Budincă de conopidă cu brânză. Alegerea perfectă pentru o masă delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru o masă principală din zi, îți recomandăm o rețetă de budincă de conopidă cu brânză. Este foarte ușor de preparat, iar conopida este pusă maxim în valoare pe lângă celelalte ingrediente.

Publicat: 27 octombrie 2022, 07:00
Budincă de conopidă cu brânză într-o formă de copt de ceramică, alături de două râșnițe de sare și usturoi
Galerie foto

Galerie foto

Budinca de conopidă este perfectă și pe un platou cu aperitive festive / Shutterstock

Dacă nu ai îndrăgit până acum conopida, acordă-i o șansă, că tot este sezonul ei. O poți include cu succes într-o varietate de rețete, din toate categoriile. Poți prepara din ea gustări simple, aperitive, supe și ciorbe, feluri principale și murături.

Conopida nu are un gust deosebit, dar are aspect plăcut și o mulțime de proprietăți benefice sănătății. Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc s-o introducem în alimentația noastră pentru că ajută la buna funcționare a organismului.

Având un conținut bogat în fibre și apă, consumul de conopidă ajută la detoxificarea organismului. În plus, mai reprezintă și o sursă excelentă de antioxidanți, mult benefici la începutul sezonului rece și nu numai.

Citește și

Dacă nu știi cum să gătești conopida poți începe cu rețeta de conopidă pane. O vei îndrăgi de la prima degustare. Chiar și copiii o vor adora preparată în acest mod. Iar supa cremă de conopidă este chiar perfectă pentru a face conopidei debutul în alimentația ta.

Vezi aici cum se prepară rețeta de supă cremă de conopidă! Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării budincii de conopidă.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea conopidei care necesită curățare și fierbere, înainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente. Între timp, poți porni cuptorul la 180 de grade pentru a se încălzi.

Cum prepari budincă de conopidă cu brânză

Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Adaugă și o linguriță de sare și lasă apa să atingă punctul de fierbere. Amestecă cu o spatulă până când sarea este dizolvată. Curăță conopida de frunze și începe prin a o desface în buchețele. Clătește buchețelele de conopidă cu apă rece apoi adaugă-le în oala cu apa care fierbe. Lasă-le să fiarbă pentru 5-6 minute. Apoi, transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs Între timp, te ocupi de pregătirea celorlalte ingrediente.

Sparge ouăle într-un bol și adaugă un praf de piper peste ele. Amestecă-le până la omogenizare. Adaugă smântâna și din nou omogenizează compoziția. Toacă pătrunjelul verde și frunzele de busuioc și adaugă-le în compoziție.

Pregătește o formă de copt sau o tavă și unge-o cu ulei. Adaugă în ea buchețelele de conopidă, iar printre acestea presară brânza sfărâmată. Apoi toarnă deasupra acestor ingrediente, compoziția de ouă cu smântână.

Pune forma de copt la cuptor și coace delicioasa budincă de conopidă cu brânză pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă budinca să se răcească 10-15 minute, apoi o poți porționa.

Servește-o ca gustare, la micul dejun, sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei. Porționată frumos va avea succes și pe un platou cu aperitive festive. Tot din aceeași categorie de preparate cu conopidă îți mai oferim și o rețetă de sufleu de conopidă cu brânză.

Citește și
Formă de copt albă cu gustare din brânză, conopidă și ouă, alături de două râșnițe de sare și piper

Galerie foto

Budincă de conopidă cu brânză într-o formă de copt de ceramică, alături de două râșnițe de sare și usturoi
Porții de budincă din conopidă pe farfurii cu furculițe
+0
CELE MAI CITITE
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Pateu de năut cu ciuperci în borcan și pe felii de pâine
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Te-ar mai putea interesa și
Două boluri cu supă cremă de năut și conopidă garnisită cu boabe de năut, bucăți de conopidă, cimbru și smântână vegetală
Galerie foto
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Porție de supă de conopidă și varză de Bruxelles în bol alb cu dungă albastră, alături de pâine și un borcan cu cremă de brânză
Galerie foto
Supă de conopidă și varză de Bruxelles. O combinație gustoasă și sănătoasă
Supă de conopidă și varză de Bruxelles. O combinație gustoasă și sănătoasă
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi în bol albastru pe un ștergar albatru cu carouri albe
Galerie foto
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
08:00
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată 5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
07:00
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
06:00
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
7 decembrie, 08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
7 decembrie, 07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
7 decembrie, 06:00
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn
6 decembrie, 08:00
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
6 decembrie, 07:00
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
1
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
2
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
3
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Dintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș. Ciupercile sunt...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
4
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
5
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Rețeta de cozonac fără frământare este preferata tuturor atunci când vine vorba despre masa de festivă de sărbători. Aroma de cozonac în casă este primul semn de sărbătoate. Dacă până acum...
Parteneri
Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”
Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
Programul înfricoșător care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT
Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao
Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație
fresh
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
închide