Budincă de conopidă cu brânză. Alegerea perfectă pentru o masă delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru una dintre gustările zilei, sau pentru o masă principală din zi, îți recomandăm o rețetă de budincă de conopidă cu brânză. Este foarte ușor de preparat, iar conopida este pusă maxim în valoare pe lângă celelalte ingrediente.

Publicat: 27 octombrie 2022, 07:00
Budincă de conopidă cu brânză într-o formă de copt de ceramică, alături de două râșnițe de sare și usturoi
Galerie foto

Galerie foto

Budinca de conopidă este perfectă și pe un platou cu aperitive festive / Shutterstock

Dacă nu ai îndrăgit până acum conopida, acordă-i o șansă, că tot este sezonul ei. O poți include cu succes într-o varietate de rețete, din toate categoriile. Poți prepara din ea gustări simple, aperitive, supe și ciorbe, feluri principale și murături.

Conopida nu are un gust deosebit, dar are aspect plăcut și o mulțime de proprietăți benefice sănătății. Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc s-o introducem în alimentația noastră pentru că ajută la buna funcționare a organismului.

Având un conținut bogat în fibre și apă, consumul de conopidă ajută la detoxificarea organismului. În plus, mai reprezintă și o sursă excelentă de antioxidanți, mult benefici la începutul sezonului rece și nu numai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Dacă nu știi cum să gătești conopida poți începe cu rețeta de conopidă pane. O vei îndrăgi de la prima degustare. Chiar și copiii o vor adora preparată în acest mod. Iar supa cremă de conopidă este chiar perfectă pentru a face conopidei debutul în alimentația ta.

Vezi aici cum se prepară rețeta de supă cremă de conopidă! Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării budincii de conopidă.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea conopidei care necesită curățare și fierbere, înainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente. Între timp, poți porni cuptorul la 180 de grade pentru a se încălzi.

Cum prepari budincă de conopidă cu brânză

Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Adaugă și o linguriță de sare și lasă apa să atingă punctul de fierbere. Amestecă cu o spatulă până când sarea este dizolvată. Curăță conopida de frunze și începe prin a o desface în buchețele. Clătește buchețelele de conopidă cu apă rece apoi adaugă-le în oala cu apa care fierbe. Lasă-le să fiarbă pentru 5-6 minute. Apoi, transferă-le într-o sită și lasă-le la scurs Între timp, te ocupi de pregătirea celorlalte ingrediente.

Sparge ouăle într-un bol și adaugă un praf de piper peste ele. Amestecă-le până la omogenizare. Adaugă smântâna și din nou omogenizează compoziția. Toacă pătrunjelul verde și frunzele de busuioc și adaugă-le în compoziție.

Pregătește o formă de copt sau o tavă și unge-o cu ulei. Adaugă în ea buchețelele de conopidă, iar printre acestea presară brânza sfărâmată. Apoi toarnă deasupra acestor ingrediente, compoziția de ouă cu smântână.

Pune forma de copt la cuptor și coace delicioasa budincă de conopidă cu brânză pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă budinca să se răcească 10-15 minute, apoi o poți porționa.

Servește-o ca gustare, la micul dejun, sau chiar la una dintre mesele principale ale zilei. Porționată frumos va avea succes și pe un platou cu aperitive festive. Tot din aceeași categorie de preparate cu conopidă îți mai oferim și o rețetă de sufleu de conopidă cu brânză.

Citește și
Formă de copt albă cu gustare din brânză, conopidă și ouă, alături de două râșnițe de sare și piper
Galerie foto

Galerie foto

Budincă de conopidă cu brânză într-o formă de copt de ceramică, alături de două râșnițe de sare și usturoi
Porții de budincă din conopidă pe farfurii cu furculițe
+21
CELE MAI CITITE
Colivă pusă pe o farfurie albă și pudrată cu zahăr
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Colivă cu nucă puse în două vase diferite
Colivă tradițională cu nucă. Rețeta desertului pe care toți românii îl adoră
Colivă tradițională cu nucă. Rețeta desertului pe care toți românii îl adoră
Porții de prăjitură ușoară cu mere așezate suprapus
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Pâine proteică din linte roșie în vas oval
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Clătite cu gutui rase în aluat, glazurate cu miere
Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară
Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă toffee alături de o cană cu lapte
Budinca toffee, desertul clasic britanic pe care îl vei adora
Budinca toffee, desertul clasic britanic pe care îl vei adora
Conopidă pane, la cuptor, servită pe un platou argintiu
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Două boluri cu supă cremă de năut și conopidă garnisită cu boabe de năut, bucăți de conopidă, cimbru și smântână vegetală
Galerie foto
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Conopidă pane de post în bol, alături de un bol cu sos de roșii
08:31
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Mai multe borcane cu castraveți murați
05:27
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
clătite la tavă puse pe o farufrie albă
05:21
Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul Clătite la tavă, desertul care a uimit internetul
Friptură de curcan porționată pe un tocător, alături de ierburi aromatice
5 noiembrie, 08:11
Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară
Tiramisu cu fistic și zmeură pe un platou cu furculiță
5 noiembrie, 07:23
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Caponata Siciliană în tigaie
5 noiembrie, 06:43
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
ciorba de burtă servită într-un bol plin
4 noiembrie, 07:33
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Usturoi macerat în miere
4 noiembrie, 06:46
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
1
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Dacă adori deserturile cu dovleac și ești în căutare de rețete savuroase, îți oferim mai jos o rețetă de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară. Chiar dacă scorțișoara este...
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
2
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant
Pentru atunci când familia poftește la un desert cu mere și nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj. Se vor bucura de...
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
3
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Mâncăruri cu ciuperci proaspete pe care să le faci toamna asta. Sunt ușor și rapid de pregătit
Atunci când gătești mâncăruri cu ciuperci proaspete trebuie să te asiguri că alegi soiul potrivit. Fiecare tip aduce o textură și un gust diferit, iar unele sunt mai potrivite pentru anumite...
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
4
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Rețetă de supă cremă de dovleac din bucătăria franțuzească. Ce să adaugi pentru a ieși un deliciu
Supa cremă de dovleac după rețeta franțuzească este mult mai cremoasă decât alte preparate similare, mai ales datorită modului de preparare. În plus, conține și mai multe legume care îi dau...
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
5
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Toamna este sezonul care miroase a deserturi cu mere și scorțișoară. Plăcinte, tarte, clătite, ștrudele, brioșe și tot felul de prăjituri cremoase sau crocante ne încântă în zilele reci și ploioase....
Parteneri
Zodii care au parte de noroc și abundență pe 7 noiembrie 2024. Nativii care se bucură de surprize plăcute
Zodii care au parte de noroc și abundență pe 7 noiembrie 2024. Nativii care se bucură de surprize plăcute
Zodii care au parte de noroc și abundență pe 7 noiembrie 2024. Nativii care se bucură de surprize plăcute
Apartament cu 3 camere de 232.000 de euro, scos la ofertă de Black Friday. Care este noul preţ
Apartament cu 3 camere de 232.000 de euro, scos la ofertă de Black Friday. Care este noul preţ
Apartament cu 3 camere de 232.000 de euro, scos la ofertă de Black Friday. Care este noul preţ
Fiica lui Leonard Doroftei, decizie total neaşteptată pentru tatăl său: „Am zis să încerc, de ce nu?!”
Fiica lui Leonard Doroftei, decizie total neaşteptată pentru tatăl său: „Am zis să încerc, de ce nu?!”
Fiica lui Leonard Doroftei, decizie total neaşteptată pentru tatăl său: „Am zis să încerc, de ce nu?!”
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: Farfuriile sunt la mine toate...
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Ninel Conde și soțul împlinesc 1 an de când s-au căsătorit. Bărbatul este mai mic cu 17 ani decât actrița din Rebelde
Ninel Conde și soțul împlinesc 1 an de când s-au căsătorit. Bărbatul este mai mic cu 17 ani decât actrița din Rebelde
Ninel Conde și soțul împlinesc 1 an de când s-au căsătorit. Bărbatul este mai mic cu 17 ani decât actrița din Rebelde
Un influencer pro-Trump a recunoscut că a primit bani de la un agent rus. Ce sumă a primit pentru a publica un video fals online
Un influencer pro-Trump a recunoscut că a primit bani de la un agent rus. Ce sumă a primit pentru a publica un video fals online
Un influencer pro-Trump a recunoscut că a primit bani de la un agent rus. Ce sumă a primit pentru a publica un video fals online
Gogoși umplute cu gem de portocale și glazură
Gogoși umplute cu gem de portocale și glazură
Gogoși umplute cu gem de portocale și glazură
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Oboseala în timpul sarcinii. Cum poți gestiona schimbările care apar în această perioadă
Dua Lipa se pregătește să lanseze un nou album, la doar șase luni de la debutul LP-ului Radical Optimism
Dua Lipa se pregătește să lanseze un nou album, la doar șase luni de la debutul LP-ului „Radical Optimism”
Dua Lipa se pregătește să lanseze un nou album, la doar șase luni de la debutul LP-ului „Radical Optimism”
Cât de sănătos este să speli ouăle înainte de consum. Cum le poți depozita corect
Cât de sănătos este să speli ouăle înainte de consum. Cum le poți depozita corect
Cât de sănătos este să speli ouăle înainte de consum. Cum le poți depozita corect
fresh
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos

Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos

Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară

Friptură de curcan la tigaie. Rețetă simplă și ușoară

Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni

Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni

Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare

Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
închide