Budincă de chia cu iaurt. 5 rețete pline de savoare

Rețeta de budincă de chia cu iaurt este una dintre cele mai rapide, versatile, gustoase, sănătoase și economice preparate. Gândește-te că în doar 5 minute ai o masă plină de proteine, fibre și grăsimi sănătoase care îți va da senzația de sațietate până la ora prânzului.

budincă de chia cu iaurt pusă în două borcane
Budinca de chia cu iaurt este un mic dejun plin de nutrienți / Shutterstock

Pentru a face budincă de chia cu iaurt poți folosi orice fel de iaurt vrei, de la clasicul produs din lapte de vacă la cel vegetal. Pentru ca budinca să fie cât mai sănătoasă evită-le pe cele care zahăr sau aditivi alimentari adăugați.

Nu trebuie să te pricepi la gătit pentru a face budincă de chia cu iaurt. Procesul de preparare este unul foarte simplu. Doar trebuie să amesteci într-un vas iaurtul cu semințele de chia și să le dai la rece peste noapte.

Dacă vrei să ai un preparat mai sofisticat poți să adaugi toppinguri care nu doar să ajută la obținerea unui gust mai complex, dar îi dau și un aspect mai interesant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți pune unt de arahide, de migdale sau de caju, ciocolată sau pudră de cacao, orice fel de fructe, nucă de cocos, dulcețuri fără zahăr sau condimente. Scorțișoara, nucșoara, ghimbirul, vanilia sau cardamonul sunt alegeri cu care nu vei da greș.

Citește și

Budincă simplă iaurt

Budinca simplă cu iaurt poate fi o bază ideală pentru un mic dejun sănătos. Se prepară simplu și nu ai nevoie de multe ingrediente. La final vei avea un preparat gustos și sănătos.

Budinca de chia într-un bol alb
Budinca simplă de chia cu iaurt este baza pentru orice mic dejun sănătos / Shutterstock

Ingrediente

  • 60 g semințe de chia
  • 120 ml apă fierbinte
  • 3 linguri sirop de arțar, miere sau zahăr de cocos
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 praf de sare de mare
  • 450 g iaurt grecesc (sau iaurt vegan)
  • 350 ml lapte (migdale, nucă de cocos, soia, etc.)

Mod de preparare

Într-un borcan se amestecă semințele de chia și apa fierbinte. Se lasă să stea aproximativ 5 minute. Se adaugă vanilia, îndulcitorul și un praf de sare.

Apoi se pun iaurtul grecesc și laptele. Se amestecă pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze foarte bine. Se pune un capac și se dă la frigider. Se păstrează până la 4-5 zile.

Budincă de semințe de chia cu iaurt și nuci

Budinca de chia cu iaurt și nuci este ideală dacă vrei un mic dejun gustos și savuros. Este perfectă pentru zilele în care vrei ceva dulce și gustos.

Budincă de chia cu iaurt și nuci într-un pahar simplu
Budinca de chia cu iaurt și nuci este o sursă bogată de proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml lapte de vacă sau vegetal
  • 40 g  semințe de chia
  • 170 g iaurt grecesc simplu
  • 1 – 2 linguri sirop de arțar
  • 70 g  granola cu banane și nuci
  • 70 nuci pecan
  • 1 banană, curățată și tăiată felii

Mod de preparare

Se combină laptele, semințele de chia, iaurtul grecesc și siropul de arțar într-un castron de mărime medie. Se amestecă până se omogenizează. Se dă la frigider minimum două ore sau peste noapte pentru a permite budincii de chia să se îngroașe.

Apoi se împarte jumătate din budinca de chia în două căni. Se acoperă cu jumătate din toppinguri, distribuind uniform granola, nucile pecan și feliile de banană între boluri. Apoi se pune un alt strat de amestec de chia și deasupra restul toppingurilor.

Budincă de chia tropicală

Budină de chia tropicală este perfectă pentru zilele în care vrei ceva savuros și dulce. Este o rețetă simplă și ușor de preparat. Poți să pui fructe exotice sau poți să alegi fructele de sezon.

Budincă de chia cu fructe exotice
Budinca de chia cu iaurt exotică este un desert sănătos / Shutterstock

Ingrediente

  • 60 g semințe de chia
  • 250 ml lapte de migdale neîndulcit 
  • 120 g iaurt grecesc simplu degresat
  • 1 lingură de stevia/sirop de arțar/ miere
  • 1 kiwi mediu, decojit și tăiat felii
  • ½ mango tăiat cuburi mici
  • 2 linguri de nucă de cocos uscată, neîndulcită, mărunțită

Mod de preparare          

Într-un borcan mare se pun semințele de chia, laptele de migdale, iaurtul și îndulcitorul. Se amestecă până se combină bine, răzuind părțile borcanului cu o lingură sau o spatulă, dacă este necesar, pentru a încorpora toate semințele de chia. Se dă la frigider pentru cel puțin două ore sau peste noapte.

Între timp, într-o tigaie mică, la foc mediu mic, se prăjește nuca de cocos până se rumenește, aproximativ 4 minute. Se lasă să se răcească și se pune într-un recipient mic până când este gata de utilizare.

După ce a stat la rece, budinca se împarte în 2 boluri mici de servire. Deasupra fiecăreia se pun kiwi, mango și nucă de cocos mărunțit, împărțind fructele în mod egal între ele.

Parfait de budincă de semințe de chia cu vanilie

Dacă vrei un desert savuros sau un mic dejun gustos, atunci încearcă rețeta de parfait de budincă de semințe de chia cu vanilie.

Parfait cu semințe de chia într-un pahar alb
Pentru a îndulci parfaitul de semințe de chia poți folosi stevia / Shutterstock

Ingrediente

  • 120 ml iaurt grecesc neîndulcit sau iaurt de cocos în stil grecesc
  • 3 linguri de seminte de chia
  • 120 ml lapte de migdale neîndulcit sau lapte de migdale neîndulcit
  • 1-2 lingurițe de îndulcitor
  • 120 g fructe de pădure proaspete sau alte fructe

Mod de preparare

Se amestecă până se combină iaurtul, laptele și semințele de chia într-un recipient mic. Se îndulcește după gust. Se acoperă și se lasă la frigider peste noapte. Apoi, se pun deasupra fructele de pădure și se servește.

Budinca de chia cu cacao și iaurt

Budinca de chia cu cacao și iaurt este delicioasă. Pentru momentele în care vrei ceva gustos și rapid, acesta este rețeta perfectă.

Budină de chia cu zmeură
Zmeura poate fi proaspătă sau congelată / Shutterstock

Ingrediente proaspete

  • 100 g iaurt
  • 100 g zmeură
  • 500 ml lapte
  • 100 g semințe de chia
  • 1 lingură de cacao

Mod de preparare

Se amestecă semințele de chia, pudra de cacao și laptele într-un castron până când sunt bine omogenizate. Se lasă să stea 10 minute, astfel încât semințele să se extindă. Se pune iaurtul deasupra budincii, apoi zmeura. Se poate servi cu fulgi de ciocolată deasupra.

De ce să consumi budincă de chia cu iaurt la micul dejun

Budinca de chia cu iaurt este o opțiune excelentă pentru micul-dejun din mai multe motive. Unul dintre cele mai importante ține de aspectul logistic: o poți prepara de seara și o poți lua foarte ușor cu tine la birou. Apoi, se poate personaliza foarte ușor.

Poți face o budincă de bază peste care să adaugi tot felul de fructe și alte toppinguri astfel încât ai în fiecare zi alt preparat.

Un alt aspect foarte important este cel ce ține de efectele benefice pe care semințele de chia le au asupra sănătății. Sunt bogate în fibre solubile, care absorb lichidul și se umflă, formând o textură de budincă consistentă.

Consumul de budincă de chia poate contribui la o senzație de sațietate care persistă pe termen lung, ajutând la menținerea unei stări de plinătate până la următoarea masă.

Semințele de chia sunt o sursă bună de proteine, fibre, acizi grași omega-3 și nutrienți precum calciu, magneziu și fier. Iaurtul adaugă proteine și probiotice, benefice pentru sănătatea digestivă. De asemenea, furnizează carbohidrați complecși, proteine și grăsimi sănătoase, oferind o sursă de energie sustenabilă pentru a începe ziua.

Grăsimile omega-3 din semințele de chia sunt benefice pentru sănătatea inimii și a creierului, iar această combinație poate contribui la menținerea unui sistem cardiovascular sănătos și la funcționarea optimă a creierului.

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide