Chec aperitiv cu spanac și morcovi, pentru gustări zilnice
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru gustări zilnice sau pentru pauza de masă de la birou, încearcă o rețetă de chec aperitiv cu spanac și morcovi.
Galerie foto
Astfel de aperitive sub formă de chec sau de budinci sunt foarte apreciate chiar și la mesele festive. Sunt gustoase și foarte spectaculoase, mai ales dacă se folosesc ingrediente frumos colorate. Rețetele sunt foarte versatile. Le poți prepara din diferite combinații de legume cu verdețuri și condimente. Le mai poți prepara și cu adaos de brânzeturi sau cu preparate din carne.
Tot ce ai de făcut este să prepari un aluat de bază din ouă cu făină și lapte sau smântână, chiar și iaurt. Aluatul va avea textura checului clasic și poți adăuga în el ingredientele preferate. Urmărește mai jos rețeta de chec aperitiv cu spanac și morcovi, pentru a o prepara și tu și a te bucura de gustul unui aperitiv savuros și spectaculos.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu aducerea ingredientelor pe masa de lucru și pregătirea acestora. Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt, curăță morcovii și toacă-i în cuburi. Clătește bine spanacul, scurge-l de apă și toacă-l în franjuri.
Așază pe flacăra aragazului o tigaie cu uleiul la încins. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă ceapa, usturoiul și morcovii. Amestecă bine ingredientele prin ulei pentru a se căli ușor. Apoi adaugă franjurile de spanac. Amestecă din nou toate ingredientele timp de 1 minut, apoi stinge focul și lasă-le la răcit.
Descoperă și o rețetă de budincă de urzici cu ouă și usturoi, perfectă pentru una dintre gustările zilei.
Cum prepari aluatul pentru chec aperitiv cu spanac și morcovi
În timp ce ingredientele pentru umplutură se răcesc, prepară aluatul.
Ia un bol încăpător și sparge ouăle în el. Presară sare și piper peste ele și amestecă-le bine cu telul sau cu ajutorul mixerului până când devin spumoase. Apoi adaugă smântâna și din nou amestecă bine compoziția. Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și adaugă-le treptat în compoziție, în timp ce amesteci ușor. Când ai aluatul pregătit poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius.
Așază hârtie de copt într-o formă de chec, clasică și adaugă în ea un strat din aluatul pentru chec. Apoi adaugă din loc în loc câte puțin din amestecul de spanac cu morcovi, ceapă și usturoi. Pune din nou un strat de aluat și continuă procedeul până la terminarea ingredientelor. Adăugând în acest mod ingredientele vei obține un joc frumos de culori în compoziția de chec. Ultimul strat va fi din aluat pentru un aspect uniform.
Pune tava în cuptor și coace deliciosul chec aperitiv cu spanac și morcovi pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Checul se va dezvolta frumos datorită prafului de copt și se va rumeni uniform. Lasă-l să se mai răcească pentru a-l putea porționa frumos.
Este delicios și ușor cald, dar și rece, servit cu un pahar de lapte sau de iaurt.
Descoperă aici și o rețetă de chec sărat cu șuncă și măsline.
Galerie foto