Conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Ce poate fi mai gustos în sezonul rece decât o friptură sau o garnitură alături de murăturile preferate? Și pentru că piața abundă de conopidă și de sfeclă roșie, îți oferim o rețetă de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.

Publicat: 21 octombrie 2022, 07:00 / Actualizat: 21 octombrie 2022, 9:35
Conopidă murată în saramură cu sfeclă roșie, servită în bol alb cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Saramura de la murături oferă o mulțime de beneficii organismului / Shutterstock

Cele două ingrediente se completează foarte bine! Pe parcursul conservării conopida împrumută din gustul dulce al sfeclei și capătă o culoare spectaculoasă. Murate în saramură nu sunt doar gustoase, ci și sănătoase.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murate în saramură.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea ingredientelor pentru murat, pregătește borcanele. Spală bine borcanele cu apă și detergent, clătește-le bine, apoi sterilizează-le.

Îți oferim un articol cu metode de sterilizare a borcanelor și sticlelor pentru conserve. Când ai borcanele pregătite, te poți apuca și de pregătirea ingredientelor.

Cum prepari conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă

Curăță conopida și desfă-o în buchețele. Clătește-le cu apă rece și pune-le într-o sită. Curăță sfecla roșie și tai-o în cuburi sau în felii. Așază în borcane bucăți de conopidă intercalate cu bucăți de sfeclă roșie. Toarnă apă în borcane și măsoară cantitatea. Apoi, varsă apa din borcane într-o cratiță. Pune o sită la gura borcanelor pentru a nu răsturna în cratiță și bucățile de conopidă sau de sfeclă.

Adaugă o lingură de sare pentru murături, neiodată, pentru fiecare litru de apă. Adaugă și boabele de piper, de muștar și de coriandru, precum și foile de dafin. Fierbe saramura pentru 2-3 minute de la primul clocot.

Stinge focul, acoperă cratița cu un capac și las-o așa 10 minute. Astfel, te asiguri că se vor infuza bine toate condimentele. Toarnă saramura fierbinte peste conopida și sfecla din borcane. Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le să se răcească lent pentru o conservare perfectă. Apoi, etichetezi borcanele și le așezi pe raftul din cămară.

Și pentru că murăturile merg perfect lângă o friptură bună, îți oferim și o rețetă de friptură de porc cu vin la cuptor. Este o rețetă perfectă și pentru masa de Crăciun.

Care sunt beneficiile saramurii de la murături

Saramura de la murături, este bogată în săruri și acizi care se dezvoltă în urma procesului natural de fermentație a legumelor. În urma fermentării legumelor, saramura se îmbogățește cu acid lactic, acid folic, și anumite substanțe probiotice. Mai conține și o serie de vitamine precum vitaminele A, vitamina B1, B6 și B9, vitamina C și  K, dar și de minerale precum fier, calciu și potasiu.

Bacteriile probiotice din murături și din saramură favorizează digestia și pot reface echilibrul natural al florei intestinale. Antioxidanții din saramură lupta împotriva radicalilor liberi și întăresc sistemul imunitar. Consumul de murături în saramură poate îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge, menținând-ul chiar la un nivel normal.

Saramura de la murături este și foarte hidratantă prin conținutul ridicat de săruri. De asemeni poate ameliora crampele musculare, de aceea saramura este recomandată și sportivilor. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile saramurii și ale murăturilor în saramură.

Citește și
Trei borcane cu conopida cu sfeclă roșie pentru iarnă
Galerie foto

Galerie foto

Conopidă murată cu sfeclă roșie în bol alb cu furculiță
Conopidă murată în saramură cu sfeclă roșie, servită în bol alb cu furculiță
Trei borcane cu murături în saramură
+21
CELE MAI CITITE
Plăcintă cu mazăre porționată pe farfurie și în vasul de copt
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Coji de eclere coapte în tavă
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit
Porții de kugel de cartofi
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
salată shuba
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
pepeni murați la borcan
De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți
De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți
ghebe murate puse în două borcane diferite
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
Mai multe borcane cu murături asortate
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei porții din prăjitura Cartof
06:56
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
05:59
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
pad thai
20 ianuarie, 12:39
Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez
Salata de fructe pusă într-un bol alb
20 ianuarie, 06:12
Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
filet mignon
19 ianuarie, 05:33
Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon
sfecla tăiată
19 ianuarie, 05:09
Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni
Porție de ciorbă de cartofi cu pipote de pui
18 ianuarie, 05:01
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Croissante rapide, unul secționat
18 ianuarie, 04:39
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Salată de gulii. Rețetă savuroasă, pentru porția de sănătate
Salată de gulii. Rețetă savuroasă, pentru porția de sănătate
Salată de gulii. Rețetă savuroasă, pentru porția de sănătate
Iancu Guda, despre adevăratele motive pentru care companiile eşuează. Care sunt cele 10 greşeli pe care le fac antreprenorii
Iancu Guda, despre adevăratele motive pentru care companiile eşuează. Care sunt cele 10 greşeli pe care le fac antreprenorii
Iancu Guda, despre adevăratele motive pentru care companiile eşuează. Care sunt cele 10 greşeli pe care le fac antreprenorii
Albert Duro a ajuns de nerecunoscut! Transformare incredibilă a fostului jucător de la Steaua
Albert Duro a ajuns de nerecunoscut! Transformare incredibilă a fostului jucător de la Steaua
Albert Duro a ajuns de nerecunoscut! Transformare incredibilă a fostului jucător de la Steaua
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Özge Özpirinçci a participat la Joy Awards 2025. Ce rochie a purtat vedeta
Özge Özpirinçci a participat la Joy Awards 2025. Ce rochie a purtat vedeta
Özge Özpirinçci a participat la Joy Awards 2025. Ce rochie a purtat vedeta
Care sunt cele mai sigure companii aeriene în 2025. Cine ocupă primul loc
Care sunt cele mai sigure companii aeriene în 2025. Cine ocupă primul loc
Care sunt cele mai sigure companii aeriene în 2025. Cine ocupă primul loc
Muffins cu spanac și brânză sărată
Muffins cu spanac și brânză sărată
Muffins cu spanac și brânză sărată
Cum să încurajezi copilul să ia decizii de mic: pași pentru creșterea independenței
Cum să încurajezi copilul să ia decizii de mic: pași pentru creșterea independenței
Cum să încurajezi copilul să ia decizii de mic: pași pentru creșterea independenței
Rose de la BLACKPINK a egalat recordul lui Justin Bieber pentru cele mai multe săptămâni consecutive într-un celebru clasament muzical
Rose de la BLACKPINK a egalat recordul lui Justin Bieber pentru cele mai multe săptămâni consecutive într-un celebru clasament muzical
Rose de la BLACKPINK a egalat recordul lui Justin Bieber pentru cele mai multe săptămâni consecutive într-un celebru clasament muzical
Ce este osteoporoza. 8 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe despre boala oaselor fragile
Ce este osteoporoza. 8 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe despre boala oaselor fragile
Ce este osteoporoza. 8 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe despre boala oaselor fragile
fresh
Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon

Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon

Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon

Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni

Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni

Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez

Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez

Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere

Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
închide