Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Se întâmplă uneori să-ți rămână albușuri nefolosite pentru co folosești doar gălbenușurile la anumite preparate și nu știi ce să faci cu ele? Îți recomandăm să încerci rețeta de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.

Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Galerie foto

Galerie foto

Frunzele de mentă adăugate ca decor oferă un plus de aromă și aspect prăjiturii / Shutterstock

Prăjitura va fi o reușită sigură și din punct de vedere al gustului, dar și al texturii. Blatul va fi ușor umed datorită ciocolatei și untului adăugate în compoziție. Iar glazura de ciocolată îi va oferi aspect plăcut și gust delicios. Poți personaliza rețeta adăugând ciocolata preferată, dar și alte arome. Iar dacă nu ai albușuri rămase, poți prepara negresa folosind gălbenușurile la o cremă. În orice cremă fiartă poți include gălbenușurile: de vanilie, lămâie, cafea, etc.

Citește și

Rețetele de negresă sunt foarte adorate în bucătăria românească, pentru că sunt delicioase și aspectuoase. În plus, se prepară foarte simplu și sunt versatile. Pornind de la rețeta de bază mai poți adăuga în compoziție fructe proaspete, fructe uscate, nuci, alune sau chiar cereale. Poți combina blaturile de negresă cu orice cremă dorești sau cu diferite glazuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici: 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă. iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara compoziția blatului de negresă, mai întâi vei aduce la temperatura camerei toate ingredientele. Pune albușurile în bolul mixerului și presară sare peste ele.

Pune ciocolata la topit împreună cu laptele și untul, apoi lasă compoziția să se mai răcească.

Macină nuca mai grosier, trece făina prin sită împreună cu praful de copt, iar bicarbonatul de sodiu dizolvă-l în puțină zeamă de lămâie.

Cum prepari blatul pentru negresă din albușuri cu glazură de ciocolată

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o tavă de 23/ 36 cm. Apoi introdu mixerul în albușuri și amestecă-le energic până când devin spumoase și cristaline.

Adaugă treptat zahărul, continuând să amesteci intens. Când vei obține o bezea fermă care rămâne fixată pe pereții bolului, îndepărtează mixerul folosește în continuare o spatulă.

Toarnă peste bezea, în fir subțire, ciocolata topită și ușor călduță și esența de rom. Amestecă ușor cu mișcări circulare, de jos in sus, pentru a se menține bezeaua aerată.

Adaugă nuca măcinată, bicarbonatul dizolvat, apoi treptat făina. Textura aluatului va fi ceva mai consistentă decât a unui chec clasic.

Întinde compoziția pentru negresă în tava pregătită. Nivelează-i suprafața uniform și pune tava în cuptor. Coace blatul de negresă la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.

Lăsă negresa să se răcească, timp în care pregătești glazura de ciocolată

Într-o crăticioară încălzește frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Adaugă ciocolata mărunțită și amestecă intens până când aceasta se topește și se omogenizează compoziția. Lasă glazura să se răcească 5-6 minute apoi toarn-o deasupra blatului de negresă. Întinde-o uniform.

Pune tava la loc răcoros până când glazura se întărește. Apoi poți porționa frumos delicioasa negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.

Iar dacă mai dorești și alte rețete ușor asemănătoare, mai poți încerca și rețeta de brownie cu zmeură și fistic.

Citește și
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată porționată pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Femeie nivelând blatul de negresă în tava de copt
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
+0
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Galerie foto
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Galerie foto
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Mireasa: Confesiuni, sezonul 8. Ce vor face Lavinia și Adin cu banii din marele premiu. În ce vor să investească
Mireasa: Confesiuni, sezonul 8. Ce vor face Lavinia și Adin cu banii din marele premiu. În ce vor să investească
Mireasa: Confesiuni, sezonul 8. Ce vor face Lavinia și Adin cu banii din marele premiu. În ce vor să investească
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
închide