intens de ciocolată al blatului de brownie este acompaniat de suculența și savoarea afinelor, dar și de efectul crocant al nucilor. Iar crema de lămâie cu gustul ei acrișor și textura catifelată, desăvârșește aspectul și gustul prăjiturii. Poți opta și pentru o altă cremă precum cea de vanilie sau de caramel. Însă crema de lămâie va aduce o notă de eleganță prăjiturii. În plus, va avea și un efect mai răcoritor, datorită acidității sucului de lămâie.
Brownie-ul este un desert popular originar din Statele Unite, dar îndrăgit, apreciat de iubitorii de ciocolată din întreaga lume. Acesta a devenit cunoscut la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este un fel de prăjitură densă, care poate avea o textură umedă, sau mai aerată, în funcție de rețetă și de modul de preparare. Ingrediente de bază pentru brownie includ ciocolată sau cacao, zahăr, ouă, unt și făină. Există multe variații ale rețetei, unele includ nuci, bucăți de ciocolată, caramel, sau chiar brânză.
Descoperă aici una dintre rețetele de brownie, cu brânză și dovleac, delicioasă și spectaculoasă. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru brownie cu afine și cremă de lămâie.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru blatul de brownie cu afine. Mai întâi topește ciocolata mărunțită și untul, la bain marie, într-un bol unde adaugi și laptele.
Omogenizează bine compoziția și las-o să se tempereze în timp ce pregătești și celelalte ingrediente.
Cum prepari blatul pentru brownie cu afine și cremă de lămâie
Înainte de a prepara compoziția pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt la baza tăvii, iar pereții laterali îi ungi cu puțin ulei și presari zahăr pudră.
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile pune-le la rece până când le vine rândul să fie folosite.
Presară un praf de sare peste albușuri și mixează-le spumă. Apoi adaugă treptat zahărul și mixezi în continuare până vei obține o bezea fermă.
Încorporează în bezea compoziția de ciocolată, ușor caldă și omogenizează folosind o spatulă.
Adaugă treptat și făina amestecată cu praful de copt și trecută prin sită. Apoi adaugă nuca tocată grosier, bicarbonatul stins în sucul de lămâie și omogenizează amestecând ușor cu spatula, după fiecare ingredient adăugat.
Întinde compoziția de brownie în tava pregătită și presară afinele deasupra.
Introdu tava în cuptor și coace blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Apoi vei lăsa blatul la răcit și prepari crema.
Cum prepari crema de lămâie
Într-o crăticioară amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și coaja rasă de lămâie. După omogenizare diluează-le cu laptele rece.
Încorporează amidonul și pune crăticioara la foc mediu sau pe baie de aburi. Fierbe crema și amestecând continuu până când se îngroașă ca o budincă.
După stingerea focului adaugă și esența de lămâie.
Lăsăm crema de lămâie să se răcească, apoi încorporezi în ea untul și sucul de lămâie.
Pentru a forma delicioasa prăjitură brownie cu afine și cremă de lămâie mai întâi porționează blatul răcit în forme cubice sau cilindrice. Pune crema într-un dispozitiv de decorat și formează aveline deasupra fiecărei porții de prăjitură. Decorează fiecare porție de prăjitură și cu câteva afine proaspete.
Iar dacă mai dorești să prepari și alte deserturi cu afine, poți încerca și rețeta de prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacere
Galerie foto