Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat

Dacă adori deserturile cu caise și pe cele cu ciocolată, îți oferim mai jos o rețetă delicioasă de negresă cu ciocolată și jeleu de caise. Este rețeta unui desert intens și rafinat, care combină densitatea bogată a ciocolatei negre cu notele luminoase, acrișor-dulci ale caisei.

Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
O reinterpretare elegantă a negresei clasice / Shutterstock

Această negresă pornește de la un blat dens și umed, cu ciocolată topită și unt, asemănător cu un brownie franțuzesc.

Gustul intens de cacao este completat de o ușoară tentă de caramel provenită din zahărul brun, iar interiorul rămâne ușor fondant, aproape cremos, fără a deveni sfărâmicios.

Peste această bază adâncă de ciocolată se așază un strat subțire, lucios, de jeleu de caise, care adaugă prospețime, aciditate blândă și un contrast vizual superb.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Culoarea jeleului aurie sau portocalie luminează prăjitura și creează o notă de vară chiar și în deserturile de iarnă.

La fiecare mușcătură, simți explozia a două gusturi: amăruiul cald și mătăsos al ciocolatei și răcoarea fructată a caiselor.

Este genul de prăjitură care se poate tăia în cuburi mici, dar se cere savurată încet, ca un desert de patiserie fină.

Descoperă și o rețetă de brownie cu afine și cremă de lămâie, iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de negresă cu ciocolată și jeleu de caise.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a pregăti ingredientele pentru prepararea blatului de prăjitură, preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Apoi tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20/30 cm.

Cum prepari blatul de negresă cu ciocolată și jeleu de caise

Topește untul împreună cu ciocolata într-un bol la bain-marie sau la microunde (în reprize scurte), apoi lasă amestecul să se răcorească.

Încorporează zahărul, apoi ouăle, unul câte unul. Adaugă vanilia.

Cerne făina, pudra de cacao și sarea deasupra compoziției, apoi amestecă ușor, până când obții un aluat gros, lucios.

Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează-i suprafața uniform.

Pune tava în cuptor și coace blatul cu ciocolată timp de 20–25 de minute, până când este ferm pe margini, dar încă moale la mijloc. Lasă-l să se răcească complet în tavă.

Cum prepari jeleul de caise

Hidratează gelatina: dacă e pudră, pune-o cu 1-2 linguri de apă rece 5 minute; dacă e foi, în apă rece 5-10 minute.

Încălzește gemul de caise într-o crăticioară până aproape de punctul de fierbere. Oprește focul.

Dizolvă gelatina în gemul cald și amestecă bine.

Lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi toarnă jeleul peste blatul răcit. Dă tava la frigider cel puțin 2 ore, până când jeleul se întărește complet.

Porționează delicioasa negresă cu ciocolată și jeleu de caise în pătrate sau dreptunghiuri, folosind un cuțit trecut prin apă caldă. Poate fi servită simplă sau decorată cu fâșii subțiri de coajă de portocală confiată, frunze de mentă sau o lingură de frișcă naturală alături.

Pentru diversitate poți adăuga în blat nuci, alune de pădure sau bucăți de ciocolată albă pentru mai multă textură.

Gemul de caise poate fi înlocuit cu gem de zmeură sau piersici. Însă gustul dulce-acrișor al caisei este cel mai potrivit pentru ciocolată.

Pentru un jeleu mai consistent, poți folosi suc natural de caise clarificat cu gelatină. Vei obține un strat translucid.

Citește și
CELE MAI CITITE
Dulciuri de post uşor de făcut
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Două pahare cu granita de cireșe
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Supă cremă de gălbiori în bol, alături de un coș cu gălbiori
Supă cremă de gălbiori. Gust și savoare într-o singură farfurie
Supă cremă de gălbiori. Gust și savoare într-o singură farfurie
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Porții de tartă simplă cu cireșe
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Porții de tartă simplă cu cireșe
Galerie foto
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
06:59
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Ouă umplute cu salată de cartofi
05:39
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Borcan cu castraveți în saramură
22 iunie, 05:51
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
22 iunie, 05:41
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Mazăre în saramură la borcan, alături de usturoi și condimente
21 iunie, 06:36
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
21 iunie, 05:56
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
20 iunie, 06:10
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Porții de tartă simplă cu cireșe
20 iunie, 05:07
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sos Samurai preparat în casă. Rețetă de sos picant și ușor afumat
Sos Samurai preparat în casă. Rețetă de sos picant și ușor afumat
Sos Samurai preparat în casă. Rețetă de sos picant și ușor afumat
Subiecte la Evaluarea Națională 2025 - română. Toate pânzele sus! la Subiectul I
Subiecte la Evaluarea Națională 2025 - română. "Toate pânzele sus!" la Subiectul I
Subiecte la Evaluarea Națională 2025 - română. "Toate pânzele sus!" la Subiectul I
“Habibi. Tânăra care s-a iubit Ilie Dumitrescu are o nouă cucerire. Cine e bărbatul cu care s-a afişat Teodora
“Habibi”. Tânăra care s-a iubit Ilie Dumitrescu are o nouă cucerire. Cine e bărbatul cu care s-a afişat Teodora
“Habibi”. Tânăra care s-a iubit Ilie Dumitrescu are o nouă cucerire. Cine e bărbatul cu care s-a afişat Teodora
Rezultate Loto azi, 22 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 22 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 22 iunie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Pinar Deniz și Kaan Yildirim au publicat primele fotografii cu chipul fiului lor. Cei doi actori turci formează o familie fericită
Pinar Deniz și Kaan Yildirim au publicat primele fotografii cu chipul fiului lor. Cei doi actori turci formează o familie fericită
Pinar Deniz și Kaan Yildirim au publicat primele fotografii cu chipul fiului lor. Cei doi actori turci formează o familie fericită
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Cheesecake Brownie cu zmeură
Cheesecake Brownie cu zmeură
Cheesecake Brownie cu zmeură
3 capcane frecvente ale parentingului
3 capcane frecvente ale parentingului
3 capcane frecvente ale parentingului
A murit bunica Arianei Grande. Familia artistei a confirmat vestea pe rețelele sociale: Suntem profund îndurerați
A murit bunica Arianei Grande. Familia artistei a confirmat vestea pe rețelele sociale: „Suntem profund îndurerați”
A murit bunica Arianei Grande. Familia artistei a confirmat vestea pe rețelele sociale: „Suntem profund îndurerați”
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
fresh
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival

Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival

Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival

Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină

Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină

Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu

Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu

Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă

Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă

Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant

Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
închide